görseller
amerikalı 

belki ilginizi çeker
  1. · amerikalılar hoş bir halktır ama biraz hödüktür
  2. · 1953 ten beri oraya giden olmadı adamı
  3. · kurt vonnegut
  4. · full
  5. · eurail
  6. · yüksel arıcı
  7. · amy lowell
  8. · akp ve mhp nin gerçek yüzü
  9. · jack dempsey
  10. · world of warcraft hesabı silinen çocuk
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · google wave
  2. · beşiktaş
  3. · çok istenip de olunamayan meslekler
  4. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  5. · ezel
  6. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  7. · günün tek kelimelik özeti
  8. · master of puppets
  9. · worms

amerikalı*  

1. amerikan vatandaşı manasındadır. fakat heryerde kullanılması tavsiye edilmez. kavga çıkar. hakaret olarak anlaşılır niyazi olursunuz.
    (allah kızlara güvenseydi zar koymazdı, 27.12.2004 19:48)
  2. başrollerini şener şen ve lale mansur'un paylaştığı o dönemin amerikan filmleriyle özellikle de temel içgüdü ile naşşak geçen türk filmi.
    (pj7, 27.12.2004 19:50 ~ 19:53)
  3. şener şen'in bir filmi..
    (ozzmosis, 27.12.2004 19:53)
  4. yönetmenliğini şerif gören'in yaptığı film..
    (the acme, 27.12.2004 19:54 ~ 19:54)
  5. amerikalı, amerikalı.
    hem fiyakalı hem delikanlı,
    amerikalı, amerikalı.
    hem fiyakalı hem delikanlı,

heayt var mı bana yan bakan ?
    dolar gani, faça tamam,
    benim adım şeref the turk,
    wow! döndüm amerika'dan.

hem melek hem şeytanım,
    faizde repodayım,
    ruhumu elletmeden,
    üç gram namus sattım.

amerikalı, amerikalı.
    hem fiyakali hem delikanlı,

köprü, kule, metro, havuz
    dilimle satılıyor karpuz
    burger, bluejean, kola, buz
    ulan amerikalı olmuşuz

lahmacun, chicken, fast food,
    zurna, saksofon, gitar, ud,
    arabesk ile saz ve jazz,
    baklava üstüne bol piyaz.

amerikalı, amerikalı.

üç beş peruk, bir makyaj
    bir sarsıntı bir telaş
    aa! evimin kadınıyım,
    farkım mı var arkadaş ?

çarşaf çarşaf dolarlar
    banyo köpüğü laflar
    bir de hıçkırık attım mı
    inanıyor (bayılıyor da olabilir) ahmaklar

sevgi in nefret out
    melek in angel out
    şeref in çulsuz out,
    no problem magandas knock out.

bam bam! iki el silah,
    ne terbiye var ne ıslah.
    oh my god! okay okay!
    ateş etme mike! arabada yumurta var!

amerikalı, amerikalı.
    amerikalı, amerikalı.
    amerikalı, amerikalı.
    amerikalı, amerikalı.
    hem fiyakali.
    amerikalı, fiyakalı hem de delikanlı,
    amerikalı, fiyakalı hem de delikanlı,
    amerikalı.
    şeklinde sözleri olan aysel gürelin yazdığı basit bi parça.
    (bkz: itü sözlüğün hastasıyım copy paste in ustasıyım)
    (odaman nehapak, 16.12.2005 22:22 ~ 22:22)
  6. bir patates ekmek jargonu amerikan salatalı anlamında kullanılır.

(bkz: patates ekmek)
    (jkfl, 11.01.2007 17:40)
  7. dünyanın hemen hemen bütün ülkelerine vizesiz olarak seyahat edebilen kişilik
    (sphinx, 11.01.2007 18:02)
  8. verilen linkte ortalama zeka seviyelerini tecrübe edebilirsiniz...
    (bkz: http://www.youtube.com/...)
    (libertar, 25.03.2007 23:46)
  9. kuzey ve güney amerika kıtasında yaşayan insandır. yani abd'liler amerikalı değildir. onlar gringodur, conidir, mayktır.
    (me vale madre, 26.03.2007 00:00)
  10. gidip görenlerin dediğine göre amerikalı güzel kız yok denecek kadar azmış. güzel olanlar da ya kapak kızı ya da manken falan oluyormuş. amerikada kızlar teklif ediyormuş falan ama gelenlerden on tanesini toplasanız bir tane türk kızı etmediğini söyleyenlerin sayısıda azımsanmayacak kadar fazladır. sözün özü şudur ki amerikalı kızlar çirkin kızlardır. ayrıca çok pis genelleme yaparım.
    (tazmanya canavarı, 23.05.2007 19:56 ~ 19:58)
  11. koloni döneminde ingilizler tarafından second-hand englishman( ikinci el ingiliz ) olarak görülen kişi.
    (the artful dodger, 22.11.2007 15:23 ~ 15:25)
  12. bir milletin bu kadar yabani ve bencil olduğuna inanamadığım toplum insanı.. insanın "hiç mi sevgi görmedin sen annenden babandan" diye sorası gelir, ama doğru! 18 yaşında evden kovulan bir amerikalı, ailesinden nasıl bir sevgi alabilir ki? aynı zamanda hepsinin işkolik olduğunu da belirtmek isterim. bu kadar işlerine bağlı olmaları, disiplinli olmaları evet çok güzel, biz de olsak keşke, ama bunu yaparken "insanlığını" unutan öyle çok amerikalı var ki! plastik bardaklardan kahve içe içe, kalpleri de plastikleşmiş bir milletten bahsediyorum. ve işin ilginci, ister büyük ister küçük şehire gidin, hepsi ortak, hepsi aynı. sanki aynı fabrikadan çıkmışlar da bütün ülkeye eşitsiz oranda dağıtılmışlar gibi... sipariş ettiği pizzasından bir dilim almak isteyince, senden bir dolar isteyen; araban olmadığı için ve -35 derece soğukta otobüs beklemek istemediğin için arkadaşından (!) seni bir yere götürmesini rica ettiğinde senden gayet yüzsüzce benzin parası isteyen; katıldığı her partide, gördüğü her hatuna potansiyel a* muamelesi yapan; coğrafyanın c sinden anlamadığı gibi, bunu her koşulda, bazen inanması zor salaklıkta sorularla dile getiren; dünyaları ben yarattım havasıyla dolaşan ve bundan hunharca bir zevk duyan; tüm arkadaşlıkları veya aile ilişkileri çıkarlar üzerine kurulu; çok gerekli bir durumda bile kuralları çiğneyeceğine kafasının köpekler tarafından çiğnenmesine izin verebilecek olan insandır amerikalı. türk olarak doğup, türklerin arasında yetişmiş, türklerin sıcaklığını ve misafirperverliğini almış bir insan için; amerikalı demek, beraber yaşanması imkansız bir insan demektir.
    (begooo, 05.03.2008 10:22 ~ 10:23)
  13. tam anlamıyla bir sürünün bireyi. muhalefetten bi haber toplum elemanı, ne verilirse onu yer, robotlaşma hat safhadadır. görünüş itibariyle de zihnimde kocaman bir göbek, kıllı koltuk altları, kanepelere sığmayan bir kalça* sarı ve ablak bir suratla vücut bulan insandır. kızılderilinin ahı sonsuza kadar üzerlerinde olacaktır.
    (rene, 05.03.2008 11:03 ~ 11:05)
  14. abd'deki bir hayvanat bahçesinde bulunan hayvanların dışkılarının temizlenmesi ve nakli için yılda 40 milyon dolar harcanmaktadır. hayvanat bahçesi yöneticilerinden birinin zihninde bir gün bir flaş parlar ve fikrini uygulamaya koyar; hayvanların dışkılarını paketleyip satmak... çeşitli paketlerin üzerinde çeşitli yazılar: "zürafa dışkısı", "fil dışkısı", "gergedan dışkısı"... hayvanat bahçesinin mağazasında satılan paketler kapış kapış gitmektedir... hayvanat bahçesi yıllık 40 milyon dolar giderden kurtulmuş ayrıca kara geçmiştir.

gerek hayvanat bahçesindeki hayvanların dışkılarını paketleyip satmayı düsünen gerekse bunları alan kişiler "amerikalı"dır... amerikalılar, kelimenin tam anlamı ile kendilerine has insanlardır.
    (stylebrisbane, 07.07.2008 18:34)
  15. doğru kullanımı amerikandır. kuzeyde yaşayanlarına yanki* de denir.
    (sylvia manson, 07.09.2008 22:22)
  16. "amerikalılar hoş bir halktır ama biraz hödüktür." prof. dr. ilber ortaylı (300 filmini ntvmsnbc için izledikten sonra yaptığı yorumundan)*

* http://www.ntvmsnbc.com/...
    (chixculub, 24.11.2008 12:32)
  17. bir başka insan bunlar. hep birbirimiz için kullanıyoruz ya "ibne dersin alınır da sikersin aldırmaz" lafını ya, aslında bu adamlara çok daha uyuyor. zira bunlara her türlü şeyi söyle, aslı olmayan iddialarda bulun, küfret, anasına bacısına yalaklan dert olmaz ama gel gör ki amerikan arabalarını beğenmediğinden dem vur, kötü olduklarını düşündüğünü söyle, bir iki sebep sırala "ibne" demiş gibi alınırlar. burdan bütün amerikalılara sesleniyorum, arabalarınız bok gibi, sesleri de osuruk sesi gibi, tipleri bi boka benzemiyor, büyük silindir hacmi yüksek yakıt tüketimiyle amerikan açgözlülüğünü sembolize ediyorlar. bedavaya verseler alırım. hemen satıp adam gibi bir araba alırım.

in ingiliş: dis iz a mesic to ol amerika. yor kars ar layk may ess. (oha, ne dedim lan ben)
    (endergelisencaykurrizeataklari, 18.12.2008 21:55 ~ 22:24)
  18. bu insanlara yönelik silindir başına 2 valfli, 8 silindirli ve litre başına 70 beygir* * üreten, supercharger ile litre başına üretilen beygir gücünü 100 beygire * çıkarmış ve yakıt tüketimi 16/26 mpg* arasında değişen düşük verimli araçlar üretilir. ve bunlar da bahsi geçen araçlara taparlar. laf söz getirmezler. ferrari f430'un 4.3 litre 490 beygirlik litre başına 113 beygir üreten motorunun 11/16 mpg yakıt tüketimi olduğunu ve veriminin bahsi geçen araçlardan çok üst düzeyde olduğunu söylediğinizde araçlara tapmaları nedeniyle hırçınlaşırlar. konuyu sen ferrari'ni al, ben corvette'mi alayım, bakalım yolda kim kimin eline veriyora getirirler. olayın motor verimliliğinden başka bir şey olmadığını anlamıyorlar. tabii ki sizin 8.3 litrelik 600 beygirlik dodge srtniz ile ferrari'nin hemen hemen yarı hacmindeki motoru baş edemez. ama çok istek varsa hemen hemen eş değer olarak taptıkları araçlara denk olarak ferrari 612miz* var, 599umuz* var. hem de devasa superchargerlar ile güçlendirilmiş değil, tamamen atmosferik basınçlı.
    (endergelisencaykurrizeataklari, 19.12.2008 19:53)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil