belki ilginizi çeker
  1. · neşeli meşe odunu muzaffer
  2. · aramis
  3. · canıma minnet
  4. · yorgun demokrat
  5. · hasan hüseyin korkmazgil
  6. · türkiye a milli futbol takımının turkuaz forması
  7. · facebook tadında sözlük yazarlığı yapmak
  8. · istanbul da halı sahalarda yaz kampı zirvesi
  9. · sözlükte sözlükle ilgili başlıkların fazlalığı
  10. · bilge kül kağan
gündem
  1. · dinde zorlama yoktur
  2. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  3. · okan bayülgen
  4. · bakire kız ile evlenmenin verdiği huzur
  5. · ugg düşmanı ezik kızlar
  6. · üniversiteyi ingilizce okumayı marifet sanmak
  7. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  8. · uyar oğlu
  9. · monitörün camına konan sinek

amenna  

sayfa  / 2
  1. "inandık, kabullendik" anlamında söz.
    (yasal uyarı, 30.05.2007 00:09)
  2. her dinleyişte ağlatan nadir şarkılardan biri...

yaşayanlar bir gün ölür, bir gün ölür elbette
    ağaçlarla, balıklarla, kuşlarla ben amenna...
    (ben ruhi bey nasılım, 19.04.2008 18:21)
  3. resitaller albümündeki konser kaydının kesinlikle dinlenmesi gereken parça.. sözü hasan hüseyin korkmazgile, müziği ise ahmet kayaya aittir.. şarkıya başlamadan önce seyirciye şunları söyler;

''bundan bi sene önceki konserlerde hiç su içmiyordum.. biraz önce arkadaşın birine dedim ki, uzun zamandır görüşmüyorduk epey zaman geçti, işte biraz da nazımın dediği gibi; ''ustalaştık taşı kırmakta, dostu düşmanı ayırmakta..''

fakat bu arada çok yıprandığımı da söyleyeyim sizlere, gerçekten çok yıprandım.. bu iki sene çok yıprattı beni, çok yıprattı..
    bir yorgun demokrat dedik.. (seyirciden alkış kopar)

yooo onu şimdi söylemicem, onu sonra söylicem..(seyirciden alkışla birlikte lütfen tarzı bir tepki gelince gülerek) şaka yaptım..

büyük ozan, yazılarını geçmişini bugün hala saygıyla andığımız,
    saygıyla anacağımız hasan hüseyin'in.. amenna..'' der ve başlar tele vurmaya.. şarkının sözleri ise şöyledir;

yaşayanlar bir gün ölür
    bir gün ölür elbette
    ağaçlarla, balıklarla
    kuşlarla ben amenna.

ağlayanlar bir gün güler
    bir gün güler elbette
    uyanmakla, anlamakla
    bilmekle ben amenna.

kısa çöp uzun çöpten
    hakkını alacak elbette
    direnmekle, güvenmekler/kurtulmakla
    barışla ben amenna.
    (sheed, 23.09.2008 16:46 ~ 13.10.2008 00:39)
  4. ahmet kaya'nın güzel bir şarkısıdır.
    (zogo, 23.09.2008 17:11)
  5. altıncı nesil yazar, "hoş geldin" demek lazımdır.
    (özellikle nick konusunda çok hassas olan yazar, 14.05.2009 23:37)
  6. şuanda msn den muhabbet ettiğim,hatta sözlükten msn'sini alıp konuştuğum ilk kişi..sıcak kanlı bi adam,adam gibi adam kanımca.

ben içerken kendisi kahve içiyor..tebrik ediyorum.ha birde avukat adayı..
    (ilkokul esprisi, 17.05.2009 01:56)
  7. aramis.
    (harputi, 18.05.2009 00:40)
  8. sozluk için çalışan değerli yazar. başarılarının devamı dilenmekte.
    (bindokuzyüzseksenyedi, 22.05.2009 11:48)
  9. sözlükte tanıştığım tanıştığıma da oldukça memnun olduğum fikirlerine saygı duyduğum insan.
    (byberat, 26.05.2009 15:24)
  10. tanıdığıma pişmanlık duymadığım yegane insanlardan biri. hayata amenna diyebilmemi sağlayan, küçük şeylere üzülmeyeceksin diye teselli veren muhteşem insan.. burda olduğunu bilmek güzel, yazılarını okumak güzel, seni tanımak güzel... hoşgeldin...
    (saçmasapaninsan, 08.06.2009 01:18)
  11. (bkz: canıma minnet)
    (lillkill, 08.06.2009 10:42)
  12. "böyle insanlar kaldı mı yahu?" sözünü söylememi sağlayan az sayıdaki yazardan biridir. hukukçu olduğundandır, benim tazminat konusunu anlayarak dinleyen nadir insanlardan oldu. yaşadığı hayatın farkında olan böyle insanları el üstünde dolaştırmalı, değil mi?

