akhisar belediyesinde huzur camisinde işini layıkıyla yerine getiren imam aleminin zat-ı şahanesi, sözlük aleminin antiklişe imam efendisi. kendisi, cami cemaati kültüründe yeni bir stil yaratmıştır. poposunu arkadakinin kafasına kadar dayayanların umursamazlığına değinerek, kafayı kalçaya değdirmek zorunda kalan safları sıklaştırmış biz müslim kardeşlerin içten isteklerine kulak vermiştir, artık amuda kalkarak namaz kılmayı ve kıldırmayı uygun görmüştür.
vaazları da iç yakıcıdır. vaazlarında tek kanatı kopmuş hüzünlü bir serçenin psijik, fizyolojik ve spiriütel eksikliğini kalbinizde hissedersiniz, hayata yeniden atılmayı ve tüm güçlüklere göğüs germeyi borç bilirsiniz kendinize.
nefesi de çok kuvvetlidir. geçen gün kordon çimlerinde 'kardeşim öyle dertliyim ki sana sığınıyorum, senin rızan ile huzura ermek güçlü nefesinden bir dirhem hissetmek istiyorum' dedim. ardından öyle bir nefes aldım ki kendisinden(tövbe tövbe millet de yanlış anlayacak)gözlerinin içinden fırlayan lezzet veren acılık tükürük bezlerinde salgılanmış da dumanlı(esrarengiz) üfürüğü ile hava ile temas haline geçmiş ben ise dünyevi bağımı koparmışım. resmen, beynimin kıvrımlarında ve vücudumun en dokunaklı organlarında müzler ahenkle raks ediyordu. işte dedim refah, saadet, büyük birlik, hayrünissa, akepe. oha noluyo lan.
diyor ki;
'' sevgili din kardeşlerim, ben sizin ehemmiyetiniz ve ibadetinizi en duyarlı uhreviyette yerine getirebilmeniz için varım. kafayı koltuğa ya da kanepeye vücudunuzla ters orantılı bir vaziyette dayayarak, bacakları da duvarla temas ettirip amuda kalkıyorsanız halen kendinizi güçsüz hissediyorsunuzdur ve çocuk ruhunuza dadanan o olgunlaşmamış ham meyva kıvamındaki acı yaşamınızı yinelemek zorunda kalıyorsunuzdur. eğer ki, stabil düz bir zemin üzerinde bir müddet(ayette verilen zaman tam olarak aklıma gelmediğinden sayısal mealini amuda kalkan imam kardeşimden öğrenebilirsiniz)amut halinde durmayı başarabiliyorsanız, kendinizi zinde ve allah'ın da izniyle güvende ve huzurlu hissedersiniz. velhasıl, amuda kalkan imam kardeşlerimi çoğaltmak, bunun için dualarınızı eksik etmemenizi canı gönülden istiyor, başkasının poposunu izlemek zorunda kalan tüm din kardeşlerimi sağduyuya davet ediyorum. her şey çok güzel olucak emin olun kardeşlerim. maddi ve manevi yardımlarınızı bekliyorum, banka hesabım da cami kapısında yazılı. amin, cümlenizi s...yorum''
yanlışım varsa affola kardeşim. başarıların devamını diliyorum. arkandayım her daim
*