belki ilginizi çeker
  1. · foley room
  2. · taxidermia
  3. · intelligent dance music
  4. · two fingers
  5. · ninja tune
  6. · verbal
  7. · elektronik müzik
  8. · kronos quartet
  9. · çekilmiş en iyi klipler
gündem
  1. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  2. · giyotine yolladılar gitmedim
  3. · the twilight saga new moon
  4. · disko kralı
  5. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  6. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  7. · her yerinden öpüyorum rüştü
  8. · araba kullanırken müzik dinlemek
  9. · manifesto

amon tobin  

1. geçen sene istanbul babylon'da sahne almış ve gidenleri mest ettiği rivayet edilen elektronik müzik insanı. keşke gene gelse ben o zamanlar keşfetmiş değildim.
    bilgi için: http://www.ninjatune.net/...
    (cherryblossomgirl, 06.07.2006 03:00)
  2. ecnebilerin drum n bass dediği tarzda müzik icra eden hem davulcu hem de alentrik müzikçi, ikisi bir arada, rejoice.
    (iao, 02.01.2007 00:02 ~ 02:12)
  3. brezilyali usta jazz davulcusudur. çok sayıda remix çalışması da bulunmaktadır aşağıdaki albümleri dışında.

'07 foley room

'05 chaos theory: splinter cell 3 soundtrack

'04 solid steel presents amon tobin: recorded live

'02 out from out where

'02 adventures in foam

'00 supermodified

'98 permutation

'97 bricolage
    (jimmyjazz, 20.04.2007 23:22 ~ 23.05.2007 16:59)
  4. taxidermia filminin müziklerini yapmış, dumanlı kafaya birebir müzik üreten insan.
    (drummy, 25.09.2007 01:42)
  5. şu aralar çok fena sardırdığım müzik üstadı. müzikleri güzel kafayla etkileşime giriyor ve adeta etki arttırıcı özellik gösteriyor. hayal dünyanı genişletiyor, sınırları aştırıyor.
    hafiften bazı remixlerinde türk ezgileri de bulunmaktadır ki kendi tarzıyla birleşince dadından yenmiyor.
    paranoya, karmaşa, ve bulanıklık taşımakta
    dikkat bad tripe sokabilir.
    (drummy, 10.10.2007 13:26 ~ 13:29)
  6. bonobo'ya benzer artist diye karşıma çıkarmıştı last.fm..eyi demiştim, indirmiştim diskografiyi haftalar önce..bugünlerde dinliyorum ve gözüm kapalı diyorum ki aradaki günlere yazık olmuş!..gereksiz bi vakit kaybı yaşamışız, pff..neyse, zararın neresinden dönersek kârdır..

güzel müzik! chill..
    (zeus, 17.07.2008 17:23 ~ 17:25)
  7. roni size'la birlikte günümüzde trip hop ve elektronik müziği drum n bass'le en über biçimde sentezleyebilen [gerçi drum n bass de elektronik müziğe giriyor, saçma oldu] sanatçılardan biridir bu brezilyalı abimiz. sample kullanımında aşmıştır; müziğinde keskin bir film atmosferi sezersiniz. genelde bu atmosferi dinleyiciyi germe yönünde kullanır amon tobin. her şarkısında karanlık bir hava vardır.

eğer cujo adı altında çıkardığı ilk albümü "adventures in foam"u da sayarsak, kendisinin ilk çalışmalarında jazz esintilerinin daha fazla olduğu görülebilir. kariyerinin ortalarında elektronik ögeleri biraz daha işin içine katıyor tobin efendi; bana göre en iyi albümü olan foley room'da ise özellikle sampling tekniğinde ne kadar usta olduğunu gösterip bunu biraz da idm'le birleştiriyor.

tam ismi "amon adonai santos de araújo tobin" olan bu üstün şahsiyetin diskografisi şudur:

1996 - adventures in foam
    1997 - bricolage
    1998 - permutation
    2000 - supermodified
    2002 - out from out where
    2003 - verbal: remixes and collaborations
    2004 - solid steel presents amon tobin: recorded live
    2005 - splinter cell - chaos theory soundtrack
    2007 - foley room
    2008 - taxidermia ep
    2008 - foley room live in brussels
    (noscho, 12.12.2008 20:40 ~ 20:41)
  8. tahminimin aksine çatır çatır ingilizce konuşan müzisyen. brezilya asıllı olmasına rağmen sonradan okudum ki dokuz yaşından itibaren brezilya dışında yaşamış, çoğunda da ingiltere'de imiş ki üvey babası da irlandalı. foley room bonus dvd'de görüldüğü üzere adamımız amon, yapıtlarında duyduğumuz kimileyin aslan sesi, kimileyin kapı gıcırtısı, tren rayı bok püsür bütün bunları menbaından edinirmiş. dipdiri, hayvan kadar bir aslanın ağzına mikrofon soktu diyorum ya, mikrofon soktu.

ayrıca gavur ilinde bazı hanım kimseler bu amcamızın eserleri ile göbecikler atıp gösteriler yapmaktalarmış ki ( bildiğin bellydance show) biraz utanıp gülerek biraz da bu göbek böyle mi atılır diye hayıflanarak seyrettim bu videoları. hatırlar mısınız yıllar önce youtube diye bir site vardı. işte orada amon tobin bellydance şeklinde aratınca karşımıza çıkabilir çeşitli sonuçlar.

şimdi sırada bir vetere'miz var önce onu görelim:

www.youtube.com/watch?v=6aqr-y-utz8
    (eşek köpek kedi horoz, 06.01.2009 02:58 ~ 09.01.2009 02:15)
  9. (noscho, 22.03.2009 16:32)
  10. işkenceden zevk almak gibi acayip bir durum onu dinlemek. bir iki istisna haricinde çoğu parçası karanlık ve rahatsız edicidir ama yine de sürekli aklınız kayar, eliniz gider.
    (onestep2death, 25.06.2009 00:42)
  11. zahidem gurbanımov'a sordum bilir misin bu adamı diye.

"valla hiç dinlemedim
    ama böyle nedense
    bana geymiş gibi geliyo o adam
    belki de iyidir bilmiyorum" dedi.

bende o kadar indirdim albümlerini ziyan olmasın dinliyim bari dedim. pişman olmadım açıkcası. adam gayet başaralı albümler yapmış. özellikle verbal şarkısı dinlenilmeli.
    (asymmetry, 25.08.2009 23:07)
  12. splinter cell chaos theory soundtrack ile hayatıma girmiş muhteşem müzisyen. mp3 çalarda "saboteur" açıp kurbağalıdereye şnorkelle dalıp ramboculuk yapasım var.

(bkz: kurbağalıdereye şnorkelle dalmak)

saboteur için: http://www.youtube.com/...
    (janken, 25.08.2009 23:10 ~ 23:16)
  13. permutation albümü lezizdir, dinlenmesi gerekir.
    (supreme vampiric evil, 25.08.2009 23:24)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil