görseller
andrew latimerandrew latimer
andrew latimerandrew latimer
belki ilginizi çeker
  1. · robert fripp
  2. · stationary traveller
  3. · air born
  4. · camel
  5. · andy latimer
  6. · hüzün veren gitar soloları
  7. · mirage
  8. · simple pleasures
  9. · a nod and a wink
  10. · pan flüt
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · kemal kılıçdaroğlu
  2. · boylumlama
  3. · geniş aile
  4. · aklidengegorecelibikavramdir
  5. · yılmaz özdil
  6. · sözlük yazarlarının hayalleri
  7. · recep tayyip erdoğan
  8. · türk erkeğinin kadın tutkusu
  9. · postmodern şiir denemeleri

andrew latimer  

1. progressive rock efsanesi camel'ın şu anda gruba dahil olan tek kurucu üyesi; 1947 doğumlu ingiliz müzisyen.

efsanevi melodiler yaratabilen bir gitarist olmasının yanında aynı zamanda başarılı bir vokal ve şarkı sözü yazarı.

bu da yetmezmiş gibi piyano, org, mellotron, hammond, flüt ve pan flüt enstrümanlarını da büyük bir ustalıkla çalabilen takdire şayan bir insan.

(bu ay myelofibroz nedeniyle bir kemik iliği nakli operasyonu geçirecektir. hayatına ve müziğine devam etmesi dileğiyle.)
    (thecrimson, 09.11.2007 04:20 ~ 02.11.2008 02:55)
  2. camel grubunun vokalisti, gitaristi, yan flütçüsü, pan flütçüsü, bestecisi, söz yazarı... kısacası her şeyidir bu adam. tapılası.

şüphesiz ki o müzisyen olmak için doğmuştur. bence yani, abartmaya da gerek yok. ama yani onun kadar muazzam bir adam daha tanımıyorum müzik dünyasında. belki biraz david gilmour, ama o da "biraz" işte.

tedavisinin iyi gittiği yönünde haberler var ayrıca. şükürler olsun! hayallere dalıyorum tabi hemen:

i have a dream! bir gün camel türkiye' ye konsere geliyor. piyasaya çıktığı anda gidip alıyorum biletimi. konserin bir gün öncesinden kapıya kamp kuruyorum, en önde olmalıyım çünkü, bir kez de olsa yakından görebilmeliyim onu. sonra gitarını çalmaya başlamalı, arada flütle harikalar yaratmalı ve ben artık huzur içinde ölebilmeliyim...

büyük ihtimalle gerçekleşmeyecek bir hayal bu aslında. ama olsundu, hayali bile güzel.
    (oehh, 05.01.2009 03:42)
  3. sevgili dostum oehh'le beraber bir gün canlı olarak görmeyi düşlediğimiz şahane adam.

yazılacak tüm tanımların bir şekilde eksik kalacağı bir adam, ne olursa olsun bir şeyler daha var. en basitinden girelim camel diye bir grup var abi, tüm zamanların en "underrated" grubu desek yeridir yani. -ayar gelse ya buna-

döneminde pink floyd ve sahne şovları ne kadar yüceltildiyse camel da bir o kadar sessiz sakin müziğini yapmaya devam etmiştir, mütevazi bir şekilde.

müzik dünyasındaki en yaratıcı adamlardan biri, çoğumuza göre de en yaratıcısı. "roger waters çok şahane adam:/ " diyenleri bir de buradan alalım, egonun sıfır olduğu sessiz sakin bir adamdan bahsediyoruz, yaratıcılıkta sınır tanımayan birinden.

ilik nakli olacak idi en son, başarılı geçmiş diye haberler geliyor ama buna sevinmemizin yanında canlı izleme olanağımızın hemen hemen hiç olmadığını bilmek koyuyor adama. bir de gitarı duygu ile çalmak diye bir olay var ya arkadaş, david gilmour ile andrew latimer'dir abi bu. adam lady fantasy'nin solosunu atarken ağlıyor lan, daha ne olsun arkadaş.

hayatımın fon müziği yapabileceğim bir ton şarkının yaratıcısı işte, daha önce dinlemediysen muhakkak dinle ey okur, al bak; ice, stationary traveller, rajaz, lady fantasy, lawrence.. böyle gider bu.

