dünyanın en iyi üçüncü tenoru olarak kabul edilen bocelli, pisa üniversitesi hukuk fakültesi mezunudur.
1958 yılında italya'nın toscana bölgesinde dünyaya gelen andrea bocelli'nin 12 yaşında geçirdiği bir kaza nedeniyle iki gözü de kör olmuştur.
şimdi burada oturup 18 ayrı albümünün isimlerini teker teker saymayacağım. hepsi birbirinden güzel şarkıları vardır ve şüphesiz bocelli dünyanın sayılı seslerindendir.
gözlerinin görmediğini duyunca inanamamıştım, çünkü fotoğraflarda ve kliplerde o kadar farklı lanse ediliyor ki...
zamanında rahmi koç'un davetiyle istanbul'a gelip lütfü kırdar'da bir konser vermiştir. tabi benim gibilere oturup televizyondan bu sosyeteye hitap eden davetin haberlerini izlemek düşmüştür .
şarkıların sözleri ve melodisi bocelli'nin sesiyle birleşince muhteşem bir kombinasyon oluşturuyor. hele bir melodramma ve con te partiro eserleri vardır ki kapatın gözünüzü dinleyin, yoruma lüzum bile yok.
bana düşen tavsiye etmek, size düşen bocelli'nin sesine ve başarısına haksızlık etmemektir.
en güzel eserlerinden melodramma'yı dinlemeniz için:
http://tinyurl.com/...