joe satriani'nin son albümünde aşık veysel'e adadığı şarkılardan biri..hatta albüm promosyonunda adını ilk olarak ''asik vaysel'' diye yazdı ama sonra uyarıldı ve tüm türk halkından özür diledi..
tabi bunları herkes bilmez..önemi de yok..biz bilmek istediklerini bilen bir milletiz.işine geleni bilen yani..aşık veysel'e yapılan besteyi dinleyin..dinleyin ki ne kadar özel bir adam olduğunu anlayasanız..öyle bir adam ki satriani hikayelerine konu olabiliyor..
joe satiani abimizin 2008 yılında çıkardığı on şarkılık professor satchafunkilus and the musterion of rock albümünde yer alan onuncu şarkı. pek güzeldir, tavsiye edilir.
uçuyorum sanki..kanatlanmışım bir şekilde,ülkeme yukarıdan bakıyorum..insanlarına,dağlarına,ovalarına,çayırlarına..ilkokul ortaokul yılları misali,karadeniz'de dağlar kıyıya paralel ede'de daha bi dikine sanki görüyorum..
fazla büyük şehri yok bu ülkenin..onların yukarıdan ışıkları daha fazla görünüyor,daha belirgin..daha karanlık güneydoğu anadolu tarafları,doğu anadolu tarafı daha bi soğuk hissediyorum..3 tarafı denizle çevrili bir yarım ada bu ülke,jeopolitik konumu inanılmaz evet görüyorum..insanlarını görüyorum,daimi bir telaş içerisindeler..zengini,fakiri,aşığı,terkedileni..
her dinlediğimde ülkemi ve insanlarını görüyorum bu şarkıda..aşık veysel için yazılmış bu şarkıda..ve her dinlediğimde daha bi saygı duyuyorum bu adama..