bir de üstüne sifon çekilirse daha da anlamlı olacak davranış
*
eldiven takıp alındıktan sonra çamaşır suyunda bi kaç saat bekletilince(tabii korozyona uğramazsa)'herşey eskisi gibi' dedirtebilecek durumsal
hangi aşamada düşürdüğünüze bağlı değerlendirilebilecek durumdur, anahtar olmasa da mutlaka herkesin bir vazgeçilmezini, sifonla yok edemediğini düşürmüşlüğü vardır... önce bir müddet mal gibi seyredersiniz, sonra da, dalarsınız, tüm vücut değil tabii, sadece eller...
(heidi, 15.11.2007 16:49)
çok kötü olmayan bir durumdur, hele ki tuvalette yerler temizse. asıl kötüsü için;
(bkz:
anahtarları tuvaletin deliğine düşürmek)
*
deliğine düşmese de çok kötü olan bir olay.
zira kullanılmış iç çamaşırına(kirli don) değmek gibi bir şeydir. "göte değmemiş oluyoz ama biz" diyerek sevinmeyin çünkü ikisi de mide bulandırıcı bir durum.
bunun daha güzel ve eğlencelisi de vardır.
(bkz:
tuvalete telefon düşürmek)
(bkz:
biri beni mi çağırdı)
(bkz:
hem de iki kez)
bazıları için, düşürdüğü anahtarla beraber aynı boka batmak anlamına gelmiş olan talihsiz vaka.
ilkokul 3.sınıftayken sınıf başkanımız, hayatının hatasını yapıp deliğe düşürmüştü sınıf anahtarını. tabi sınıfın haşarıları olarak hemen başında bittik deliğin. kayıplardaydı koca anahtar.o zamanlar sifon mifon da yoktu ve resmen tuvaletleri bok götürüyordu.bu iyi haberdi. ''ehehe şimdi boku yedin olm.örtmen skecek belanı.''
başkana gıcıktık hepimiz. hani şu, uslu,çalışkan,temiz ve doğrucu davut tiplerdendi namısız.bi örnek öğrenci olarak o vardı zaten sınıfta.kötü örnek oluyordu hayvan.bi de konuşanlar listesinde sürekli adımız olurdu.gün o gündü ve başkanı bitirmek için şahane bir koza dönüştürebilirdik bu dalgınlığını. öyle de yaptık.
sınıfın en mal öğrencisini derhal olay mahaline çağırttık ve verdik gazı. ''hadi lan fuat anca sen çıkartırsın bu defineyi. düşünsene olm örtmenin gözündeki itibarını.bağrına basacak valla seni hurşit örtmen.'' fuatın gözleri parladı. allahtan fazla yormadı bizi.derhal kollarını sıvayıp daldırdı deliğe.kısa bir arama-tarama faaliyetinden sonra elinde anahtar, gözlerinde ''başardım'' bakışı, mağrur bir komutan edasıyla doğruldu fuat hıyarı. ardından tarihinin en kalabalık gününü yaşayan helamız alkışlar/tezahüratlarla inledi durdu dakikalarca. akabinde soluğu örtmenin yanında aldık tabi.
* örtmenim akif anahtarı tuvalet deliğine düşürdü.
+ neee,hay allah kahretsin seni akif.
* ama merak etmeyin, fuat arkadaşımız büyük gayretlerle elini sokup çıkardı anahtarı. (arkalarda mahçup vaziyette duran fuata göz kırparak,gelsene olm bakışı atıyoruz.)
+ demek sen çıkardın anahtarı?
-- evet örtmenim.(madalya bekleyen bakış)
+ tamam, şu anahtarı sabunla güzelce yıkayın da öyle getirin evladım.baksanıza mis kokmuyor burada.
-- derhal örtmenim.(uçarak kayboluyor fuat hıyarı)
* ee peki örtmenim,başkan nolacak,anahtarı düşüren akif yani?(şeytan sırıtması eşliğinde)
+ hmm! evet bi sürelğine başkanlığı fuata verelim.hem görevine sadık bir çocuk.akif,olm sen artık başkan değilsin.ver bakalım şu başkanlık kolluğunu da. bi süre görünme gözüme.
* oleeeyyy,en büyük fuaaat,en büyüüük fuuuat.(zamanın popüler sloganıydı)
+ tamam kesin şu gürültüyü.evet çocuklar soruyu iyi dinleyin.ahmetin 23 bilyesi vardı,amcası da 7 tane verdi. toplam kaç.......
o günden sonra fuat hıyarı üstün gayretlerimizle başkan oldu.hemen de havaya girdi pezevenk. en fazla benim adımı yazıyordu it.arkadaş ne var bu başkanlıkta anlamadım.adamı bozuyor yahu.neyse, devrik başkan akif bir süre kimseyle konuşmayıp inzivaya çekildi.sonra taşınmışlardı galiba.silinip gitti ya da,her neyse hatırlamıyorum orasını. fuatı hala görürüm eski mahallede.3 çocuğu var. biri fuatın 3.sınıftaki hali.aynı mal anlayacağın...