|
|
- başrollerini mickey rourke ve robert de nironun paylaştığı kült film.louis cyphre(lucifer) adındaki bir elemanı canlandıran deniro,harry ismindeki dedektiften(mickey rourke) adamın birini bulmasını ister.olaylar ilerler ve içinden çıkılmaz bir hal alır.artık harry'nin isteği kim olduğunu öğrenmektir.deniro'nun da rourke'un da en iyi birkaç performansından olduğu şüphe götürmez.özellikle son 15dakikası defalarca izlenesidir ki ben sık sık yaparım.
(floydzede, 25.10.2005 00:25 ~ 15.11.2005 22:29)
- ----spoiler-----
hakkındaki övgüleri duyup merak ettiğim, bir güzel download ettiğim fakat izleyince hüsrana uğradığım film.. tamam rabırtdeniro karizmasını koymuş ortaya hakkını yemeyelim.. ama daha filmin başında "ulan kesin bu dedektif aradığı adamın ta kendisidir ha" hissiyatına kapılarak filmi izleyince ve sonunun tam da düşündüğünüz gibi olduğunu görünce bir hayal kırıklığı duyuyor insan..
(bkz: filmin sonunu söylemek)
(bkz: kıllık)(amy, 16.12.2005 23:16 ~ 08.03.2007 15:12)
- -spoiler-
-bilgelik ne korkunç şeydir,eğer bilgeye faydası yoksa,johnny.
-at ayaklarıve kuyrukla daha mı inandırıcı olurdum.
-insan hayatını değerli kılan nedir ki zaten.biri sever,öteki nefret eder.insan bedeni ölümlüdür,yalnız ruh ölümsüzdür.ve seninki bana ait!!!
evet filmin sadece son 5dakikasından birkaç deniro repliği.özellikle son 15-20 dakikadaki mickey rourke performansı da kolay kolay hiçbir oyuncunun ulaşamayacağı bir zirvedir.
- ---spoiler---
(öncelikle şunu söyleyeyim; filmi izlememiş ve/veya ilerde izlemek isteyen arkadaşlar okumasınlar)
alan parker ın yönettiği, mickey rourke u özel dedektif, robert de niro yu da şeytan rolünde izlediğimiz 1987 yapımı gerilim filmi. başarılı bir senaryoya sahiptir ve senaryosu (özellikle de sonu) günümüzde de çekilen bazı korku-gerilim filmlerine esin kaynağı olmuştur. bir çok sahnede duyulan kalp atışı sesleri, yine sık görülen vantilatör ve asansör filme uygun ve iyi bir hava katmıştır.
filmin akıllardan çıkmayan göz alıcı sahnesine özellikle değinmek istiyorum...senkronize ilerleyen; harold angel ve kızının girdikleri ensest ilişki(çatıdan damlayan kanlara dikkat), voodoocuların toplu sex sahneleri ve ayin yapan iblis.
tek kelimeyle muhteşem.(hysteria, 01.01.2007 20:12 ~ 12.08.2007 23:29)
- *** spoilerimsi giri ***
louis cyphre'ın* yumurta yediği sahnede ki hadise şudur: louis cyphre yumurtasına tuzu döker ve yere sıçrayan tuz tanelerini de sağ elinin baş ve işaret parmağıyla toplayıp sol omzunun üstünden arkaya doğru atar... bu hareket "tahtaya vurmak" gibi bir tür "şeytan kovma" hareketidir...
*** spoilerimsi giri ***
- okunsa da seyretmeyene bir şey ifade etmeyecek bir spoil
filmin sonunda cast'ın akıp gittiği sahnede aralara giren asansördeki harry'inin bitmek bilmeyen inişiyle seyirciyi cehennemin dibine sürükleyip orada bırakan film.
filmin sonunda hönk diye kalıyor ve sayın alan parker abimize kalbi muhabbetlerimizi gönderiyoruz.
marifetli ve bir o kadar da yakışıklı mickey rourke içinse "neydin n'oldun" diye ağıt yakıyoruz. (serpico, 12.06.2008 02:53 ~ 02:54)
|