"ipne amerigalılar her sgi kendi gafalarına göre şeediyolar" gibisinden kofti anarşist, masa anti-emparyalisti hezeyanlara kapılmadan önce "bir manası var mı ki" diye sorulası vaziyettir.
efendim malumunuz ayakla
rugby veya
amerikan futbolu veya zamanına göre popülerleşmiş fakat bugün pek oynanmayan diğer sporlar da varolmuştur. 1863 'te kurallara bağlanarak resmiyet kazanan futbola "soccer" ismini takıştıran ingilizlerdir öncelikle. bilinegelen ultra popüler biricik oyunumuz futbol, o günlerde "
association football" olarak adlandırılırmış, ayak topunun diğer türevlerinden ayırt edilebilmesi için. lakin malumunuz, "hanım ben essoşiyeş..essosşiyesşş..çıktım ben!" diyalogları yaşatmasından ötürü tam 4 (dört) milyar ingiliz beyefendisinin gırtlak inmesi yaşaması sebebiyle; kısaca "
association"dan çıkma "soc" kısmına ingilizce "-ci, -cı" eki olan "-er" eklenmesiyle, "c" harfinin de "...sesli + sert sessiz" sıralamasındaki ingilizce kelimelere sonek gelmesi durumunda son sert sessizin çiftlenmesi sebebinden ibaret "soccer" kelimesi hasıl olmuştur.
osursak amarigadan bilmeyelim. ha ama "eşek hoşaftan ne anlar", orası doğru.