elendil oğlu isildur'un sauron'un elini kesip yüzüğünü aldığı kılıç olan narsilin parçalarından lord elrond tarafından tekrar dövülerek yapılan kılıç. aragorn bu kılıçla ölüler ordusuna hükmetmiş ve minas tirith'te sauron'un ordusunu yoketmiştir.
ikinci nesil yazar, geldiğinde yazabileciğine inanıyordu türkçe harf sorunsalı ortaya çıktı vay efendim türkçe olacak gerek yok böyle triplere bu sözlüğü elit kılmaz aksine tiksinç yapar tekrar yazdı ama silindi zorlamaya gerek kalmadığını anladı ve akan kana karıştı gitti..
west of the flame'dir. sauron'un parağından tek yüzüğü alırken kırılan isildur'un kılıcı narsil'in elrondve elf kardeşler tarafından tekrar dövülerek aragorn'a kral olma yolunda ilerlerken verilen yüce kılıç..
aragorn tarafindan kullanilan kilic.galadriel tarafindan kilici korumasi icin ozel i$lemeli bir kın da saragorna hediye edilmi$tir.
ayrıca sözlüğe çaylak da olsam yazar olmamı sağlayan sevgili dostum,bilgili insan.
durum anlaşılmıştır mesajını "kimi zaman üzülerek", "kimi zaman tepki" gösteren kendi başığı ve bazı başlıklarda göstermiş yazar ve anladığını "siktir git " olayını kolaylaştırmıştır kendince kısaca siktir olup gidiyordur.
yazar alımı kapalıyken ho amca sayesinde 2. nesil yazar olarak geldiğim sözlükte yıllar sonra fark ettiğim gereksiz tribalimi geride bırakarak heycanla başlamıştım fakat art niyetli olarak kötülendiğimi hissettiğim anda "yau ne oluyoruz bu kadarda kötü değilim" içsel monogları ile boğuşurken bir yandan yazdığım giriye "ne salaksın sen ya türkçe bilmiyorsun o deyim" gibisinden mesajlar alıp criptonlu yazarlara durumu izah etmekle ve uslübü konusunda uyarmakla 2 ay kadar zaman geçirdim. neyse ki bu eziyete son veren yazar arkadaşlara teşekkürü borç bilirim. gerçi ben onlar yazarımsı demek istiyorum hiçbir girimi silmeyeceğim moderasyon ekibi tarafından silinmedikçe. esen kalınız.
"lord of the rings" serisinde aragorn'un kullandığı kılıç.. narsil'in kırık parçalarının elfler tarafından tekrar dövülerek birleştirilmesiyle oluşmuştur.. "batının alevi" anlamına gelmektedir..