amiga 500 ün özelliklerinin yanında default 1 mb ram ile gelen, compatibility sorunları ile boğuşan, kickstart olmadan oyun okumamakta ısrar eden, eski canavar bilgisayarım.
ilk aşkım
ilk tecrübem
normal amiganın açılış ekranı siyah beyaz iken, bunun açılışı mordu ve disket sürücüsü animasyonu vardı...
emülator kavramını ufacık çocukken öğreten, belki de geleceğimi tayin eden dönüm maçı. keşke bana halı dokuma makinesi falan alsalarmış o devirde.
bilgilendirilme arzusuyla gelen edit: şu anda istanbul'da amiga onarımı yapılan bir yer var mıdır merak konusudur.
logo üzerindeki "plus" yazısı ve çıkardığı problemler dışında
amiga 500'e ne gibi bir üstünlüğü vardır, merak konusudur...
(skuba, 05.12.2005 23:18 ~ 23:22)
amiga 500 dediğimiz oyun konsollarının bir üst versiyonu. artısının ne olduğunu hiç bir zaman anlayamamışımdır. babama uzun yalvarmalar yakarmalardan sonra aldırdığım ilk bilgisayarımdır aynı zamanda. babamdan amiga 500 isterken o daha iyisini yapmış amiga 500 plus almıştır sevinçten uçmaktayımdır. heyecanla oyun alınmaya gidilir inegöl çarşısına. zamanın en gözde atari salonu oyunu hagar alınır. eve gelinir kurulur. oyun çalışmaz. tekrar gidilir inegöl çarşısına sorulur, neden çalışmadığı ve şok edici cevap alınır. hagar bu alete çok yavaş gelmektedir, amiga 500 olsa çalıştıracaktır ama bizim amiga 500 plus çalıştırmamaktadır. isyan edilir. hızınıda sikeyim plus ınıda sikeyim denir. bu aleti hagar oynamak için almışken, bir boka yaramamıştır. son olarak akşam işten gelen babaya durum açıklanmaya çalışılır;
+ baba bişey dicem,
- de bakalım aslanım.
+ amiga var ya,
- ilk günden bozdun demi, afferim benim kazma oğluma,
+ yok be baba, bozmadım da hagarı çalıştırmıyo,
- hagar ne ki?
+ bi oyun işte.
- ee oynamayıver onuda,
+ baba yav ben en çok onu seviyom.
- ee ne yapcaz şimdi?
+ diyomki bunu satsakta normal amiga mı alsak acaba?
- normal amiga kalmamış, ben sana zopa veremmi..