andaç gürsoy   

adana çık aradan

1. tuğçe'nin çizeridir kendisi. çizerler aleminin bayan kişisidir ki, kendisi de "bayan andaç gürsoy" şeklinde yazarak bunu vurgular.
    (excalibur, 17.12.2005 22:26)
  2. soyaddaşım
    (mey, 17.12.2005 22:50)
  3. lombak'ın nisan sayısında sözlüklere vermiş veriştirmiş çizerdir kendisi. tuğçe'de, bir sözlükte yazan ve her önüne gelene saydıran bir abiyi çizmiş, sayfanın kenarına da "sözlükler kapatılsın" yazmıştır.

kurunun yanında yaşı da yakmış, sözlüklere at gözlüğü ile bakmıştır. haklı olduğu konular var, sözlüklerde herşey güllük gülistanlık, kültür, adap, ahlak değil elbet; millete sataşarak dikkat çekmeye çalışanlar, bel altı muhabbetten öteye gidemeyenler, gaklayanlar guklayanlar hatta belki fazlaca var. ama burada samimi düşüncelerini yazanların, bildiklerini paylaşanların, okuyanın yüzünü güldürenlerin sayısı da az değil.

e bu topluluğu elekten geçirerek, iyileri yazdırıp kötüleri çöpe atmak gibi bir seçenek olmadığından; insanların düşüncelerini belki bir nick altında olsa bile yazmalarına kimseler birşeycik dememelidir.
    (clementine, 03.04.2007 12:37 ~ 12:38)
  4. lombak'ın nisan sayısında sözlüklere veryansın ederek içindeki hani bana hani bana çocuğunu ortaya çıkaran bayan kişi. ay itibariyle (lombak mayıs sayısı) ghost whisperer tribine girmiş kendisi.
    (bkz: paranormal aktivite)
    (maskeli bar taburesi, 06.05.2007 19:25 ~ 19:27)
  5. (bkz: bağyan)
    (tanrimbenibastanyarat, 02.07.2007 17:30)
  6. yıllardır lombak dergisinde bizlere okunmayan sayfalar hediye eden bayan* çizerimsi. kötü kedi şerafettin maceraları türünden birşeyler ortaya koymaya çalışır yıllardır tuğçe adındaki çakma şerafettinle ama beceremez. tahminimce dergide renk olsun diye tutuluyor. kendisinden yıllardır sağlam bir iş okuyabilmiş değiliz. hani şöyle dergi çıksa da geçen bölümden kalan macerayı okusak diyebileceğimiz.

yıllardır tekdüze giden tuğçe adındaki çakma şerafettin karakterinin maceraları sürekli olarak; tuğçe'nin canının sıkkın olması, misafirlikte yaramazlık yapması, ancak ailesinin onu uslu ve terbiyeli sanması, ortaya çıkan srunlardan çaçeronluk yaparak sıyrılması, arada vicdani muhasebe yapması, ancak bu vicdan olayından biran evvel kurtulması, sonunda yeni maceraya hazır bir şekilde olaylardan sıyrılması şeklindedir. bu formatın dışına çıkacak gibi de durmamaktadır.
    (jitankea2a, 05.01.2008 13:45)
  7. sözlük yazarlarıyla ciddi anlamda sorunu olduğunu düşündüğüm çizer. düşünmeme gerek yok aslında çünkü bariz belli bir olay bu. sözlük yazarları, kendi nicklerinin ardına saklanarak onun ne kadar başarısız bir çizer olduğunu söylüyorlar değil mi? burada nick ardına saklanmaya gerek yok, kendisinin ne kadar başarısız olduğunu öteden beri çizimlerinin yayımlandığı mizah dergilerini takip edenler çok iyi biliyor. en azından sözlük yazarlarının sanal ortamda da olsa, çoğu insanın göz gezdirdiği ya da sürekli takip ettiği sözlüklerde bunu beyan etme hakkı var sanırsam. kaldı ki aynı kişiler; yiğit özgür, umut sarıkaya ya da bülent üstün için de bu ortamlarda fikir beyan ediyorlar değil mi? ama o çizerler sözlükleri kötülemiyor, neden acaba? kötüleyenler az buz belli zaten; ajdar, cenk eren, müstafa sandal, andaç gürsoy vs. vs.
    bence andaç gürsoy'un hala çizer olarak barındırılmasının tek nedeni yaratıcılığı falan değil, bayan bir çizer olarak dergiye farklı bir renk katmasıdır. iddia ediyorum ki; dergiyi alanların büyük çoğunluğu, bu çizer kişinin dergiye kattığı rengi, hiç bakmadan skalaya geri kaldırıyordur.
    onun köşesinin kaplayacağı yere her hafta ya da her ay, kendisinin hiç hazetmediği sözlüklerde yazılan ve beğenilen giriler konulsa, inanın bana derginin en popüler köşesi olur ve en azından sayfa ziyan edilmez. okunur yani...
    (sürrealist, 05.01.2008 14:09)
  8. uğur gürsoy ile hiç bir şekilde akrabalık bağı olmayan çizer.

ayrıca çizerliğini yıllardır tuğçe seviyesinden bir adım öteye taşıyamamıştır. sandık içi çakması çöp şerbeti adında bir köşesi de vardır ama o konuya değinmek dahi istemiyorum. çünkü baştan 1-0 kaybediyor. taklit.
    (genjuure, 04.08.2008 19:37)