görseller
ani 

belki ilginizi çeker
  1. · funky şşşt
  2. · yaran insan isimleri
  3. · bir gece aniden köfte yemek
  4. · ölü kasılması
  5. · aniden gelen yabancılaşma hissi
  6. · ferhat göçer konserinde en ön sıraya oturmak
gündem
  1. · uykusu olup da uyumayan insan
  2. · yaran diyaloglar
  3. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  4. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  5. · okan bayülgen
  6. · erkekte ses tonu
  7. · itü sözlük
  8. · eğlenilecek kızlar evlenilecek kızlar
  9. · en yakın arkadaşı rüyada sikmek

ani  

1. hareketli imleç türündeki dosyaların uzantısıdır..
    (zeus, 08.01.2007 17:47)
  2. anakin skywalker'ı annesi shmi skywalker'ın çağırma şekli. bu yönüyle bir nevi anakin'in kısaltmasıdır diyebiliriz. "eni" diye söyler o cefakar ana bu takma ismi...
    (sycrone one, 28.02.2007 00:57)
  3. kars'ın ocaklı köyü sınırları içerisinde yer alan volkanik ortaçağ şehridir. kültür bakanı olduğu dönemde atilla koç, "bizim kültürümüze daha uygun" diyerek aşağıdaki meclis tutanağından görülebileceği şekilde tarihsel mekânın adının "anı" olması gerektiğini söylemişti. yeni bakanlık da akademisyenlerden oluşan bir komisyon kurup tarihsel mekânın adının ne olması gerektiğini görüşecekmiş. ne diyelim efenim, kuyudaki taşlardan dolayı, bu son taşın sesi o kadar yüksek çıkmamış, çıkarana aşk olsunmuş. kıssadan hisse, temâşanız cümbüşlü olsun.

algan hacaloğlu (chp): sayın bakan, ani harabeleri, ani, anı değil.
    bakan koç: hayır, anı dedim, ankastin (en conscient) dedim.
    hacaloğlu: ani... ani...
    koç: 'ani' demedim, 'anı' diyorum. izah edeyim: ani, bir başka şeyi çağrıştırdığı için, sosyolojik olarak anı ören yerleri demeyi tercih ediyorum...
    hacaloğlu: öyle bir kompleksimiz olamaz.
    koç: bir dakika, sizin kompleksiniz olamaz ama, bu mevzuda, benim ülkemin insanlarının hassasiyeti vardı. ben, o hassasiyete dikkat etmek mecburiyetindeyim. o hassasiyeti sevdiğim için anı harabeleri diyorum. o hassasiyet şudur: türk insanı sangaryos'u sakarya yapmıştır, ikonyum'u konya yapmıştır, smyrna'yı izmir yapmıştır, sagalassos'u da ağlasun yapmıştır. türkiye cumhuriyeti'nin kültür bakanı da ani'yi 'anı' yapsın. bunu da bana müsaade edin.
    mustafa özyürek (chp): her bakan isim değiştirirse, işimiz zor.
    koç: niye sagalassos demiyorsunuz da ağlasun diyorsunuz burdur'un ilçesine? evet, cevabınız yok.*

(kaynak: http://www.radikal.com.tr/...)
    (mademli bagnum, 11.12.2007 23:54)
  4. kars'ta çile doldurmak için ideal kazı mekanı.ayrıca bir ortaçağ şehridir.katedral,manastır ve camiler oldukça yoğun,rus mimarisi göze çarpmakta.ayrıca ipek yolu bir zamanlar buradan da geçtiği önemli bir ticaret kenti.hala devam eden kazılarda pek çok dükkan ve mesken açığa çıkartılmaktadır.tarihi değeri ve turizm potansiyeli sanılanın aksine oldukça yüksektir..
    (medusa, 17.06.2009 19:10 ~ 19:11)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil