belki ilginizi çeker
  1. · alt yazı
  2. · divx rehberi
  3. · ingiliz aksanı
  4. · bs player
  5. · dvd rip
  6. · subtitle
  7. · firefly
  8. · iran da liseli kızların çarşaf yürüyüşü
  9. · mithat alam film merkezi
  10. · her mp3 player a ipod diyen zihniyet
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · author
  2. · peygamberle dalga geçerken ölen sırp spiker
  3. · 2012
  4. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  5. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  6. · recep tayyip erdoğan
  7. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  8. · hadise
  9. · dördüncü nesil yazar

altyazı  

1. (bkz: http://www.altyazi.net)
    (headfucker, 10.02.2005 18:40)
  2. tdk'ya göre ayrı yazılan kelime.
    (bkz: alt yazı)
    (azureel, 02.05.2005 01:39)
  3. boğaziçi üniversitesinin ender güzel süreli yayınlarından sinema ile ilgili olanı.
    (layalem, 30.10.2005 13:43)
  4. geniş açı fotoğraf sanatı dergisinin kardeş dergisi olarak yayın hayatına başlamış, daha sonra boğaziçi üniversitesi bünyesine geçen, bana göre türkiye'nin en dolu içeriğe sahip popüler sinema dergisi.
    (cherryblossomgirl, 23.06.2006 23:27)
  5. (bkz: altyazı avcısı)
    (finch, 21.07.2006 17:12)
  6. ilk sayısı "0" ile başlayan, bulmak için çeşitli operasyonlar düzenlemek zorunda kaldığım( izmir, istanbul gibi yerlerde yaşayan arkadaşlara aldırmak gibi) ülkemin en güzide sinema dergisi.aralık 06 kapagına takva'yı koymaması ile beni sinir krizinin eşiğine sürükleyen dergi
    (tangocu kedi, 25.01.2007 17:12)
  7. kasım sayısında nuri bilge ceylan'ın üç maymun'un kurgusu sırasında yazdığı günlüğü okurlarına armağan edecek olan dergi. sinema ile az da olsa ilgilenen herkesin kacırmaması gereken çok ilginç ve bu güne kadar verilmemiş bir ek olmuş.
    (rower04, 29.10.2008 17:30)
  8. türkiye'de yapılan en iyi işlerden biridir.
    (kefaret, 07.01.2009 07:53)
  9. özellikle divx yoğunluklu film izleyenler için çok önemli bir olgudur. zaman zaman insana dert olabilir. bununla nasıl başa çıkılır ondan bahsedeyim biraz, yani benim nasıl başa çıktığımdan...sözlükte de bu konu ile ilgili fazlaca duyuru oluyor.

öncelikle efendim ben divxleri yüce bsplayerile izlerim.onun üzerinden anlatmak daha iyi olur kanımca.

1-) film bsplayer'da açılır. sağ altta fps'i yazılıdır avi dosyasının. o aklın bir köşesine yazılır.
    2-) sonra film adı bir altyazı sitesine yazılır. divxplanet gibi, indivx gibi. oradan uygun fps'de altyazı indirilir. (burada film 2 cd ya da tek cd ise buna dikkat edilmelidir.)
    3-) alt yazıyı indirdik, 1-2 saniye geriden ya da ileriden gidiyorsa; bsplayer'da ctrl+sağ ok ya da ctrl+sol ok ile altyazı 1 sn ileri veya geri alınır. böylece konuşma ile senkron edilir.
    4-) uygun fps'li altyazıyı bulamazsak, time adjustment yapan programlara başvuruyoruz. bunlar da gayet kolay programlar. ilk konuşma anı ile son konuşma anı giriliyor; program bu referansla altyazısıyı senkronluyor.

5) not. filmin adında eğer axxo, diamond gibi ifadeler varsa, bunlar belli grupların releaseidir. axxo piyasada çok var, iyi çalışıyorlar. girdiğimiz altyazı sitesinde alt yazılardan herhangi birinin altında axxo release yazıyorsa (ve bizdeki de axxo release ise) atlıyoruz üstüne. çünkü o altyazı tam elimizdekine göre senkronlanmıştır.
    bunların hepsini denedik olmuyorsa, üzülüp filmi siliyoruz. başka bir versiyonunu buluyoruz.

bol divxli günler...
    (zikandal, 09.07.2009 09:58)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil