amarok   

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. linux altında tam teşekkül bir media player olayı. xmms'in winamp benzerliğinin yanında bu da itunes havası veriyor sanki.
    (wondrous, 12.07.2005 21:28)
  2. şarkıları çalarken şarkı sözlerini internet'ten arayıp göstermesiyle kalbimi fethetmiş program.
    (raiser, 26.02.2006 23:42)
  3. hataları olmasına rağmen windows'da çalışan hiçbir media playerda bulamadığım tadı bulduğum süfer bir program.
    sağlam arşivi olanlar için tek başına linuxa geçiş nedeni olabilir nitelikte...
    (neverland, 29.04.2006 03:59)
  4. nargaroth'un 2000yılı çıkışlı albümü ve zorn des lammes adıylada bilinen beşinci şarkısıdır.

einst liebte er sich mit einer jungen fran, die von den sternen hinab auf die erde kam
    als die sterne wieder zu sich riefen, schenkte sie ihm ein kind
    ein machden mit der schonheit der sterne macht
    das madchen wuchs auf, von seiner leibe beschenkt

doch die menschen, fraken an neid zu ihr, bis sie eine frau von holder schonheit ward]
    sie leibte den geruch das waldes und jagte mit den wolfen, denn auch sie mubte nachtens einer sein, als sie eines nachts zuruckgekehrt von blut, ger fagd fand sie ihu erschlagen und das heim in flammen

der neid, der frafs, war schuld daran!
    sie legte sich in das kalte gras, zu ihrem toten vater hin, als sich ein silbern, sternenschweif
    am firmament zu losen schien

die einst ge junge fran, die von den sternen kam, hielt ihn in ihrem arm
    ein warmer scweif, liebkoste ihn, um seine seel, zu entlocken
    sie von geliebten kinde abschied nahm, hoffend, dab neimand mehr sie quaale

noch einmal liebkosten die schweife das weinende kind
    dann nahm sie ihn mit auf weinendem wind (zu den sternen, wo ihre liebe ewig wahret)
    ın nachster nacht, fand man auch die tochter nicht mehr
    man vernahm in der ferne ein wehklagendes heul eines wolfes

sie nahm abschied auf ihre weise und als das heul verstummt, wulsten die morder, sie wurde kommen sie zu holen um rache zu nehmen

ulbrig blieb ein fetzen mensch
    (nuitari, 15.01.2007 20:07)
  5. rediscover your music sloganına sahip, insanı etkileyen yeni nesil müzik çalıcısı linux kulanıcılarının faydalanabildiği nimet. kurulduğunda arkadaşa eşe dosta kendine sövdürmemek için hemen simgesinin değiştirilmesi gerekiyor.
    http://amarok.kde.org/
    (kundante, 20.01.2007 00:53)
  6. linux kullanma sebebi, tam teşekküllü canavar.
    (langstrand, 26.02.2007 19:41)
  7. kapattıktan sonra en az yarım saat şarkıyı çalmaya devam eden canavar aynı zamanda.
    (langstrand, 28.02.2007 22:54)
  8. bazı sistemlerde, arkaplanda açık kaldığı zaman diğer yazılımlardan gelen sesleri engelleyen, kurt logolu muhteşem müzik çalıcısı. aynı anda hem last.fm, hem amarok açıp; hem de youtube'dan bir videonun sesini duymak mümkün olmuyor böylece.
    (ben cocugum deyip camdan atlayan pokemon, 28.02.2007 23:07)
  9. ne olduğunu bilmediğim bir şarkıyı "musicbrainz kullanarak etiketi doldur" diyerek hiç bilgi olmasa bile kimin hangi albümünün hangi şarkısı olduğunu bulan mütişşş müzik çalıcı. winamp da neymiş be onun yanında...
    (raptor, 01.03.2007 19:03)
  10. (bkz: http://amarok.kde.org/...)
    (wondrous, 02.04.2007 20:57)
  11. kullanılabilir bir uygulama olmasına rağmen, hafızayı dengesiz kullanması yüzünden sistemi gereksiz yavaşlatan oynatıcı.
    (comelen adam, 02.04.2007 21:13)
  12. itü sözlük radyosunu dinlemek için gerekli olan programlardan bir tanesi.sanırım yeni eklenmiş.
    (mosquito hunter, 27.05.2007 22:18)
  13. kde'yi sevmek için belki de temel nokta. en son stable versiyonu 1.4.5'tir. (bkz: http://amarok.kde.org/)
    (asosyal demokrat, 27.05.2007 22:20)
  14. ikidebir çöken, abartı bir güzelliği olmayan medya oynatıcısı.
    (tripten tribe kosuyorum, 20.06.2007 19:54)
  15. 1.eren türkay'ın pc magazine'de tanıtımını yaptığı o harika medya oynatıcı.
    2.bir windows kullanıcısını linux kullanıcısı hâline getirmek için kullanılabilecek deyişler arasında ilk sıralarda yer alacak bir tane bu 'amarok'un meziyetleridir. ( aynı yazı özgürlükiçin web sitesinde yayınlandı ilk adım yazısı olarak )
    3.amazon.com 'dan albüm kapağını getirmek, musicbrainz vasıtasıyla parça ve albüm bilgilerini alabilen bir yazılım, aslen müzik çalıcı.
    (dreamore, 29.07.2007 03:07)
  16. (bkz: amarock)
    (ben cocugum deyip camdan atlayan pokemon, 20.09.2007 20:47)
  17. ne kadar anlatılırsa anlatılsın, anlamak isteyenlere anlatılamayacak ses çalıcı.

şöyle ki;

-abi neden linux kullanıyorsun ki? hem oyun oynayamıyormuşsun sen bunda.

+şimdi koçum ben zaten oyun oynamıyorum bilgisayarda, bunun için geliştirilmiş güzel oyun konsolları var sen de biliyorsun.

-tamam da abi bana bir sebep göster. entel entel işler yapıyosun.

+al şu cd yi, kur sistemine, amarok diye bir program var bu sistemde. kullan öyle gel.

ilerleyen günlerde;

-abi bu linux ta oyunları çalıştırmanın bir yolu yok mu ya?

+var koçum var... gel bakayım sen şöyle...
    (kopuk uçurtma, 03.10.2007 22:59)
  18. 23 ekim 2007 tarihinde windows işletim sistemleriyle de tanışacak olan enfes ve rakipsiz mp3 player.

(bkz: amarok 2)
    (xaladin, 18.10.2007 00:04)
  19. eski mo dilinde bozkurt anlamına gelen kelime. hatta bir zamanlar audi reklamlarındanbirinde; kar-kış ayaz demeden torunuyla yol kenarına çıkan çekik gözlü abimiz karlar altındaki yola elini sürmüş ve torununa dönerek:"amarok" demiştir. hani " az evvel burdan audi geçmiş kurt gibi araba allahıma" diyerekten. ayrıca linux altında çalışan süper ötesi bir medya oynatıcıdır,kullanılması şiddetle tavsiye edilir. kullanmayana şiddet uygulanır.
    (isildur, 20.01.2008 21:54)
  20. gnome tabanlı olan ubuntu da bile doğru düzgün kastırmadan çalışan program.
    (lord hypnos, 17.03.2008 22:28)
  21. amarok, gnome tabanlı bir işletim sisteminde rhythmbox'ın yerine kullandığım müzik çalıcıdır. kde arayüzünü sevmesem bile kullandığım programdır.

(bkz: kde sevmeyenler)
    (mustafa, 25.04.2008 09:36)
  22. canımız ciğerimiz kde'mizin mükemmel ve ötesi medya çalarıdır. oynatamadığı müzik formatı neredeyse yoktur. windows'ta edindiğimden beri kullanamadığım hendrix diskografisini bana yeniden kazandırmış, aylar sonra pardus'a dönüşümle bana tabir-i caizse "reborn" yaşatmış programdır. yazanın da yazdıranın da elinden öpmek lazım...
    (bulanti, 27.04.2008 20:19)
  23. kanımca foobar2000'den kötü fakat xmms'ten iyi player. bir türlü ısınamadığımı da belirteyim ahaliye.

alışkanlık meselesi aslında. yoksa tam bir iyi/kötü ayrımı yok.
    (keyif pezevengi, 03.05.2008 14:25 ~ 10.06.2008 02:58)
  24. kullandığım en iyi media player.kesinlikle tavsiye edilir.müzik arşimi çok etkin kullanıyor.
    (ouzbal, 01.06.2008 23:11)
  25. last.fm'i gömülü desteklemesi güzel olmuş player.
    (keyif pezevengi, 06.06.2008 19:33)
 sayfa  / 2