|
|
- son zamanlarda çok popüler olan faaliyet, iki şekilde icra edilir;
1-) cümlelere ing. kelimeler eklenir, "ok honey?" vs.
2-) kelimeler yaya yaya söylenir*
- bazen ister istemez olan konuşma stili
- bilim alanındaki insanları tenzih ederekten; bile bile böyle konuşan insanlar doğrudan "görmemiş" statüsündedir. öyle ki, bilerek ünlemlerini bile değiştirenler olur. ay, eyvah, tüh, hop yerine gıcık bir "ups!" kullananlar vardır özellikle. hiç düşünmeden kafayı çevirmek gerekir başka yöne.
- amerikadan ithal kelimeleri de sıklıkla kullanırlar, tabii popüler yabancı filmlerden öğrenirler bunları (bkz. lanet olsun) (bkz. shit)
- özenti bunların hepsi siz sakın üzmeyin kendinizi böyle şeylere sayın yazarlar demek lazım artık burdan sonra
- sırttaki kaşıntının dile vurması neticesinde gerçekleşebilecek ve bir meşe odunu kullanmak suretiyle tedavi edilebilecek rahatsızlık
- (bkz. teoman)
- -hey dostum senin derdin ne ha?
-ebenin amı joeeyyy.
- normalde bir amerikalının amerikan aksanıyla türkçe konuşması beklenirken nedense türklerin daha çok tercih ettiği eylem.
- (bkz: ingiliz aksanıyla türkçe konuşmak)
(okang, 10.11.2004 13:51)
- tek sorunu omuzlarının üstündeki o bok kafası olan insanın sıklıkla gerçekleştirdiği eylem.
- (bkz: tiki dili)
- (bkz: murat murathanoğlu)
- özellikle nba maçı sunumlarına ayrı bir hava katan, izleyiciyi kıçıkırık kanapesinden kaldırıp new york'un, los angeles'ın spor mabetlerine uçuran, yeni dünya'nın sınırsız özgürlük ve başarı kokan ekstra oksijenli havasını solutan süper bir olaydır.
bir gün kırkpınar güreşleri dünyaca izlenen bir spor olayı haline gelse de, müsabakaları nakleden her milletten sunucular kendi dillerini trakya aksanıyla konuşsalar güzel olmaz mı? (bkz: kapçık ağızlı)
- (bkz: türkçe konuşamamak)
- (bkz: duygu özçelik)
- konuşan kişinin ana dili ingilizce değilse gayet komik olan bir eylemdir.aynı kişilerin anadili ingilizce olan bir vatandaş karşısında afalladıkları görülmüştür.
ayrıca, bunu yapan, bunları da yaptı:
(bkz: save etmek)
(bkz: check etmek)
(bkz: abandone olmak)
(bkz: şoke olmak)
- (bkz: yasemin kozanoğlu)
- yabancı şarkı çalan bütün radyo djlerinin yaptığı eylem.
- normal yurdum insanlarının "eee", mesut yılmaz'ın ise "ıııımm" şeklinde telaffuz ettiği kelimeler arası teklemeleri "aaaaam" olarak dile getirmektir.
- (bkz: ben kethılik olmayı tercih ettim)
- eylemi gerçekleştiren, bir türk ise;
(bkz: yavşaklık)(sageeth, 28.08.2007 00:52 ~ 00:55)
- (bkz: oray eğin)
- - sivas kangal right!
|