bu arada, hem kalede hem oyunda canavar gibi oynuyor abim, öğrenecek çok şeyim var.
    (hashus1099, 15.06.2009 00:20)
  13. sözlükten ilk kaldırdığım kişi, hatun filan da değil bildiğimiz erkek, napalım şans işte * amenna nickini almasa idi sanırım bu satırları yazmıyor olacaktım, zira yeni gelen yazarlara durup dururken hoşgeldin demek adetim değildir, ama ne olduysa amenna nickini görünce aklıma babamın bana aldığı ilk şiir kitabı, ahmet kaya ' nın konser kayıtları, konserde amenna' yı söylemeden önce '' bir yorgun demokrat dedik, yok onu şimdi söylemeyeceğim, onu sonra söyleyeceğim, şaka yaptım '' sözleri geldi ve bir anda '' hoşgeldin, umarım sözlükte daim olursun '' mesajını atmış oldum. onun bir sürü bahanesi vardı amenna nickini alması için, yaşadıklarını dinleyince daha güzel bir nick alınamazdı diye düşündüm. halı saha zirvesinde tanışma, muhabbet etme fırsatı buldum kendisiyle. bir insan bu kadar mı saygılı, kibar, anlayışlı, alçakgönüllü olur ? adam da bir ses tonu var; rutkay aziz - tayfun talipoğlu karışımı mübarek * çok da iyi futbol oynuyor, kalede de canavar gibi, bir ara maçta dönüp baktığımda direğin oraya çökmüş sigara tüttürüyordu, o derece de güven veriyor kalede *
    (vamişkunan, 17.06.2009 13:27 ~ 13:32)
  14. sözlükte bir başlığa yazarken hiç bu kadar zorlanmamış, yazdıklarımı hiç bu kadar değiştirip, beğenmeyip, silmemiştim.

kelime oyunlarıyla kirletmek istemiyorum bu başlığı.olduğu gibi anlatmak gerek onu.samimiyetsiz görünmek istemiyorum, hiç bu kadar samimi olmamışken.

tek kötü sözünü duymadım.sigarası var, ama olsun o kadar.mevlanayı, şemsi ya da kendi özünü anlatışı bu fatal hatasını kabule ettiriyor gözümde.*

yok yine sileceğim herhalde yazdıklarımı.bu kadar şey yazdıktan sonra onu tam anlatamadım.tanım bile yapmadım doğru dürüst.

tanım; adam.

tamam devam ediyorum.bu 'adam' erkan oğur hayranı.benim gibi kendine harputi deyip, harput müziğinin yaşayan en büyük temsilcisini tanımayan gafili uyandırmıştır.utandırmıştır.

üç silahşörlerden de bahsetmeden olmaz.bu tanımı kendisi yapmıştır.ben bu fikri sahiplenip ysf, amenna ve harputi başlıklarına pay etmişimdir.

gece fazla sulandırmadan zihnimi, toparlayayım cümlelerimi. iyi ki vardır, iyi ki yazmış, iyi ki tanımışımdır.

dostuma elazığ'a gelip, erkan oğur'u birlikte dinlemeden önce, hediyem olsun;

http://www.vidivodo.com/...
    (harputi, 19.06.2009 01:49 ~ 22.06.2009 19:34)
  15. "güzelsin, güzelliğin mutlak, amenna!"

cemal süreya
    (aygız, 25.06.2009 03:53)
  16. takip edilesi güzel yazar..saygılarımızı sunuyoruz kendisine..bizden de amenna yani..
    (gölgeningücü, 26.06.2009 01:40)
  17. kalemi, üslubu örnek alınabilecek yazar.çok şey paylaştık kendisiyle dert ortağım,arkadaşım,hocam,üstadım.ağlaştığımız günler bile oldu ama hep o en iyisini,en güzelini söyledi hep bir umudu var içinde hiç kaybolmayan.hiç de kaybolmaması dileğimdir.
    (çıkar şu üstündekileri ne dediğin anlaşılmıyor, 26.06.2009 01:47)
  18. şehirler uzakta iken nasıl da ulaşılmaz ve güzel görünürmüş; ama demiş ki bir bilenimiz “bir şehri güzel yapan içindeki insanlardır”; biz de bu lafın üzerine saygıyla baş eğmişiz. şehir ve insanların iç içeliğini ne de güzel anlatmış demişiz.

huzur ve sakinlik vaat eden topraklar gördün mü hiç? geçenlerde bir avuç toprak parçasında hele ki çevresi sularla çevrili bir toprak parçasında keşfettim bu vaadi ben. toprak kokusu var ya hani, yağmurdan sonrasında, hah işte tam o kokunun eşliğinde güzel bir sohbetmiş huzur ve sakinlik. yoksa nerede olduğunun bir önemi yokmuş.

keşifler, gevezelikler etmek, bir şehrin en güzel görüntüsünü köhne bir kafenin teras katında görmekte huzurun bir başka tanımıymış.

huzur kelimesini bu kadar farklı tanımlamak mı yoksa huzuru imkansız kalıyormuş orası ise koskoca bir muammaymış.

her neyse, kafa karışıklığı her zamanki gibi.

sen;

huzurla kal.
    (aglaures, 10.07.2009 14:35 ~ 17:20)
  19. avukatım olacak yazar.

sakince,
    istediği, dileği, istediği, temennisi, duası.
    fikrinin ağırlığı olmasa bilemeyeceğiz yanımızda mı.

ama tavlayı öğrenecek, yemeğimi yiyecek.
    saygı bizden.
    (eni, 14.07.2009 07:18)
  20. iyiki doğdun denilesi insan. arada bir ağlama duvarımız arada şarkılar paylaşılmak adına heyecan duyulan insan oluyor kendisi. çok fazla sohbet edilemese de ne zaman selamlaşılsa anlayışlı, yönlendirici kısa sohbetlerle zamanı güzel geçirten insanlardan. doğum günü yazarı bugün. yakın olsa bir özgürlük çayı ikram edilebilinir di ama napalım başka zaman artık.
    (karyatid, 02.08.2009 15:39)
  21. ahmet kaya konserinde amenna 'yı söylemeden evvel şu cümleleri söylemişti ;

''bundan bi sene önceki konserlerde hiç su içmiyordum.. biraz önce arkadaşın birine dedim ki, uzun zamandır görüşmüyorduk epey zaman geçti, işte biraz da nazımın dediği gibi; ''ustalaştık taşı kırmakta, dostu düşmanı ayırmakta..''

amenna kişisi de benim için tanınmadan sevilen, görülmeden özlenen, tanıdıkça yüreğimde daha da büyük bir yer edinen güzel dost... bugün de doğum günüymüş, ahmet kaya 'dan girdik, yine onunla bitirelim ;

'' doğum günüm bugünüm, doğum günüm gülüm
    doğum günüm diyorsun ;
    doğum günün kutlu olsun
    mutlu ol senelerce
    sana boncuktan kuş yaptım
    konacak pencerene ''
    (vamişkunan, 02.08.2009 17:29)
  22. dünyanın tüm olumsuzluklarına rağmen pozitif olabilmeyi başaran, kendisi gibi karşısındakinede pozitif düşünmeyi aşılayan, canım sıkıldığında dertleşebileceğim biri olduğunu bildiğim, amenna deyip sineye çeken, söyledikleriyle beni düşündüren, iyi niyetiyle gülümseten ve bugün doğum günü olan yazar... doğum günün kutlu olsun...
    (saçmasapaninsan, 02.08.2009 17:40 ~ 20:36)
  23. nice nice düşüncelere sürüklemiştir yazdıkları; yazdıkları bir kenara iki lafın belini kırmaktan öteye geçmiştir onu tanıyanlar için onunla konuşmak.
    onun adının özne olduğu yerde sıfat eklemeden zor durabildiğim her bir durakta bir derviş misali.. derim adına. öyledir de ve aklıma şu gelir yunusun kaleminden:

dervişlik baştadır, tacda değildir,
    kızdırmak addadır, saçta değildir

doğum günün kutlu olsun amenna..
    (bir cinnet, 02.08.2009 21:32)
  24. fazla söze gerek yok aslında...

o, sadece, "amenna"...

sakin bir deniz, durgun bir su... ama bomboş, aymaz, bilmez bir durgunluk değil; "yaşamış" bir durgunluk onunkisi... dolu dolu yani...

ve bunun için de armağan ettiği huzur, hem sevinçli, hem dingin...

sesi, yüzyıldır tanıyormuşsunuz gibi kulakta kalanlardan o...ve tabii ki, ve mutlaka, ve de iyi ki, iyi ki de doğmuş...
    (artık yeni birşey söylemek lazım, 02.08.2009 22:40)
  25. doğum gününü sözlük sayfasından gecikmeli olarak kutladığım bu nedenle bir özürü borç bildiğim değerli yazar, sevilen yazar. kendisi şahsıma ait beşiktaş aşkını bildiği için hoşgörecektir. stadda "doğum günün kutlu olsun amenna" pankartı açmak çok isterdim.

söylenecek çok şey var ama dostları, kardeşleri için bunlar malumun ilanı olacak sanırım. dost gibi dost, kardeş gibi kardeş.. hep varolsun, sağolsun.
    (löpürgül löpürcan, 03.08.2009 12:10 ~ 12:10)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil