aman yavaş aheste   

adana çık aradan

1. barış manço'nun batı müziğine en yakın şarkılarından birisi. mükemmel bir eser;

aman yavas aheste...

sabırlı derviş murada ermiş
    acelesi olana ağır ol demiş
    aman demiş aheste
    aman yavas aheste
    tiz-i reftar olanın payine namer dolaşır
    erişir menzil-i maksuda aheste giden
    aheste çek kürekleri aheste
    perdedar-i mikuned der kasr-ı kayser ankebut
    bu növbet mizenet der bertarimi afrasyab

[türkçe anlamı: acelesi olanın eteği ayağina dolaşır, yavaş giden amacına ulaşır;
    padişahın sarayında perdeleri örümcek çekiyor, ve nöbeti devralma sırası şimdi ona geldi.]

aman yavas aheste...

söz gümüşse sükut altınmış
    demek ki susmak daha kıymetli
    sessiz sakin durmak varken
    konusup yorulana bilmem ne demeli
    aman yavas aheste...
    (thecrimson, 22.08.2007 00:58 ~ 02.08.2008 17:41)
  2. bu şarkıyla karşılaşmam sıkıcı ve yağmurlu bir cumartesi gününe denk gelir ki aslında hatırlanmaya ve dolayısıyla anlatmaya da değmeyecek bir gündür, buna rağmen bu giride ondan bahsedilecek.

girizgahta açıkladığım gibi, sıkıcı ve yağmurlu cumartesi gününde, çorap katlamakta ve bir yandan da random fmdinlemekteydim. random fm'de de inadına beatles, slayer ve barış manço çıkmaktaydı. bu birbiriyle alakası tartışılsa da bulunamayacak üçlünün şarkıları her çıktığında çorap katlama işi daha da sıkıcılaşıyordu ve >> tuşuna daha bir hırsla basar olmuştum. sonra aman yavaş aheste çıktı.

*şarkıyı bir kez dinlersiniz, aklınızda barış manço'nun sesi kalır. nedense, özellikle bu şarkıda bana inanılmaz etkileyici gelmiştir sesi, bir daha, bir daha dinlemeyi -neredeyse- gerektirircesine etkileyicidir.*

iki kez daha dinledim şarkıyı, şemsiyemi aldım, dışarı çıktım.
    (blue danube, 22.08.2007 01:25)
  3. barış mançonun kendine has şarkılarından biridir.
    eğlencelidir.
    rythm&blues motifleri içerir.
    icra etmesi de çok kolay değildir.
    özgün ve güzeldir.
    (mencet, 29.09.2007 23:00)
  4. "funk nedir?" diye soranlara dinlettiğim şarkıdır bu. verin şimdinin meşhur, cilalı funk gruplarından birine, modern bir kaydını yapsınlar bunun; sözler girene kadar hayran kalır, sözler girince oturur ağlarsınız.
    (ali kamber, 16.06.2008 16:06 ~ 16:06)