|
|
- hayattan zevk almadan yaşamak...
- sadece yaşanak için yaşamak...
- hiç yaşamamaktır. amaçsız hiç bir şey gerçekleştirilemeyeceğine göre, amaçsız bir şekilde yaşamaya kalkışmak ölü doğmuş bir saplantıdan başkaca bir şey olamaz. yaşıyor olmak veya yaşamaya devam etme kararlılığında olmak yahut yaşamamaya karar vermek bile -eğer hala yaşanıyorsa- başlı başına yaşamak için edinilen amaçlardır.
- birkaç başarısızlığın üst üste gelmesi neticesinde yaşanan boşvermişlik ve depresyon nedeniyle içine girilen durum.
(pati, 14.06.2006 21:41 ~ 22:15)
- yaşarken bile farkında olmadan birileri tarafından amaç edildiğinizden ve yaşamınızda sizin elinizde olmadan amaç edinmek zorunda olduğunuz bir dünya hali hazırda bekleyen şey olduğundan amaçsız yaşanmaz. yaşamak bile bir amaca hzimet etmektir.
(troke, 14.06.2006 22:11)
- sadece bugünü yaşamak..
- yaşamak zorunda olduğun için yaşamak..
- belirli bir sosyalite ve kültür birikimi ile mümkün olamayacak yaşam biçimi.
- (bkz: ne çük oldum sallandım ne am oldum ballandım)
- bir söz var bunla alakalı. konfiçyüs söylemeliydi ama o dememiş, benim ağzımdan kaçtı o vakit;
amaçsız yaşamak yoktur lakin amaçsız yaşamayı amaç edinmek vardır...(skuba, 18.06.2006 01:47 ~ 01:48)
- günümüzde oldukça revaçta olan bir yaşam biçimidir.ne yaptığını veya yaptığın şeyi neden yaptığını bilmezsin.istemediğin bir üniversitenin,adının ne anlama geldiğini bile bilmediğin bir bölümünde okursun,ertelersin hayalleri.aşık olduğun kızla veya erkekle değilde,sırf insan doğası gereği üreme içgüdüsüyle sevmediğin biriyle evlenirsin.savunabileceğin kadar bilgi sahibi olduğun bir düşüncen yoktur,kulaktan dolma hareket edersin.en sonunda da sana ne yapman gerekiyorsa söylerler sende gider paşa paşa yaparsın ve bir bakarsın ki başkalarının amacı için yaşıyorsun.
- günü kurtarma eyleminden başka birşey değildir.
- (bkz: amaçların amacı)
- özel sektörde çalışmaya başladıktan sonra başgösteren yaşam felsefesidir.
|