|
|
- muhteşem bir costa gavras filmi (2002).
vatikan ve nazileri ele alan harika bi film.
- hristiyan dininde kullanılan amin şekli.
- amerikalı punk-rock grubu. sonradan sapıttılar.
- astral projectionın bir parçası.
- dualarda "in the name of father, son and holy spirit." ile birlikte kullanılır.
- " o halde oyle olsun " anlamındaymış ibranicede ..
- (bkz: amenna)
- (bkz: the amen corner)
- eymen diye telaffuz edilir. filmlerde genelde amin diye altyazıya çevrilir.
- (bkz: dua)*
- 2-3 defa denememe rağmen bir türlü seyredip bitiremediğim costa gavras filmi...
- (bkz: amon)
(bkz: amon ra)(skuba, 18.06.2006 08:25)
- inanılmaz birşekilde israil propagandası yapanbir costa gravas filmi. yahudileri zavallı, hristiyanları çıkarcı ve gaddar gösteren film. filmin sonu çok vurucu... yardımsever ve genç papazın gaz odasında öldürülmesi, nazi doktorun vatikan vasıtasıyla arjantine gitmesi... bana reklam kokan hareketler gibi geldi... anti-seminist veya yahudi karşıtı değilim sadece olayların fazla abrtılmasına karşıyım...
- (bkz: spoiler)
kurt gerstein'ın itibarı 20 yıl sonra iade edilmiş. e ne anladım ben o işte adam kendini astıktan sonra.
(bkz: spoiler)
- şu an kanal 1'de yayınlanmakta olan costa gavras filmi...
galiba yine sonuna kadar seyredemeyeceğim...
- bu gece olmadık zamanda tv'de kaliteli film yakalama alışkanlığım nedeniyle izlediğim film. güzeldi nitekim olayların gerçekliği bir yana vatikanın dünya üzerindeki etkinliğine dair çok önemli ipuçları içeriyor.
- hristiyan dünyasına feci ayar verilen film. papalığı yapılan soykırımlara karşı kayıtsız kalmakla suçlar. hiç şiddet görüntüsü içermemesine rağmen kahramanın gözlerinden bu dehşet okunabilir. filmin kahramanlarından biri de aslında hiç istememesine rağmen bu olaya alet olur. zyclon b gazını üretmedeki amacı aslında haşeratla mücadele etmektir; ama buna karşı koyamaz. bu da modern devletin şiddet tekelinin engellenemezliğinin bir sonucudur.
filmin afişi bile eleştirilere maruz kalmıştır. çünkü gamalı haç ile klasik hristiyan haçı karışımı bir şekle sahiptir.
- ilk sahnesiyle etkileyici bi başlangıç yapan ve (bence) sonuna kadar da bu etkiyi kaybetmeyen film. başka insanların yaşama hakkı için kendininkini tehlikeye atan karakterler o kadar asil ki, papa'nın gösterişli halleri komik ve zavallı kalıyo onlarına yanında.
- ibranice onaylıyorum, katılıyorum manasına gelen ve tüm ilahi dinlerde duaların sonunda söylenen kelime.
|