çok büyük adam azizim, çok büyük.
    (alexander supertramp, 10.01.2009 15:13 ~ 15:14)
  4. terbiyesiz bir adamdır.

hayır arkadaşım neden milletin ebesine kerkiniyorsun anlamıyorum ki, biz en fazla helvacıoğlu flütlerimiz ile süper baba olsun ılgaz anadolu'nun sen yüce bir dağısın olsun, bunları çalar iken nedir bu air born'lar nedir bu irish air'ler!

depresyona girdim su saatimi kemiriyorum lan.
    (alexander supertramp, 14.01.2009 17:28)
  5. hayatımı tamamen değiştiren müzisyen. herhalde babam olsa bu kadar çok sevebilirim bir insanı.
    (albiceleste, 14.01.2009 17:45)
  6. gitardaki yeteneği ve tekniği her zaman takdirimi kazanmış ama onun yanında ek olarak pek çok enstrümana da nefesiyle hayat veren bir adam olması onu benim zihnime büyük bir müzisyen olarak kazımıştır.

kayıtlarını genelde gibson les paul ile yaptığını bilmekteyim. ama yine de o da bir at-avrat-stratçıdır... kendisinin amfi tercihi konusunda benim dikkatimi çeken yegane marka vox olmuştur.

yamulmuyorsam 2007'de kemik iliği nakli operasyonu geçirdikten sonra sahnelerden elini çekmiştir. en kısa zamanda geri dönmesini dilemekteyim...
    (bulanti, 21.01.2009 21:46)
  7. gitarı ağlatan adam. tam olarak tanımı budur sanırım.
    (oehh, 20.03.2009 14:22)
  8. tipsizin teki.
    (pinkuin, 13.08.2009 12:00)
  9. şu an rajaz çalıyor ve ben yine sikilmiş kedi gibi oldum.

bu adam tam manasıyla müzisyen. gitar çalışı, sürekli iyi albümler amacı, sesi daha aklıma gelmeyen zirilyon tane neden. hele ki attığı sololar. adamın amına koymaya niyetli 2 kişiden biridir diğeri (bkz: david gilmour). melodik solo konusunda uzmandır. şuan rajazı bilmemkaçıncı kez dinliyorum ve yok diyorum stationary traveller ve rajaz gibi daha kaç tane şarkı gelir bu siktiminin evrenine.

neyse camel dan önce ilk olarak kardeşi ian latimer ile beraber phantom four adlı grupta çalmış bir süre. sonra brew adlı grupta çalıyor ve sonra camel doğuyor. yıllarca en iyisi için mücadele eden biri olarak camel in yenilmez savaçısı edasıyla birbirinden güzel albümlerin yaratıcılarından oluyor ( benim için tommy iommi de böyledir black sabbath ı ayakta tutmak için yıllarca savaştı ve hep galip geldi ). tipsizdir ama sadece dış görünüşüne göre bir vokale ya da müzisyene yargı koyanlar müziği siktir edip odalarının duvarlarına blue jean in verdiği siktirik posterleri koyup " ayyy chok yakışıklı " ya da " abi adam iki riff atıyor hastayım" insancıklarına diyeceğim şudur; eşşek hoşaftan ne anlar!

belki veda turnesine çıkıp türkiyeye uğralarsa o gün hayatımın sikileceği gündür.
    (uzayi kurtaran dunyali, 09.09.2009 18:37)
  10. sadece ice şarkısındaki devasa gitar tonları için bile saygı duyulası müzisyendir. ayrıca çok tanınmışlığın iyi müzisyen olmakla her zaman alakalı olmadığını da göstermiştir. (bkz: camel). kendisi için kurduğum fantazi için (bkz: gg aa yyyy andrew latimer istanbul konseri)
    (pinkuin, 17.09.2009 17:39)
  11. (bkz: @3951991)
    (deli raporlu psikolog, 17.09.2009 17:50 ~ 28.09.2009 14:57)
  12. her gün aklımda, her gün kulağımda, duamda...
    (sessiz nota, 27.09.2009 23:44)
  13. son günlerde ne zaman sol zımbırtıda ismini görsem, -son günlerde ikinci kez oluyor bu- kalp atışlarım hızlanıyor. yaşlandı adam. öldü sanıyorum. ölmesin.
    (nokia şarzı, 27.09.2009 23:50)
  14. kendisini ziyaret etmek için para biriktirmeye başladım. ilgilenen varsa toplu gideriz. gayet ciddiyim ayrıca.
    (albiceleste, 27.09.2009 23:53)
  15. ortalıkta boy pos gösterip ününe ün katma gibi bir hedef peşinde olmamış, alkole uyuşturucuya boğulup medya maymunluğu yapmamış, az bilinmiş ama öz sevilmiş insan.. bir ruh vardır. o da latimer ruhudur.. sadece ve sadece!
    (desmodus rotundus, 27.09.2009 23:59)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil