|
|
- abd menşeili bir kredi kartı türü.
- kate winslet'ın oynadığı ve oyuncunun titanic, iris, eternal sunshine of the spotless mind, finding neverland gibi filmlerde oynadığı karakterlere yapılan göndermelerle dolu şirin mi şirin bir reklama sahip kredi kartı.
reklam filmi için:
http://www.youtube.com/...
- dünyaca ünlü çok özel bir kredi kartıdır. bir ara akbank tarafından veriliyordu. hala veriliyormu bilinmez. bu kart diğer kartlardan daha üstün bir karttır zaten reklam sloganı "diğer kartların hepsini atın american express e yer açın"dı. herkese verilmemektedir belirli bir gelir seviyesinin üstündeki insanlar bu karta sahip olabilirler. limiti de 4 - 5 kredi kartının limitine eş değerdedir. normali, goldu ve platinum'u vardır. bunlardan ayrı olarak birde black card vardır ki büyük ihtimalle çoğumuzun sahip olamayacağı karttır. türkiyede sanıyorum kimsede yok. banka yalnız bu kart sahibine hizmet veren özel personel çalıştırır. 7/24 personel telefon başında özel istekler dahil müşterinin isteklerine açık olarak bekler.(özel isteklerden kasıt gecenin bi yarısı aklınıza gelen abuk subuk istekler gibi... yanlış anlaşılmasın.) seyehat yapacağınız zaman evinizden özel limuzinle alınırsınız gideceğiniz yere özel uçakla gidersiniz. herşeyiniz bankanın size tahsis ettiği temsilci tarafından yapılır. gittiğiniz alış veriş mekanlarında özel muamele görürsünüz en az 2 görevli sizin istekleriniz için seferber olur. isterseniz siparişleriniz dünyanın neresinde olursa olunsun bulunur ayağınıza getirilir (küba purosu gibi.) bu kart yalnızca amerikadaki genel merkezden özel olarak hazırlanıp verilir. türkiye yada herhangi bir ülkedeki banka bu kartı verme yetkisine sahip değildir. kartı almak içinse kişinin aylık en az 250bin dolar ve üstü* kişisel harcaması olması gerekmektedir. uzun uzun yazdık dostlar bu liste böyle uzar da gider say say bitmez. zenginin parası züğürdün çenesini yorar ben bu kadarını anlattım gerisini siz düşünün artık
meraklısına not : hayır ben bu karta sahip değilim başvurmadım da sadece reklam broşürünü görüp "vay anasını be" diyenlerden biri olarak kaleme aldım bu yazıyı.
edit: garanti yaptığı bir anlaşma ile bu kartı vermeye başlamış.(dna, 25.12.2006 21:30 ~ 02.05.2007 04:52)
- reklamda garanti bankası tarafından türkiyede verileceği belirtilmektedir.ayrıca kate winslet'li reklam çok güzel ve bir kartın ne işe yarayabileceğini çok güzel anlatmaktadır.
- on yedim de cinayetten hapse girdim...
on dokuzum da meteliksiz ve kalbi kırıktım..
yirmim de neredeyse boğuluyordum..
yirmi dördüm de bilincimi kaybetmeye başladım..
yirmi sekizim de hafızamı sildirdim..
ve yirmi dokuzum da neverland daydim..
hayatımda daha fazla dramaya gerek yok...
işte bu yüzden kartım american express... sözlerinin geçtiği bir reklam filmi yapmıştır kate winslet in oynadığı filmlerden derlenmiştir..ama hangisi nedir bilemem... tek tahminim 20 mde neredeyse boğuluyordum o titanik olabilir..
- kate winslet'ın oynadığı reklamındaki göndermelerin:
onyedimde cinayetten hapse girdim (bkz: heavenly creatures)
ondokuzumda kalbi kırık ve yalnızdım (bkz: aşk ve gurur)
yirmimde neredeyse boğuluyordum (bkz: titanic)
yirmidördümde bilincimi kaybettim (bkz: iris)
yirmisekizimde hafızamı sildirdim (bkz: sil baştan)
yirmidokuzumda imkansızlıklar ülkesindeydim (bkz: finding neverland)
şeklinde olması muhtemeller.
- tiger woods'un yer aldığı reklamındaki abuk subuk çevirisiyle sinirimi bozmuş reklam filmine sahip kredi kartıdır. eskiden bizim sitede oturan annemin arkadaşında vardı bu kart hatırlarım, ancak kendisi ne ayda 250 bin dolar şahsi harcama yapıyordu ne de öyle özel muameleler görüyordu, orta-üst bir vatandaştı kendisi işte. şimdi kartın kıçı kaldırılmış sanırım ya da biraz abartılmış.
- dünyanın en prestijli kredi kartı olmasına karşın türkiyede kullanımlarınızda kasiyerlerin size uzaylı gibi baktığı, şuan garanti bankası bünyesinden temin edebileceğiniz bu kartı, kasiyerleri uyarmaz iseniz garanti bankası dışında bir pos cihazında kullanılmaya çalıştığında prestij yerine kartın geçersiz olduğunu duymanız ile karizma çizmeye yarayan kredi kartı.american express üye işyerlerindeki kasiyerlerinde bu karttan bihaber olması olaya ayrı bir trejikomiklik katmakta.
(bkz: sarışın kasiyer)
(bkz: http://www.americanexpress.com/...)
|