belki ilginizi çeker
  1. · seni seviyorum ama ayrılmak zorundayız
  2. · seni seviyorum ama
gündem
  1. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  2. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  3. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  4. · aşk
  5. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  6. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  7. · öğretmenler günü
  8. · çiğli
  9. · evlilik

ama dan öncesi daima yalandır  

1. geçtiğimiz hafta leman'da veya penguen'de -tam hatırlamıyorum hangisi- gördüğüm ve cidden üzerine düşündüğüm yargıdır.

neticede çoğu zaman doğru olabileceği kararına varmışımdır. başlık kısmına "ama" yazıp aratıyorum ve rasgele gelen örnekleri inceleyelim;

#1"seni seviyorum ama başkasına aşığım"
    yok yaa? başkasına aşık olup seni seviyorum'u nasıl oluyor da her zamanki gibi kullanabiliyorsun dallama? başkasına aşıksın işte düz söylesene, neyi yumuşatmaya çalışıyorsun? düpedüz yalan, evet. birde bir.

#2"ingilizce biliyorum ama konuşamıyorum"
    ahahaayy.. biliyorsun demek, bilmenin tanımını beraber yapalım o zaman baştan. ikide iki.

#3"seviyorum ama aşık değilim."
    işte. yargıya aykırı örnek. olabilir, sevebilirsin, aşık olmayabilirsin aynı zamanda. önermeyi doğrulamadı, üçte iki.

#4"tanrıya inanmıyorum ama bir güç var"
    o güç tanrı. kafadan yanlış ama'dan öncesi. ammavelakin bence böyle, göreceli olacağından, uymadı diyelim biz yargımıza. dörtte iki.

#5"iyi düşündü ama düşündüğünü yapamadı"
    tam anlamıyla iyi düşünmüş olsaydı, düşündüğünü nasıl yapacağını da dahil ederdi o düşünme aşamasına. yalan. beşte üç.

#6"sana bir şey söyleyeceğim ama boşver"
    yani aslında söylemeyeceksin öyle mi? külliyen yalan. altıda dört.

#7"göster ama elletme"
    olur, olabilir, engel değil yani. yedide dört.

#8"faşistim ama ırkçı değilim"
    çok hümanistim, kucaklıyorum tüm insanlığı, diyorsun. olmadı ama şimdi, sekizde beş.

#9"bedenime sahip olabilirsin ama ruhuma asla"
    olur mu olur. bedenini vermek zorunda kalır ama ruhunu satmak kendi iradesindedir. dokuzda beş.

--------------

sonuç dokuzda beş, yani %55,6. örneklerin seçilişine göre bariz sapacak da olsa.

(bir örnek daha verir, yuvarlak yapardım sonucu ama küsüratlı verdim ki inandırıcı olsun. sözlük kullanıcılarının %76,43'ü öylesini seviyormuş duyduğuma göre.*)
    (fani, 06.10.2008 23:34 ~ 23:38)
  2. (bkz: ama)

tanımı unutmuşum tanımı: istatistiksel veriler ışığında oy çokluğu ile kabul edilebilecek görüştür.
    (kara hilal, 06.10.2008 23:38 ~ 23:40)
  3. fakir ama gururlu bir gencin üzüleceği.. yok lan bok gibi param var benim. ajdar'a inanmıyorum ama bir muz var! turnusol kağıdıyım ben.
    (sir da ros floyd, 06.10.2008 23:55)
  4. (voiceofloneliness, 06.10.2008 23:59)
  5. penguen'de selçuk erdem'in köşesindeki karikatürde geçen söz.
    (xlmart, 07.10.2008 00:05)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil