küçük bir kız yanıma doğru gelir;
-amca, amca bakar mısın?
-...
-amcaaa!
-... (ne! bana mı diyor amca diye)
-amca bir saniye!
-efendim (ohaa! amca diyor lan hakkaten)
-buradan pembe bisikletli bir kız geçti mi?
-bilmiyorum, görmedim.
böyle bir diyalog yaşadım akabinde eve gidip aynaya baktım, acaba bende amca denecek surat var mı diye. yok yahu, daha gencim ben. gencim genç.. abi de sen bana
ölümüne neden olmalarından dolayı polislerden nefret etmemin ilk sebebi olan,baba başta olmayınca bari o olaydı dedirten,hatırlayamadığım için bazen içimi burkan yegane yakın akraba.
gecenin 4 ünde bana kahvaltı hazırla diye uyandıran, az sonra gelicem diyip, elinde laptopla içeri dalan(kapıdaymış zaten), yanımdayken kamera ile msnden konuştuğum deli! hayat dolu.
halk dilinde emi diye de söylenen kelime. nuri alçonun muhteşem repliğiyle bütünleşti, "ben baba 4'te 3'üyüm emrah" ayrıca nuri alçodan sonra öss'de şöyle sorular ortaya çıktı; aşağıdakilerden hangisi babanın amcaya oranıdır?
baba yarısından ayrı bi' de sokaktaki amcalar var..
geçen gün arkadaşım sevgilisine 'iki beyaz tavşan' almak istediğini söyledi. düştük yollara. ama ya beyaz tavşan yoktu ya tavşan yoktu ya da petshopun kendisi yoktu.. "bakkallara ve tekel bayilerine sora sora bağdat bulunur" konulu yolculuğumuz beş semt ve beş saat sonunda elde var sıfır şeklinde sonlanacakken yolda gördüğümüz iki amcadan beyaz tişörtlü olanına 'beyaz tavşan' bulabileceğimiz bi' petshop sormayı çokta garip bulmadım. amcalara "pardon" dendi. petshop soruldu. beyaz tişörtlü amca gerçekten biliyor gibi duruyordu. "petshop.. petshop.." diye sayıkladı. ben içimden "tamam!" dedim, "kesin biliyor!". sonra beyaz tişörtlü amca elini göğsüne vurarak "ben olayım tavşanın!" dedi. hayal kırıklığımın derecesini anlatamam.. daha sonra bizim 'minik beyaz tavşanlar' iyice ütopikleştikçe ben o amcayı almamız gerektiğini yanımdaki zavallının kafasına kakıp durdum. hala da aynı fikirdeyim. o amcayı almalıydık. belliki sevgiye ve şefkate açtı. üstelik beyaz bi' tişörtü bile vardı..
dün gece de mp3 çalarımın kulaklığı elimde, çantamdan bi' şeyler arayarak yürürken, yanımdan geçen kimliği belirsiz bi' amca kulaklığı elimden çekip aldı, yere attı, yetmedi bi' de üstünde tepindi. hemen akabinde bi' kaç adım geriye çekilerek "şimdi ne yapacaksın bakalım" der gibi yüzüme baktı. bunlar olurken benim elim armut topluyordu. evet. eğilip yerden üstünde tepinilmiş kulaklığımı aldım, amcaya "iyi geceler" dedim. yoluma devam ettim. aklım başıma üstünde tepinilmiş kulaklığımla otobüse bindikten yaklaşık onbeş dakika sonra geldi.. çok acınası göründüğümü tahmin ediyorum..
amcalarla olan maceralarıma bi' yenisinin daha eklenmemesini umut ediyorum.. nitekim artık sokağa çıkmaya korkuyorum..
bugün canım çok sıkkın ve de moralim de çok bozuk
kızın biri bana amca dedi yıkıldım gittim beeh
bütün gün aynalar hiç düşmek bilmediki elimden
sanki de ateşlere attı beni yandım bittim kavruldum bittim beeh
öyle incimdim ki hayrret ki hayret
başıma yağdırdı sanki felaket
o güzel dilinden beklerken bir himmet
bana amca demesi derbeder etti beni beeh
hangi hesabı yaptı neyi düşündü
niye amca dediki beni böyle üzdü
alnımda mı yazıyordu yaşım
yokbe yahu yanlışa düştü yanlışa