başbakanın yüzüne karşı ses tellerinizi zorlayarak bağırmanız neticesinde alacağınız muhtemel cevaptır.tabi her isteyen başbakanın ağzından bu cümleyi öyle hemen kolayca duyamaz.çocuk oyuncağı mı bu? başbakanın ağzından bu cümleyi duymak istiyorsak bu işin inceliklerini ve püf noktalarını bilmek ve bu konuda kendimizi geliştirmek zorundayız.başarıya ulaşmak sadece sistemli çalışmakla mümkündür.
öncelikle sıkı bir araştırma yapıp başbakanın hangi gün nereye gideceğini, nerelerde konuşmalar veya açılışlar yapacağını önceden öğrenmek gereklidir.bu bilgiyi internette haber sitelerinde dolaşarak veya muhalefet partisinden tanıdıklarınıza bir telefon açarak rahatlıkla öğrenebilirsiniz.
uygun yer ve zamanı tespit ettikten sonra sonra başbakanın önünden geçtiği herhangi bir kalabalığın arasına girip başbakana "nasıl gelebiliyor buraya? x'in hali ne olacak?" diye duyana kadar bağırılmalıdır.başbakanın durmasını ve bizi dinleme moduna geçmesini sağlayabildiysek biraz daha ustalık gerektiren bir sürece girmiş oluyoruz.hemen diğer aşamaya geçip kameraların dikkatini toplamak için el-kol hareketleriyle yaptığımız türlü türlü maymunluklar eşliğinde evden çıkmadan önce ezberlediğimiz birkaç basmakalıp cümleyi başbakanın gözlerinin içine baka baka söylemeli, onu iyice gıcık etmeliyiz.bunu öyle bir şekilde yapmalıyız ki, başbakan gözlerimizin içine bakarak samimiyetsizliğimizi görmeli ve bizim artistlik yaptığımızı anlamalıdır.bu noktada çok dikkatli olmalı, başbakana samimi olduğumuza dair en ufak bir görüntü vermemeliyiz.yoksa bizi ciddiye alıp derdimizi dinleyebilir, o zaman da "ananı da al git burdan" işi yatar, o kadar emeğimiz boşa gider.
başbakana show yaptıktan sonra maksimum 2-3 saniye kadar başbakanın "lan terbiyesizlik yapma" demesi beklenmelidir (demezse el-kol hareketlerine ve bağırmaya devam edin).ama başbakan size "lan" dediği zaman bu kelimenin her önümüze gelene karşı kullandığımız dandirik bir hitaptan ibaret olduğunu bir an için aklımızdan silip, söz konusu "lan" hitabını, saniyesinde "
senin ağzını yüzünü sikerim orospu çocuğu" statüsüne taşımalısınız.ancak bu da tek başına yeterli değildir.hareketlerimizin kamuoyuna yansıyacak olduğunu unutmamalı, kendimizi mazlum gösterecek cümleleri de beklemeden yapıştırmalıyız.misal, "sen öyle diyorsan öyledir" , "sana karşı boynumuz kıldan ince" yada "lan mı? canın sağolsun" v.b cümleler uygundur.bu noktadan sonra başbakanımız sözkonusu cümleyi kurmak için istenen kıvama neredeyse gelmiştir.ancak tüm bunlara rağmen sinirlerine hakim olabilir ve size sektörünüz ile ilgili yapılan reformlardan, destekleme primlerinden bahsedetmeye çalışabilir.sakın bunu yeterli görmeyin ve olayı kişiselleştirin.mesela başbakanın yüzüne karşı "benim mahsülüm öldükten sonra mı" diye hayvan gibi bağırın.eğer iyi bağırdığınızdan ve başbakanın sabır taşını çatlattığınızdan emin olduysanız, artık fitili yakmanın zamanı gelmiş demektir.anahtar cümleyi bekletmeden kurun.
- x senedir anamız ağlıyor!
+
ananı da al git burdan.
tebrikler! başardınız.artık bir halk kahramanısınız!.ama iş tabiki burada bitmeyeceğinden hemen zafer sarhoşu olmayın.muhtemelen yaptığınız hayvanlıklar neticesinde korumalar tarafından ortamdan uzaklaştırılacaksınız.ama tüm kameraların hala üzerinizde olduğunu kesinlikle unutmayın.uzaklaştırma sırasında "benim adım x y. takip edin, beni takip edin! halkın sesi oldum!" diye bağırın.akabinde yediğiniz lafları sektörünüzde çalışan tüm insanlara maledin.tekrar tebrikler, artık meslektaşlarınızın da kahramanı oldunuz !
artık kıçınıza kına yakabilirsiniz. *
* opsiyonel