belki ilginizi çeker
  1. · am göt meme
  2. · kız olmak
  3. · bu da böyle bir amımdı işte
  4. · merve sevi
  5. · msnde kimle ne konuştuğunu şaşırmak
  6. · belki ilginizi çeker
  7. · amı olmak
  8. · itü sözlük
  9. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · author
  2. · aklidengegorecelibikavramdir
  3. · sözlük yazarlarının itirafları
  4. · annenin gençlik fotoğrafları
  5. · öğretmenler günü
  6. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  7. · marjinal isim meraklısı aile
  8. · esenyurt
  9. · sahnede gaz çıkaran bağlama ustası

amı olmak  

1. sırf bu sebepten dolayı;

devamlı tacize uğrayan
    devamlı sarkıntılığa maruz kalan
    devamlı çıkma teklifleri alan
    devamlı bir şekilde yatağa atılmaya çalışılan
    devamlı adam gibi erkek dost edinemeyen
    devamlı edilgen kalan
    devamlı hor görülen
    devamlı ikinci sınıf muamelesi gören
    devamlı çantasında erkeklerden farklı olarak ekstra şeyler taşımak zorunda kalan
    devamlı duygusal olan
    devamlı duygusal kalan
    devamlı dikkat etmesi gereken
    devamlı kendi için değersiz toplum için değerli olduğu düşünülen değerleri sonuna kadar koruması gereken
    devamlı geceleri korku içinde eve dönen

kişilerin sahiplendiğidir. zordur. saygı gerektirir. yüceltilmesi gerekir. analarımızın, kardeşlerimizin gelecek nesilleri yetiştirmek için kutsal olarak sahiplendiği emanetleri küfür olarak kullanmamak gerekir.

ukteci notu aynen şöyle der : "benim yok nasil bir sey abi bi anlatin bana"
    hansvoralberg ise şöyle der : "onun yerine olan şeyden çok, insana beyin gerekir."
    (hansvoralberg, 13.04.2005 21:57)
  2. (bkz: insan olmak)
    (toumai, 28.04.2005 22:18)
  3. (bkz: kız olmak)
    (toumai, 24.10.2005 22:10)
  4. yanına bi de ek olarak zara sahip olmak ve namus,şeref gibi kavramları bu zarın üstünde taşımaya çalışmak,eğer küçücük bir zar parçası bu ağır yükü taşıyamayıp da yırtılırsa namussuz,şerefsiz olmak.eğer günün birinde şerefsizin biri çıkıp da zorla ırzına geçerse suçlu olmak,tecavüzcüsüyle evlenmek zorunda kalmak.işte böyle bişeydir amı olmak 'modern türkiyemiz'de..
    (myqueen, 31.01.2006 23:02)
  5. (bkz: beyinsiz olmak)
    (keepawayfromchildren, 06.02.2006 05:06)
  6. enteresan bir olgu. popülerden yardıralım ve sadece cinsellik üzerinde duralım bakalım neler çıkacak;
    sanılanın aksine ("aslında böyle sanılmadığından da gayet eminim ayrı mevzu") otomatik olarak pirim yaptırmaz, size muhteşem olanaklar sunmaz, anadolunun kapılarını sonuna kadar açmaz, size partner garantisi vermez ki zaman zaman şahit olduğum üzere en çok koyanı da budur galiba kimi insanlara. pek çok şey için amdan fazlasının gerekliliğini düşünecek olursak eğer amı olmak pratikte biyolojik bir farklılıktan veya ayıptır söylemesi biyolojik olarak sikilebilir olmaktan öteye taşıyamıyor. bu hadise zaman zaman am sahiplerini çileden çıkarabilir ve sendikalara sürükleyebilir. işin ilginç bir tarafı daha vardır, her amı olanla yiyip içip hoş gezerseniz midesiz piç olursunuz, aksini yapar siktrederseniz; ruh yoksunu, am diasporacısı* vb. fantastik sıfatlar edinebilirsiniz.
    (radiance, 27.10.2006 12:35 ~ 12:39)
  7. kaşı olmak, gözü olmak, kolu olmak, osu olmak, busu olmak gibi daha da çoğaltılabilecek bir ton sahiplenmeden farkı olmaması gereken ama malesef dünya kadar farkı olan sahiplenme.
    (la mer, 27.10.2006 13:00)
  8. bir adet y yerine x sahibi olmaktır
    (kornish, 14.04.2008 01:52)
  9. -amı var abi.
    -ne diyorsun oğlum sen?
    -elindeki gitarın amı var lan.
    -... (lan yanlış kişiler ile takılıyorum ama neyse)
    (lucidapolis, 14.04.2008 01:59)
  10. iettotobüslerinde oturacak bir yer bulma sebebidir. uyanık geçinenlere baştan söyliyim; safi bu uğurda saç uzattım bele kadar, ama hiçbir erkek yemedi, yerini vermedi. am şart.

edit: meme de oluyormuş.
    (jugis nomen, 03.09.2008 22:13)
  11. bir düşüncesizin son sözü; amı olanın imanı olmaz. şeklindeydi. yazık etti kendine. ama vicdansızlık etti o ayrı.
    (dünyayı kurcalayan adam, 03.09.2008 22:20)
  12. sık sık öksürmek,kusmak ve ateşin yükselmesine sebep olur. amı hastalığı (latincesi: ubi liberta amı) özellikle 25 -35 yaş arası erkeklerde baş gösterir. belirtlileri arasında karında küçük benekler çıkması da vardır. belirtilerin görüldüğü anda hemen bir doktora baş vurulması gerekir.
    (mihman, 03.09.2008 22:20)
  13. (bkz: am göt meme)
    (thedewil, 03.09.2008 22:21)
  14. ne yani çükümüz var diye duygusal olamayacak mıyız dedirten durum.
    (stains, 21.07.2009 21:36)
  15. (bkz: bu da böyle bir amımdı işte)

hehehe...
    (dedim bak dedim yanlış adama çattın dedim, 21.07.2009 21:58)
  16. (bkz: amu var)
    (fzrikibin, 21.07.2009 21:59)
  17. çeşitleri vardır:

-ananın amı olmak.
    -ebenin amı olmak.

gibi.
    (oehh, 21.07.2009 21:59)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil