21 mayıs 2012 pazartesi
günün başlıkları: 943 tane
günün başlıkları: 943 tane
- ·bim vs migros (8)
- ·
- ·
- ·
- ·uludere katliamı (7)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·red dragon (2)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·fizy mood (3)
- ·
- ·rafael nadal (3)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·izsu (2)
- ·
- ·
- ·
angela merkel *
- schröder'in ardından almanya'da başbakanlık koltuğuna geçmesine kesin gözüyle bakılan kadin politikaci. türkiye'nin ab üyeliğine karşı olumsuz tavrıyla tanınan merkel, özellikle 2006'nın ikinci yarısından itibaren almanya'nın dönem başkanı olmasıyla beraber bize kök söktüreceğe benziyor.
- türkiye ab'ye girince 25 milyon türk köylüsü daha gelecek diyerek saftrik almanları kandırmaya çalışan esasen kendisi doğu alman köylüsü olan, pek muhtemel de ss köklere sahip politikacı.ancak üzülmesin, biz 25 milyon türk köylüsü değil, 70 milyon türk gençliği olarak viyana'dan öteye tıpış tıpış geçeceğiz.
(bkz: ceddin deden) !:swh - almanya'nın yeni ve ilk kadın başbakanı.
- almanya da yeni bir devri başlatacak olan yeni başbakan. türkiye karşıtı politikasıyla da ünlüdür ayrıca...
- 1993'te tansu çiller'e yapılanların bir benzerini yaşamış kadın başbakan.
http://arsiv.hurriyetim.com.tr/... - temaslarda bulunmak üzere türkiye'ye 2 günlüğüne ziyarete gelen almamn başbakanı. almanyanın ocak ayında avrupa birliğinin dönem başkanlığını alıcak olmasından dolayı türkiye'nin avrupa birliğine katılımı konusunda ne gibi gelişmeler yaşanıcak merakla bekliyoruz.
- türkiye'nin etinden sütünden faydalanmayı isterken bir yandan da türkiyeyi kapı dışında tutmayı isteyen almanya başbakanı
- - türk olmak istiyorum. çünkü türk insanı bizden daha alman.. '' demiş şahıstır.
- babası kilise papazı olan cdu'dan seçilmiş şu anki almanya başbakanıdır.
(bkz: hristiyan demokratlar partisi) - kendi ülkesindeki g8 fiyaskosuna bakmadan, putin'e ayar veren kadındır.
- kıbrıs sorunu çözülmeden rum kesimi'nin ab'ye alınmasının hata olduğunu söyleyerek arada sırada da olsa kafasının çalıştığını ispatlamış bayan.
- katolik/batı alman/erkek baskın alman hristiyan demokrat partisi'nin protestan/doğu alman/kadın ilk lideri. kimliği itibariyle parti içinde okkalı bir şekilde ezber bozmuş olmasına tezat, zihniyetiyle cdu tabanıyla uyum içerisindedir.
(bkz: cdu) - forbes dergisinin hazırladığı en güçlü 100 kadın anketinde başı çeken alman başbakan.
- dünyanın en güçlü kadını mıdır değil midir bilmem ama; ahmet necdet sezer tarafından
'avrupa birliği, türkiye'ye karşı çifte standart uyguluyor. türkiye'nin kabul edemeyeceği şartları öne sürüyorsunuz. siz muhalefetteyken bizim için imtiyazlı ortaklık öneriyordunuz. şimdi ab'yi övüyorsunuz. tavırlarınız hoş değil. kıbrıs ön şart değildi, şimdi karşımıza kıbrıs şartı çıkartılıyor. ab'nin ne istediğini, ne yapmaya çalıştığını anlayamıyoruz. almanya, ab'nin en güçlü ülkesi. o halde türkiye'ye karşı dürüst politikalar uygulanmasına çalışın.'
sözleriyle ayar yemiş “hayatımda böyle bir olay yaşamadım” diyerek ayar sonrası sendromları na örnek vermiş kişiliktir. - bu kadın, allahaşkına futbol maçlarına gelmesin. öyle yapmacık, öyle boktan seviniyor ki, bütün sinirlerim altüst oluyor.
- sağdakidir.
http://fotogaleri.ntvmsnbc.com/... - kısa boylu, delikanlı bundeskanzlerin. köşk yerine diğer alman vatandaşları gibi evinde üstelik apartmanda oturuyor olması bazı iktidarlardan halka daha yakın olduğunun kanıtıdır.
- 22 kasım 2005 tarihinden bu yana alman başbakanlığında (şansölyesinde) ve tam adı angela dorothea merkel olan şahıstır.
- sürekli "alayınız götsünüz" ifadesinde hareket çeken bayan(mış).
bkz: http://www.itusozluk.com/... - der spiegel dergisinin yarın yayımlanacak sayısında, doğu almanya üniversitesi'nde merkel'in ideoloji hocası profesör joachim rittershaus'a dayandırılan habere göre, merkel "ileri marksizm-leninizm" dersinde geçer notu zar zor alabilmiş.
(bkz: karşı devrimci olacak çocuk) - avrupa birliği konusunda "olmaz o iş ben söylemiş olayım" demek için geldiğini tahmin ettiğim almanya başbakanı, hamurunda azıcık faşistlik olduğundan şüphelenmekteyim.
- avrupa'yı yeniden inşaa eden alman. geçen sefer yakıp yıkmışlardı bu sefer kafaya alıp işi kotaracaklar, kotaramazlarsa eski usul bi şeyler olabilir.
bi de:
o faşistse bizdeki ney? evet ney?
en kralından faşisti seçip başımıza getiriyor sonra da başkasının faşistini beğenmiyoruz. yahu daha dün 100 bin kişilik bir kafileyi neredeyse yola düşürecek sırım boyluya kim oy verdi? yok ben tüm kızlara bi kere tıklatayım ama evlendiğim "kız" olsun zihniyetiyle hareket edeceksek bizden uyanıkları da var, uyandırayım! - bence feci taktik yapıyor. avrupa'nın süpergüç olabilmesi için bi lidere ihtiyacı var. söyleyin bana gordon brown mı? çok silik. sarko mu? ya siktir edin o yavşağı. avrupa'da bir lider olarak en öne çıkan kişi. ancak yine de bu yükü sırtlamıyor, elini taşınn altına sokmuyor. bekliyor ki herkes sonuna kadar ikna olsun ve biraz da yalvarsın. direkt muhalefetle kafa kafaya gelmek istemiyor. eski taktikler bunlar angela. yemeyiz.
- "modern türkiye'nin babası mustafa kemal atatürk'ün eserine saygıyla. almanya gelecekte de türkiye'ye yolunda eşlik edecektir." yazmış anıtkabir defterine.aman efendim eksik olun.sizin yüzünüzden bir dünya savaşına girdik birinede neredeyse giriyorduk.aman aman evlerden ırak.
- yaşı genç olsa yazılırdı