belki ilginizi çeker
  1. · anathema second edition
  2. · yoklamadaki nicklerden şiir yazmak
  3. · gözlerine bakamamak
  4. · insanın ağzına sıçan parçalar
  5. · özlü sözler
  6. · giannis kotsiras
  7. · intihar etmek
  8. · hoşgelmiş
  9. · anathema
  10. · yunan müziği
gündem
  1. · ufuk uras
  2. · kurban bayramı vahşeti
  3. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  4. · galatasaray
  5. · yılmaz özdil
  6. · ezel
  7. · ugg düşmanı ezik kızlar
  8. · taşak ve göt arasındaki boşluk
  9. · ölen hayvanını gömmek

anathema se  

1. thalassinos pantelis'in fevkalade yunanca şarkısı.
    nakaratı:
    anathema se de me lipase
    pou kegome ke liono
    pou m’ekanes ke s’agapo
    ke tora marazono
    (leda, 13.02.2007 21:15)
  2. sözlerinin tamamı şöyle olan içli yunanca şarkı

s’eho ores ores ma to theo toso poli anagi
    pou trexoun ap’ta matia mou thalases ke pelagi

stile ena grama, mia silavi
    an ehis to theo sou
    pou kremome ap’ ta hilia sou ki ime sto eleos sou

anathema se de me lipase
    pou kegome ke liono
    pou m’ekanes ke s’agapo
    ke tora marazono

klidothikan i skepsis mou mes stou mialou ta ipogia
    ah, posa thelo na sou po ke den iparhoun logia

anathema se de me lipase
    pou kegome ke liono
    pou m’ekanes ke s’agapo
    ke tora marazono
    (elessar, 04.05.2007 22:32)
  3. sanıyorum 2-3 sene önce ares'ten anathema şeklinde arama yapınca önüme gelmiş, "ne ola ki bu?" diyerek indirdiğim, o günden sonra acaip sevdiğim, sürekli dinlediğim bir şarkı olmuştur. müzik o kadar evrensel bir dil ki, sözleri anlamasanız da şarkıdaki acıyı kavrayabiliyorsunuz. bir süre sonra sürekli dinlemekten sözleri ezberlemiştim, ekşi sözlük'te de okuyunca sözleri her şey daha yerine oturmuştu artık.

bahsettiğim versiyonu söyleyen giannis kotsiras'dı. ki kendisine ayrı bir parantez açmak gerek.

(bkz: giannis kotsiras/@926697)

not: ben daha önce biliyordum ya! işte yukarıdaki giride de kanıtı var.
    (sycrone one, 03.12.2007 12:25 ~ 12:26)
  4. kendisine özel mesaj göndermek istediğim fakat kendisinin mesaj gönderme özelliğini kapatmasından dolayı mümkün olamayan yazardır.

entrynin genel olması açısından;

mesaj gönderilme özelliği kapalı olan yazardır.

bir entrysinin üstüne kendisine atmaya çalıştığım mesaj:

---1,5 yıldır uludağ sözlük'teyim daha 1 tek "selam msn'in var mı?" diye mesaj atan birini görmedim. hepsinin size denk gelmiş olması çok ilginç.---

yorum: herkesi potansiyel tecavüzcü gibi görüyor olması gerçekten üzücü. ayrıca madem orayı eleştiriyorsun burayı da eleştir. bunu özel değil genel ele al. o kadar güvensizsinki insanlara burada bile bu görülüyor. üçüncüsü bunu neyin, neden yaratmış olduğunu bilemedim fakat benim yazmamın nedeni insanların fütursuzca bir şeyleri eleştirmesi. keza bende bazen bunu yaparım. ama bu kez de benim eleştiresim geldi. olamaz mı?
    (adamın biri, 22.03.2009 14:05 ~ 14:06)
  5. (bkz: anathema sa)
    (bkz: sabancı)
    (tremonti, 16.04.2009 07:57)
  6. (bkz: @3453452)

hoşgelmiş yazar. esirger miyiz hiç sevgimizi?
    (amele mektebi, 14.05.2009 22:09)
  7. (bkz: anathema second edition) *
    (silentpain, 16.05.2009 11:13)
  8. potansiyel eskişehirli yazar. yakında eskişehire ayak basmasıyla belki ilk bi' kaç ayını zor geçirebilitesi yüksek ama daha sonraları burdan kopamayacağını kendi de biliyordur umarım. buranın kışı hiç bi yere benzemez diye defalarca uyardım ama ilerleyen zamanlarda kendisinin görerek tescil edeceği kesin. neyse kendisine sesleniyorum burdan, yardımlarımı esirgemem ne zaman ihtiyacın olursa, şehirle ilgili bişey sorman gerekirse ben burdayım *
    (supo, 06.09.2009 18:47 ~ 18:48)
  9. eskişehir'de okuyacak olan, yazdığı hikayeleri sözlükle de paylaşmasını istediğim şirin yazar..
    (sleeping with ghosts, 12.09.2009 21:06)
  10. nickimin başlığı altına yazmak...garip olacak şimdi.
    anathema se...
    sana ne demeli bilmiyorum. ne istediğinden habersiz uçuyorsun. uçuyorsun insanlar gözünde yok,kaçıyorsun onlara doğru,onlara doğru koşuyorsun. nefret ettikçe sarılıyorsun,kanadıkça gülüyorsun.
    yeni bir aşka yeni bir hayatla başlayan kadının orospu oluşundan bile hoşnutsun bazen. tenini sevmiyorsun. onlara inanmıyorsun. onların minicik egolarını sevmiyorsun çünkü egon şişirilmiş senin tarafından. onları ve yaptıklarını küçük görüyorsun çünkü onlar sana güzel olduğunu söylemediler,sana olan aşklarından ölmediler. sen hep eski bir fotografın üstündeki fotomontaj. vardı ya bir şarkıda ,sen hep önceden öpülmüş dudaklarda sana ait olan sevgiyi aradın.kendini aradın. ne buldun bunca zaman sonra?
    ayna ister misin bunun için?
    sabretmen gerektiğini bile bile daha kozasını tamamlamayan tırtılın uçmaya çalışması gibi davranışların.öleceksin biliyorsun.

öleceğim biliyorum.
    ve evet,artık seni sevmiyorum.
    (anathema se, 19.11.2009 14:36)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil