nightwish'in yeni vokalistidir.
nightwish'le beraber ilk şarkısı
eva görücüye çıkmıştır. isveç'lidir.
http://www.nightwish.com/...
taş gibi hatundur aynı zamanda. 36 yaşındadır ve 1 erkek çocuk annesidir.
http://www.myspace.com/...
buradan hem sesini duyabileceğiniz hem de çehresini görebileceğiniz vokalisttir.
he tarja turunen ile yarışır mı? yerini alabilir mi? bu yükü taşıyabilir mi?
şimdilik yapamaz gibime geliyor.
(bkz:
bekleyelim görelim)
nightwish'i grup elemanları tarja'mızı (bkz:
tarja turunen)kovmadan önce duymadığını, solist aradıklarını duyan kuzeninin kendisine önerdiği, bunun üzerine albümlerini aldıp dinlediğini söyleyen ses sanatçısı hanım kişisi.
tarja'dan sonra geldiği için
avril lavigne tadı vermektedir, umarız ya gerektiğince sertleşir ya da başka bir yerde devam eder müzik kariyerine, biz de tekrar
nightwish dinleriz, nu-metal istesek yüzlerce grup var zaten.
alakasız müzik türleriyle tarjayla karşılaştırılmak ve bu yaşına kadar profosyonel anlamda çok fazla görülmemesi gibi iki büyük handikapı olan güzel vokal.
videolardan ve röportajlarından çıkarım yaparsak pek içten bir insan olduğunu söyleyebiliriz.
soğuk bakışlar atan tarja yerine sürekli sırıtan bir vokal görmek sevindirici aslında. ama ses yok yazık yazık.
kanımca nightwish'in metal dünyasında onca yılda elde ettiği karizmayı, saygınlığı yerle bir eden vokalist. ne o öyle popçuvari hareketler ya! n'apıyosun abla sen! yaşın olmuş 36, karışmışsın çoluk çocuğa... ondan sonra gelmişsin heavy metal müziğin lokomotif ülkelerinden biri olan finlandiya'nın lokomotif gruplarından nightwish'e vokalist olarak... yaptığın hareketlere bak! lütfen biraz ciddiyet! aah nerde o çılgınlar gibi headbang yapan tarja ablamız! sözün özü olmamış bu ablamız. gitmemiş nightwish'e.
olzon kendisinin kızlık soyadıdır. aslında eşinin soyadını kullanmaktadır ama söylenişi çok zor olduğu için grup elemanları olzon'u kullanmasını tercih etmiştir.
wishmasterı nasıl söylediğini duyduktan sonra
tarjayı aratan insandır.
hayır o aralardaki eieieieieeeeeeeee efekti nedir,ablacım yetmiyor işte sesin.senin ses aralığına uygun şarkılar bestelensin,sen onları söyle.
sleeping sun filan söyleyip üzme bizi.
her ne kadar güzel bir sesi olsa da tarja nın yerini dolduramayacağına inandığım vokalisttir.
müzikal dahi
tuomas holopainen'ın şahane
ever dream'ini de itinayla batırmıştır:
http://www.tudou.com/...
hayır adamcağız da kasıldı kaldı, tık yok baksanıza.
doğum tarihi : 21 haziran 1971
kötü alışkanlıkları : yok
müzikal planı : müzikal bir ailede yetiştim ve çocukluğumdan beri şarkı söylüyorum. annem 8 yıl boyunca obua çalmam için beni zorladı. çocukluğumda her zaman annemle ve onun grubu ile turneye çıktım, bazen onlarla şarkı bile söyledim.
13. yaşıma geldiğimde, birkaç yetenek yarışmasına katıldım. 17 yaşındayken ilk gerçek grubuma katıldım, bir cover grubuydu ve diğer müzisyenler benden yaşlıydılar. cover şarkılarını çalmaya başladıktan sonra, alyson avenue adlı gruba katıldım, ilk olarak bir studyo şarkıcısı, sonraları idr temel ladyleri oldum. 2000 yılından bu yana 2 album çıkardık.
21 yaşımdayken, helsingborgda rock opera olarak adlandırılan "gränsland" adlı müzikalde baş gösterdim. sonra gothenburg daki balettakademien akademi üniversitesine girdim. ek olarak bahsettiğim gibi yıllar boyu birkaç grupta çaldım, korolarda söyledim, çeşitli projelerde görev aldım ve arasıra düğün şarkıcısı bile oldum. son zamanlarda "conspiracy" albüünde michael bormann ile düet yaptım (ex-jaded heart-singer). kariyerimde her türlü müzik türünü söyledim.
eski günlerde helsingör, danimarkada bulunan copenhagen music konservatuarın da özel bir hocayla şan dersleri aldım. günüüzde gerekli olduğu için the malmö music universitesinde özel bir hocadan ders alıyorum.
malzemeler : nightwish tayfasının ayarladığı mikrofon veya kulaklık sistemi
müzik hayatındaki idolün : günüüze kadar hiç bir idolü olmadı, açıkcası bunun üzerinde de pek düşünmedim.
hayattaki idollerin : diğer insanların ne düşünmesine rağmen kendisi olabilen insanlar.
hayat felsefesi : hayatını dolu dolu yaşa, tü kalbinle sev, gül ve ağla, çünkü hayat sonsuza kadar sürmüyor.
gitmek istediğin yerler : oh, çok fazla var! lapland, avustralya, yeni zelanda, izlanda, mısır ...
seni güldüren şey nedir ? : oh, birçok şey... beni güldürebilmek çok kolaydır... ama en çok jackass ve friends gibi televizyon dizileri ve tabiki emppu ve ewo
bütün zamanların en iyi albüü : 5 tanesini sayamayacağım...
turnedeki en öldürücü an : göreceğiz... ama galiba kitap okumak, film izlemek ve oyun oynamak olacaktır.
gösteri için hazırlanma : sesimi ısıtma çalışmaları yaparım. ballı yeşil çay içerim. uygun biçimde odaklanmam, rahatlamam ve hazırlanmam için gösteriden önce en az 10 dakikamı harcamam lazım.
turnedeki en acayip an : sadece iskandinavya ülkesinde turne yaptığım için böyle acayip anılarım olmadı ama hala ilk grubum take cover ile yaptıklarımı hatırlarım, işviçrenin güneyinde bir yerde motorsiklet partisi için çalarken, striptizciler vardı, ve bana "hadi güzelim memelerini göster" diye bağırıyorlardı. konserden sonra ücreti toplarken, bir kaç serseri bizim grubun üyeleri ile kavga etmeye başladı bu yüzden son hızda oradan uzaklaşmaya çalıştık. orası ile ilişkilerimizi olabildiğine çabuk bitirdik.. korkutucuydu.( brrr ) ayrıca onlar içine bira dökerek bizim sahip olduğumuz en büyük höporlerden birini mahvettiler. ( grrr... ) sahnedeki en büyük korkun : sesimi kaybetmek, istediğim gibi şarkımı söyleyememek.
favori nightwish şarkısı : yeni albüden hepsi "ever dream", "higher than hope".
genel olarak en büyük korkun : sesimi kaybetmek veya ailemden ve arkadaşlarımdan birinin başına kötü birşey gelmesi.
en sevdiğin şarkıcılar/gruplar/müzisyenler : çok fazla var!
en sevdiğin kitap : çok fazla sevdiğim kitaplarım var, ama paolo coelho kitaplarını, özellikle "veronica decided to die(veronica ölmek istedi)" adlı kitabını. ayrıca dan brown ın "angels and demons(melekler ve şeytanlar)" adlı kitabını.
en sevdiğin içecek : tazeleyici maden suları, vanilya votka ve elma şarabı
en sevdiğin yemek : çok fazla - çin yemekleri, sushi, thai, mexican...
en sevdiğin hayvan : kediler ve atlar
hayatında sana sorulan en aptal soru : hayır, bence hiç aptal soru yoktur, çünkü eğer biri bilmek istediği birşeyi sorarsa, o soru ona göre aptal değildir...
kaynak : nightwish.com - nightwishtr.com
(görsel:
anette olzon/63083)
zamanla gotikleşmiş hatun. aynı zamanda sesi tamam tarja kadar iyi değil ama gerçekten başarılı. onunla da güzel; poet and the pendulum gibi eserler de çıktı. bütün otoritelerce dark passion play grubun şimdiye kadarki en iyi albümü ilan edildi. gerçekten bazı şeyler getirdi anette guruba. eski havası olmayabilir, tamam. ama tuomas oldukça anetteli de nightwish ayakta kalacaktır.
sarı saçın çok yakıştığı kadın. sarı saçlı bir nightwish vokali nasıl olur bilemem ama saçının hep sarı olarak kalmasını temenni ediyorum.
(görsel:
anette olzon/73821)
(görsel:
anette olzon/73822)
bu da bonus
(görsel:
anette olzon/73823)
bu hatunu barındıran konser videosu izlenmemelidir .iç acıtır.
katliam lan resmen ühüh
değil nightwish gibi senfonik metalin sözlükteki karşılığına eşit bir grubun,en dandik bir band'in bile vokalistliğini yapamayacak derecede kötü ötesi bir canlı performans kabiliyetine sahip olan kadın.hadi diyelim kliplerde,banttan yayınlarda bir şekilde durumu kurtardın teknolojinin gelişmişliği sayesinde,en azından katlanılabilir bir ses çıkıyor meydana,hadi diyelim biz de alıştık senin converse'lerine tayt eteğine,garip garip yukarıya bakarak saçlarını uçuşturarak omuz sallama hareketlerine vesaire de teyzecim,konserlerde sen ne demeye tarja'nın sopranonun doruklarına çıktığı şaheserlerini seslendirmeye kalkarsın bunu niye yaparsın yahu? kafa sesi söyleyemediğin kısımlarda niye o sesini üç ton daha kalınlaştırıp dizelerin sonlarını uzata uzata tezahürat yapıyormuş havası yaratırsın ki?bi de bi de o enstrümantel bölümlerdeki eeeeeiiiiiöööö sesleri nedir,o şarkılarda bulunma amacı insanları konserden kaçırtmak falan mıdır?hadi sen bilmiyorsun bilmiyorsun,o tuomas kişisine de söyleyecek iki çift sözüm var:saygıdeğer örgülü sakallı abim,karizmatik sesli gitaristim vb. sen nasıl katlanıyorsun bununla aynı sahnede çığırmaya? şarkıların bazı bölümlerinde tamamen kopuyor bu kadın kendi kendine oryantal figürler,zıplamalar ,sıçramalar sergiliyor sen hala kendine gotik metal yapıyorum ben grubumlaaa,diyebiliyor musun? sen tarja'dan böyle mi görmüştün abicim,yoksa anette'in bir nightwish vokali olmaktan ziyade avril lavigne'in back vokali gibi söylediği gerçeğini mi kabul etmek istemiyorsun,ya da kafayı mı yedin sen artık?o havai fişekler,kıvılcımlar falan çıkıyor ya şarkı esnasında sahnede,kadının aa maytap bu,biz çocukken patlatırdık mahallede dercesine sevindirik olmuş surat ifadesini gördükçe nerede yanlış yaptığını sormuyor musun kendine? soruyorsan o sahneyi niye o nanosaniyede terk etmiyorsun tuomascığım?
neyse,tuomas'a sitem etmeyi bırakarak bir tanım yapmak gerekirse,
kendini nightwish için yeterli gördüğü ve tarja'lı konser kayıtlarını izleyip ben ne yapıyorum yaa diye aklını başına devşirmediği sürece nightwish solisti olarak müzik kariyerini devam ettirecek olan kişidir.tam anlamıyla böyledir işte.
nightwish'in
tarja turunen'den sonra uygun görüp seçtiği, vokalist hatundur kendileri.ayrıca
tarja turunen'li nightwish'i dinleyip dinleyip efkarlanmaya yol açan kişidir.
bir
blogger'dır. kendisi düzenli olarak bir blog tutmaktadır.
http://anette-olzon.blogspot.com/ adresinden bu bloga ulaşılabilir.
daha sempatik yeni nightwish vokali. nightwish benim için hiç bir zaman güzel bir grup olmamıştı zaten, problem yok. amarantha çektikleri klipten izlenebilir. yanakları sıkılasıca.
edit: sarışın olmaması, sarışın kalmaması gereken kadındır. kıymasın kendine.