belki ilginizi çeker
  1. · ff ile kalmak
  2. · sınıfta kalmak
  3. · onur karahanoğulları
  4. · alttan almak
  5. · üstten ders almak
  6. · dersten kalmak
  7. · üniversitenin vazgeçilmezleri
  8. · eric clapton
  9. · delikanlı adam sınava bir defa girer
  10. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  2. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  3. · uludağ sözlük
  4. · yaran diyaloglar
  5. · annelerin yakışıklı anlayışı
  6. · galatasaray
  7. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  8. · yiğit özgür tarzı giriler
  9. · kişinin büyüdüğünü anladığı an

alttan ders almak  

1. (bkz: ff ile kalmak)
    (sükun, 28.10.2006 12:44)
  2. içimde uktedir. hiç yapamadım böyle birşeyi. neyleyim lisans eğitimimi sınıf geçme sistemi ile yaptım. sınıfta bile kaldım ama alttan ders alamadım. yüksek lisansta da hiç öyle bir lüksüm olmadı. alttan ders alamadan göçüp gideceğim bu dünyadan.
    (easy company, 28.10.2006 12:45)
  3. girdiğiniz derste potansiyel inek olma durumudur. bu durum ister istemez koyar. söz konusu arkadaş çevreniz o dersten geçmiş ve siz kaldıysanız daha da çok koyar. hiç not almayan siz kendinizi birden not alırken bulursunuz. dönemin başından atıp tutarsınız, "vizeden şu kadar alıcam, finalden de şunu aldım mı yeter" diye. bu arada arkadaşlarınız da ara gazı vermekle meşguldür. "yaparsın, edersin... nasıl kaldın anlamadım zaten, sana güveniyorum." gibi gibi... dönem sonunda bu ara gazlar işe yaradıysa ne ala, yaramadıysa bu döngü tekrar eder durur. her tekrarda kişi biraz daha inek olur.*
    (cala, 13.05.2007 18:18 ~ 22:08)
  4. zor derslerle inatlaşmak abestir. her aklı başında insan alttan alır.
    (hansvoralberg, 13.05.2007 18:21)
  5. mazallah adamı repeat e kadar götüren durumdur..
    (profesore, 23.05.2007 23:52)
  6. bir dönemde 21 ders almak zorunda kalırsanız alttan ders almayı bırakın alttan iki dönem almış olursunuz. garip bir duygudur ama. kaçıncı sınıf olduğunuzu bilemezsiniz, bir de hangi ders hangi yılın sürekli karıştırırsınız.

(bkz: deu iibf)
    (tazmanya canavarı, 23.05.2007 23:57)
  7. devamsızlıktan kalınmışsa eğer baya bir koyar insana,niye gelmedim ki derslere diye sordurtur ardında da akla gelir hoca çok salak ama çekilcek gibi değildi ki..bu sene paşa paşa çekicez ama neyse uyuruz,kitap okuruz artık..
    (kelebekler kayısı yemez, 24.05.2007 00:09)
  8. öğrenci modeli eğer ki akademik* yemiş ise gerçekleşmesi son derece olağan bir durumdur. kendi senesindeki birkaç dersi alamamak da cabasıdır bu durumda. kimi zaman okulda dönem uzamasına, kimi zaman okulda sene uzamasına kimi zaman da okuldan atılmaya kadar gidebilen bir durumdur, şiddetle kaçınılması gerekir.
    (özellikle nick konusunda çok hassas olan yazar, 26.09.2007 12:29)
  9. eğer bölüm 60 kişiyse ve bölümden 55 kişi* aynı dersi alttan alıyorsanız,kendi kendinize bu kadroyla hep beraber üniversitedeki beşinci yılımı bu ders yüzünden yaşayacağım diye sinirlenirsiniz.
    (hürrem, 26.10.2007 15:20)
  10. kimi zaman arkadaşlar arasında sidik yarışına kadar varan garip bi durum yaratır. yavaş yavaş da övünür hale gelinir nasılsa. en çok ders alan adam en kaşarlanmış insan gibi, guru gibi dinlenir. aileye de ya söylenmez ya eksik söylenir. gün gelip okul uzayınca "hoca bana taktı" bahanesine "yalanını sikeyim" karşılığını almak da olası tabi.
    (gitana, 06.04.2009 05:08)
  11. beraberinde "üstten ders alamamak" durumunu da getiren sinirlenilesi, küfredilesi, candan bezilesi olaydır, pistir, kakadır.
    (die for morrison, 06.04.2009 08:22)
  12. vizesinde tutmaktır.

geçen sene "general principles of law" dersi dd geldi diye bu dönem bu sene alalım dedim. geçen sene 150 sayfadan sorumlu olunca yine oralara bak, sonra hoca değiştiği ve bu hoca da emekleyerek ilerlediği için toplamda 2 yaprak a4'ten sorumlu ol. tabi çalıştığın yerler içerisinde bu konular olmasın ve vizede hoca soruları okurken, "hassiktir ya" yüzü takın.

ben seni ne edem hoca? sabaha mı saklasam ne yapsam, tamam bu sene dersine giremedik ama bu kadar da yatırılmaz ki...
    (ykrog, 24.04.2009 22:32)
  13. ankara üniversitesi siyasal bilgiler fakültesi siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümü'nde normal bir süreçtir. hatta 4 senedir tek dersi alttan alan insanlara rastlanabilir. ancak o tek dersin hocasının (bkz: onur karahanoğulları) toplamda 4 ders verdiğini ve taktığı adamı en az ikisinde bırakarak alttan ders almaya mahkum ettiğini ele alırsak, ömür boyu sürünmektir. yazıktır, günahtır ayrıca.
    (roger that, 24.04.2009 22:39)
  14. daha kötüsü, daha ezik hissettireni için ;
    (bkz: sınıfta kalmak)
    (pansbreath, 24.04.2009 23:03)
  15. insanı yıkar böyle olaylar. şu an içinde bulunduğum acınası durum hep bu yüzdendir. tüm yazı okula giderek harcamak ve başka birşey yapmaya fırsat bulamamak çok koyar insana. şu saatten sonra geri dönüşü yok o sebeple artık tek umudum bir daha alttan ders bırakmamak. hayır ben alttan alırım da babam alttan alır mı onu bilmiyorum.
    (aglayankekin kankası, 26.06.2009 13:11)
  16. sınav kağıdında sadece bu yazıyor: "kendiniz bir soru yazınız ve onu cevaplayınız". hiç çalışmamışım sınava, mantık kullanarak yazarız bir şeyler felsefesiyle sınava girmişim. cevapları uydurabilirdim belki de soru olsaydı amma velakin soru yokken cevabı nasıl bulacaktım. soruyu bulsam, cevabın doğru olduğunu nasıl çıkarayım? durduk yerde montla sıçıyorum yani.

devam zorunluluğu da olmadığından dönem boyunca derse devam etmeyişime yanıyorum bir süre. tek bir soru aklıma gelmiyor. başkasına baksam kopya çektiğim anında anlaşılır. "neden istatistik?" desem, aklıma gelen tek cevap "çünkü eşşeğin sikinden dolayı" oluyor. "risk nedir" yazıp boş kağıt versem, efsanelerden beslensem, dersten direk kalırım adım gibi eminim.

sınıftaki ipnelerin aklına soru gelmiş, yardırıyorlar hatta cevap için ikinci kağıdı istiyorlar. zaman azalıyor ve benim kağıdım kalbim gibi tertemiz. afrika steplerinden ışınlanmış zebra gibi bakıyorum arkadaşlarıma. cevabı olmayan sorular ve sorusu olmayan cevaplara kafamda uçuşuyorlar. uzayda olsaydık belki bu kadar düşünceden mutlaka iki tanesi birbiriyle kombinasyon olacak şekilde dizilecekti.

boş kağıt verirsem kalacağım kesin olduğundan "istatistik dersinin önemini anlatınız" oluyor sorum. soruya bak. iddialı demeçlerle yazdıkça yazıyorum cevabımı muhtar adayı gibi. "tutmayın küçük enişteyi" diyor içimden bir ses. az bilgi ve bol sallamasyonla arkalı önlü bir tane kağıdı dolduruyorum.

kısa zamanda açıklandı sonuçlar. sınıfta iki kişi kalmış. birisi benim. sonra anlıyorum ki kalan diğer eleman da soramamış kendisine bir soru. düşünüyorum ve diyorum ki alttan ders almak öğrenciliğin şanıdır, hem ne gerek var derslerin üstüne gitmeye. kişi zaman zaman alttan almayı da bilmelidir.
    (televizyon çocugu, 24.11.2009 22:24)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil