|
|
- (bkz: amı olmak/!hansvoralberg)
(bkz: yapmayın arkadaşım)
- (bkz: yuh artık ananın amı)
(venom, 01.11.2005 22:37)
- (bkz: saçma genellemeler)
- "amı olanın allahı olmaz, amı olmayanın da allahı amdır" şeklinde bildiğim sözün başlangıcı.
- (bkz: yok artık lebron james)
- (bkz: dünya kadar malın olacaana fındık kadar amın olsun)
not: olacağına yazdığımda bkz. elli karakteri geçiyordu
- amı olanın aklı olmazdır o.aslı yoktur.
- (bkz: annesini dinsiz kabul eden ezik)
- - ben dinsizim, ama bir dine geçmek istiyorum..
+ amın var mı ?
- yok abi..
+ tamam.. geç sıraya..
- ya müslümanlık için kelimei şahadet, hıristiyanlık için vaftiz felan diyorlardı.. ne oldu ?
+ onlar eski moda.. artık din işleri böyle yürüyor..
- anladım..
- tıp dilinde anlam bakımından karşılığı olmayan bi' söz.
- sorgu meleği: sg
amı olan: ao
sg- eveet öncelikle am var mı am?
ao- neden sikecen mi?
sg- hayır amı olanın dini olmaz, varsa cennete alamam
ao- var amına koduklarım
sg- zebaniler yakın bunu!!
ao- noldu alındın bakıyorum, ibine seni...
(bkz: am yok yarak verelim)
- gayet makul bi önermedir, çünkü tarih boyunca insanlığın yaşadığı büyük olaylarda "kadın" tam anlamıyla faal bi özne olamamış tam tersine durumdan etkilenen pasif bir nesne konumunda bulunmuştur.
sadece etrafınıza bakınız, kapitalizmin burjuva kültürünü en fazla içselleştiren ve dolaşıma sokan cins kadındır. (dünyada batı tarzı yaşamın yoğunluklu olduğu yerlerde)
kocası dindar olan kadın zamanla dindar olur; solcu olan solcu olur, paracı olan paracı olur...vs.
iranda dini kuralların kendini dolaşıma soktuğu en temel alan kadın bedenidir.
ismini şimdi hatırlayamadığım bir psikolog kadınlarda ahlak gelişiminin belli bir aşamadan sonra durduğunu söylüyordu. o aşamadan sonra kadının ilkel doğa kurallarına göre yaşadığını iddia ediyordu.
gerçekten de kadının en büyük derdi sağlıklı bir çocuk sahibi olmak ve onu sağlıklı bir biçimde yetiştirmektir. bunun dışında ne din ne de başka bazı "büyük " kuralların kadınların umrunda olduğunu sanmıyorum.
ayrıca bonus olarak lütfen (bkz: atasözü)
(bkz: arthur schopenhauer)
- amı olanın imanı olmaz denir yıllardan beri; dinin de iman esasına göre temellendirildiği düşünülürse, birinci önerme doğru olduğu vakit ikincinin de onun bağlısı olarak peyda olacağı; bu söz ile de içinde bulunulan durumun en azından fikren bir çözüme vardırılacağı düşünülegelmiştir.
- din kadından amını yok saymasını istediği sürece olmaz evet.
(bkz: am)
ayrıca;
bir günah olarak vajina
- anadoluda çok eskiden bu yana kullanılan bir deyimdir.
burada dinden kasıt vicdandır.
kadınların ne yapacağı belli olmayan,icabında adamı anında satabilen,ne yöne yelken açabileceği kestirilemeyen bir yapıya sahip olduklarını vurgulamak için kullanılır.(katılan katılır,ben katılmam...)
|