belki ilginizi çeker
  1. · vizigoth
  2. · wasp
  3. · saksonlar
  4. · türk tarihinin 1938 den sonrasının okutulmaması
  5. · sakson
  6. · jane doe
  7. · sokrat
  8. · emma
  9. · yaran fıkralar
  10. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  2. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  3. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  4. · allahın belası piç şerefsiz altıncı nesil yazarlar
  5. · sözlük yazarlarının hayalleri
  6. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  7. · marjinal isim meraklısı aile
  8. · yunuslar belediyesi
  9. · neil patrick harris

anglosakson  

1. cermen ırkından olan angllar ve saksonların karma ırkı. ingilizler bu kökten gelmektedir.
    (hepten aykırı, 03.11.2004 22:05)
  2. ingiltereyi istila etmiş angıllar(angola) ile , almanyayı istila etmiş saksonların (saxon), beraber zikredildiği , her iki kavmin da cermen kavmi olduğu bileşik isim.
    (skuba, 03.11.2004 22:06)
  3. ingiliz ve ingiliz topluluğunu oluşturan milletlere verilen genel ad. isim zamanında ingiliz toplumunu oluşturan kavimlerin adından gelmektedir. temelde avrupa çoğrafyasında iki anlayış sözkonusudur: kıta avrupası anlayışı ve anglosakson anlayış(amerika ve kanada'da anglosaksondur).
    (boco, 02.11.2005 00:45 ~ 00:45)
  4. (bkz: wasp)
    (hepten aykırı, 02.11.2005 00:58)
  5. ingiliz. angleslerin ve saksonyalıların ve bunların yanında frisiyanların ve jutelerin oluşturduğu ve güney biritanyada ikamet eden insanlar topluğudur ingilizler. bu topluluğun önemli iki unsuru olan angleslerin ve saksonyalıların isimlerinin birleştirilmesiyle oluşan sözcük.
    (tuygun, 12.04.2006 04:23)
  6. didimde tanıştığım bir ingiliz kızın güzel sakso muamelsinden sonra
    neden "angol sakson" deniyor diye sormaktan vazgeçtiğim insan ırkı
    (bossmanosman, 02.01.2007 18:16)
  7. zamanında bugünkü kuzey almanya ve güney danimarka'da yaşayan halkları tanımlamak için kullanılırken bu kavimlerin ingiltere'ye göçü ve istilası sonucu yanlış da olsa ingilizleri betimlemek için kullanılan söz öbeği.
    ingilizleri oluşturan diğer kavimler için;
    bknz: galyalılar, franklar, keltler, normanlar, vizigothlar vs vs
    (kun3uli, 12.11.2007 22:40)
  8. hayatta nedendir bilinmez ama tiksindiğim kelimelerin başında geliyor.

öyle böyle bir nefret değil, 25 sene sokaklardan bira şişesi toplayarak geçinirim ama yine de bu kelimeden nefret ettiğim kadar nefret etmem heralde...

öncelikle feci huysuz bir kelime, yabancı bir kelime...

ingilizleri çağrıştıran bir kelime direkt olarak. belki de inglizleri sevmediğimden nefret ediyorum bilinmez.

keşke bu kelimenin yerine başka bir kelime geçirebilseydim, eğer ki yapabilseydim bunu ya mayk türkçe olarak da supangle falan koyardım.

supangle dediysem favori tatlım ve keilmelerimdendir... böyle de kıyak çekerdim bu kelimeye işte...

güzel türkçeme kurban olsun o pis ingilizler...
    (çikilopa tapan adam, 02.01.2009 21:43)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil