|
|
- cumhuriyet mitinglerinde bir yandan eller ile ampul işareti yapılırken bir yandan tekrarlanan slogan
- (bkz: parlak çocuk)
- (bkz: banker yakup)
- ampulun işleviyle uyuşmayan bir benzetmedir.
- (bkz: edison bile pişman)
- tandoğan ve çağlayan mitinglerinin başlıca sloganı idi.
- (bkz: sürekli karanlık için bir dakika aydınlık)
- bir ampul markası olabilir pek tabii.
(bkz: unakıtan yumurtaları)
- (bkz: lüzumsuzsa söndürün)
- yakında, pek yakında şu konuşmalara kaynaklık edecek, niteleme sıfatı+ isim, formundaki söz öbeği...
-suçu??
-pek muhterem zat allah başımızdan eksik etmesin hazreti erdoğana hakaret
-tamam.kesin dilini...sıradaki...
(bkz: olacak budur)
(bkz: uyuma, uyutma türkiye)
- (bkz: ampulün patlaya tayyip)
- şahsın kafa şeklinin şaşırtıcı derecede ampule benzemesi nedeniyle parti amblemi olarak seçildiği kanaatinde olduğum durumu destekleyen söz dizisi.
- bıyıklı ve hiç bıyıksız olmak üzere 2 çeşittir.
- göte giren, hatta kendini 3 saniye içinde patlatmış olandır. o değilde meydanlarda ses çok çıkıyor diye farkına varılmak istenmeyenin hala farkına varılmadığını da gösteriyor bu her neyse.
dur ya şunu da yazacaktım şeyi: (bkz: en sevilmeyen esere aday giriler)
hasiktir tutmadı şeyi: ya güzel arkadaşım, balım, kaymağım. istatistiklere oynuyorum neden eksilemiyorsun. bak altına uyarı bile yazdım. hadi, + rep pls.
- (bkz: gereksizse söndür)
- http://haber.sol.org.tr/...
denemez efendim başbakana ampul denemez. o ampulu sembol seklinde kullansa bile denemez.
bırakın başbakana ampul denmesini, başbakanın tavuğuna bile kışt denemez bu ülkede.
kendileri seçilmiştir, seçildiği gibi defedilecektir. ancak o gün gelene kadar padişahtır. haremi olur mu, küpe takar mı, viyanayı fethe çıkar mı bilinmez ancak kurtuluş savaşı verilmeden tahttan inen padişah olmaz olamaz bu ülkede.
- bulutsuzluk özlemi itü konserinde acil demokrasi şarkısında hoş bir değişiklik yapmış ve bu şekilde söylemiş efendim. harikalıklardan harikalık beğenmiş, ortamı şenlendirmişler. ağızlarına sağlık.
video için;
(bkz: http://www.mtvturkey.com/...)
|