ilçeye ulaşım için;
istanbul - bartın arası yaklaşık 7.5 saatlik bir otobüs yolculuğuna çıkıyoruz. kendi aracınızla gidiyorsanız eğer bu sürenin yaklaşık 5.5 saate yaklaşacağını tahmin ediyorum.
öncelikle amasra'ya giden araçlar otogardan kalkmıyor, bundan ötürü boşuna sağda solda amasra servisi/minibüsü bişeyi aramayın.
geldiğiniz otobüs firmasının servisini kullanarak "amasra minibüslerinin kalktığı yerde inicem" diyerek kolaylıkla yolunuzu bulabilirsiniz. ancak diyelim ki bir sorun oldu ve servis piyasada yok. o takdirde şehir içine kalkan minibüsümsü bir araca binip, şehir merkezinde inip yaklaşık 20 dakikalık bir yürüyüş sonucu amasra servislerinin kalktığı "eski garaj" adı verilen yere ulaşabilirsiniz.
amasra ile ilgili söyleyeceğim yegane şey
salata, benim denediklerim içinde kanaatimce en güzel yapan yer
canlı balık restaurant diye bir mekan (mustafa amcanın yeri diye bir ibare de vardı hatta). bunun dışında
çeşmi cihan restaurant ın da mezelerinin güzel olduğunu söyleyebilirim, ancak ferrari görünümlü salatalarında "limon sosu" kullanarak çok büyük bir ayıp yaptıkları ve kınanmaları gerektiği aşikardır. her yerde küçük pansionlar var. bilimum şarap incik boncuk temini için
büyük liman caddesinde bulunan (biraz yürümek keşfetmek gerek) tekelci bir amca tercih edilebilir. tavsiyelerine uyunuz zulada ismi cismi bilinmeyen ama şahane şaraplar çıkartabiliyor.
bunların dışında, yazın epey canlı olduğunu duymuştum amasranın, ancak fiyatlar sanıyorum normal seviyelere yaklaşmaktadır. gitmiş olduğum bahar zamanı (sezon dışı zamanlar) fiyatlar gerçekten muhteşem. 16 saatlik bir gidiş dönüş yolculuğunu göze alabiliyorsanız haftasonları kaçmak için şahane bir yer. gidin görün sevin.