kalbini kırmak istemem ama tipim değilsinin değişik versiyonu. eğer teklif bi yakışıklıdan geliyosa isterse en yakın arkadaşı olsun, kabul eder bu kız milleti.
"tamam iyisin hoşsun muhabbet geyik sağlam da ama tipsizsin be güzelim" in aslında daha kibar versiyonu gibi görünse de daha bi acı koyan ölümcül cümle...
dünyadaki en klişe cümlelerden birisi. karşıt bünye üzerindeki zararlı etkileri*** bilindiği halde hala bu kalıpla kullanılmaktadır. hisleri bu yönde olduğu halde cümleyi böyle kurmayıp karşı tarafı kahretmeyenlerin hayatta daha başarılı olduğu klinik deneylerle kantılanmıştır.
yüz yıllardan beri devam eden nesilden nesillere aktarılan genelde kızların söylemekten zevk aldığı karşısındakini deliden de beter eden artık bir kalıp haline gelmiş tek başına anlamlı kelimelerden oluşan topluca hiç bir şey ifade etmeyen kelimeler topluluğu.
çoğu insan tarafından bir tür geçiştirme cevabı olarak kullanılsa da bazı cevaplarda gerçek payı da vardır. yani hiç mi başınıza gelmedi sırf bir insanın arkadaşlığını kaybetmemek için ona olan sevginizi kalbinize gömüp ona herşeye eskisi gibi devam etmek.
- ama ben seni "arkadaş" olarak görüyorum.
+ tamam işte ben de senin arkanı şeyedecem ,şey işte kollayacam.
- ne?
+ hani arka-daş diyorum.
- hıııı , hiç böyle düşünmemiştim...
"sen kenarda dur ben takılayım biraz daha ortamlara akayım nasılsa sen hep burdasın, ben gitsem de geri geldiğimde nasılsa seni yine burda bulcam, yaşayacaklarımızı yaşayalım güzelleşelim sonra gelirim beraber oluruz, kısaca sen köprüden önce son çıkışsın." anlamına gelir.