görseller
anıl 

belki ilginizi çeker
  1. · anıl kahya
  2. · tanıl
  3. · alexander supertramp
  4. · çemişgezek
  5. · avni anıl
  6. · yazarların çocukları olsa koyacakları isimler
  7. · kardeş isimlerindeki kafiye
  8. · tatito
  9. · yaran hoca öğrenci diyalogları
  10. · hani
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  2. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  3. · bir kadının bilmesi gerekenler
  4. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  5. · google wave
  6. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  7. · yeşim salkım
  8. · haketmediği halde oscar alan filmler
  9. · altıncı his

anıl  

1. uniseks bir isim
    (yugen, 08.03.2004 01:27)
  2. güzel isimdir. telafuzunu doğru yapsanız bile insanların onur ve uğur olarak algılaması sinir bozucudur.
    (ben bilmem beyim bilir, 17.09.2006 13:49)
  3. elime geçen bir isimler sözlüğüne göre anıl'ın anlamı "hoşa giden, ölçülü davranan" demekmiş. hem kız hem de erkek ismi olarak kullanıldığından yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermektedir.
    (broadband, 11.11.2006 02:21)
  4. nedense hindistanda epey kullanılan bir isimdir ayrıca. ordaki anlamı da aynı mıdır bilinmez.
    (ben bilmem beyim bilir, 09.10.2007 13:20)
  5. (bkz: tanıl)
    (jenesaispas, 09.10.2007 14:40)
  6. anlamını bilmediğim bilmekte istemediğim kötü (anıl)ar canlandıran isim.

duydukça bana ilkokul arkadaşımın kardeşini aklıma getiren isim.allah'ım bir çocuk bu kadar mı gıcık olur.lan arkadaşlarla parka gidicez,bize gidicez,gezmeye gidicez,bisiklet sürücez çocuk hep peşimizde.
    lan anıl bi ybgs yani o denli feci bıktırmıştı bizi.kız inliyo "anıl bir git ya anneme sölicem seni, ne var peşimizde of","git sana gofret alcam" diye.çocuk nuh diyor peygamber demiyor.

neyse sonradan ilişiğimi kestim kızlada rahatladım.ıyyykk ne o öle yaa hatırladıkça afakanlar afakanlar böyle..

(bkz: sözüm meclisten dışarı)
    kötü: çok "lan" kullanmışım .
    (dörtyapraklıyoncanındördüncüyaprağı, 09.10.2007 14:54 ~ 14:58)
  7. anlam veremediğim bir sıklıkta onur'la karıştırılan isim.
    (anil, 09.01.2009 14:17)
  8. (closer, 09.01.2009 14:19)
  9. hayatımın her karesinde bir anlamı olan ileriye bakıldığında belki hiçbirzaman yanımda olmayacak ama geçmişimin tamamında bir anlamı olan.bazen suya,bazen gökyüzüne bakıp hatırladığım özü sözü bir adam gibi adam.
    (dondurmalısufle, 09.07.2009 22:36)
  10. anil, hintçede "rüzgar tanrısı" anlamına gelen isimdir. hindistan'ın ahmet'i gibi bişeydir.
    (omorfia, 09.07.2009 22:49)
  11. ilk aşkım, ilkokuldayken aynı sınıftaydık kendisiyle, evdeki yemek masasının altında evcilik oynarken bulduğum tebeşir veya pastel boyalarla masanın alt yüzeyine yazdığım isim.
    sonra taşınırken o masayı ters şekilde duvara dayadıklarında cümle aleme rezik olmuştum çocuk aklımla. çook utanmıştım, çoookk.
    (delinin zoruna bak, 09.07.2009 22:52)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil