belki ilginizi çeker
  1. · amerika kıtası nın istilası
  2. · kızılderililer
  3. · amerigo vespucci
  4. · christophe colomb
  5. · why people think americans are stupid
  6. · dünyayı değiştiren keşifler
gündem
  1. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  2. · ugg düşmanı ezik kızlar
  3. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  4. · zongul ducks
  5. · beşiktaş
  6. · okan bayülgen
  7. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  8. · kara s flowers
  9. · bir görüş kabininde

amerika kıtasının keşfi  

1. amerika kıtasını beyaz ırkın keşfidir. mayalar, aztekler, kızılderiler vs. zaten biliyorlardı orayı.
    (recai pengül, 26.03.2007 02:02)
  2. kıtaya adını veren amerigo vespucci'dir.
    (tekmeleyen kuş, 26.03.2007 02:26 ~ 02:26)
  3. tamamen bir gerzeklik sonucudur. kıtayı keşfeden gerzeklerin de uzunca bir süre kaşif olarak anılmasına yol açmış bir saçmalıktır. hindistana gitmek için yola çıkan bir grup geminin(bu geminin içinde kendisini haritacı ve coğrafyacı niteleyen tipler de var), yolunu şaşırması sonucu hindistan sandıkları kıtaya gelmeleri sonucudur. kıtadaki yerlilere de bu nedenle uzun yıllar hintli dedikten sonra son 10 yılda soykırım bitip de kıtanın yerlisi kalmadıktan sonra yeni yeni önce amerikalı hintliler daha sonrada amerikan yerlileri demişlerdir.

not: neden amerikalıların aptal oldukları düşünülür gibi bir başlık vardı ona da bakınız vereyim istedim ama hatırlayamadım şimdi başlığı. genetik bir salaklık olduğunu düşünmekteyim bu amerikalılarınkini.

edit: ahanda buldum vallaha; (bkz: why people think americans are stupid)
    (exanimus, 26.03.2007 02:34 ~ 02:42)
  4. -kolomb abi, kara göründü.
    +bakem, anam şerefsizim burası hindistan. yavrum beee.
    -abi hani keşif yapcaktık, tarihe geçcektik. bu mu keşif şimdi? amerika'yı tekrar keşfetmeye gerek yok.
    +haklısın.
    (alkolik2000, 26.03.2007 02:41)
  5. (easy company, 26.03.2007 03:19)
  6. her ne kadar amerika kıtasını keşfeden kişi olarak bilinse de, işin aslında amerigo vespucci kıtaya sadece adını vermiştir. kıtaya ayak basan ilk avrupa'lı, lakabı "kızıl eric" olan izlanda'lı denizci leif ericsson'dır. fakat oradaki yerliler ile pek de iyi geçinemediklerinden midir bilinmez, vikingler buraya pek de rağbet etmemişlerdir.
    (thor, 18.10.2007 00:28)
  7. (van den budenmayer, 18.10.2007 00:33)
  8. kristof kolomb, tarihin akışını değiştiren bu büyük denizcilik başarısını şöyle özetler: "soylu efendilerim, kral ve kraliçenin bana verdikleri donanmayla otuz üç günde hint adalarına vardım; orada bulduğum bir çok adayı prens ve prenseslerimin adına ele geçirdim ve kraliyet bayrağı altında savaşırken hiçbir direnmeyle karşılaşmadım"
    (leak, 27.11.2007 22:08)
  9. kızılderililerin ebelerinin cinsel organını tersten görmesidir.
    (psikopat yazar, 27.11.2007 22:42)
  10. amerika keşfedilmemiştir.

bir yerin keşfedilebilmesi için o yerin daha önce insanoğlu tarafından bilinmemesi, görülmemesi gerekir.
    ee avrupalılar amerika'ya gitmeden önce insan yaşamıyor muydu orda? elbette ki yaşıyordu: (bkz: kızılderililer)

eh böyle olunca ve avrupalı 'beyaz adam'ın 'amerikayı keşfederken' kızılderililer'e yaptıklarını düşünülünce asıl tanım şöyle değişebiliyor:
    amerika kıtası'nın istilası.
    (ninn worx, 13.11.2008 10:33)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil