|
|
- (bkz: ff ile kalmak)
(sükun, 28.10.2006 12:44)
- içimde uktedir. hiç yapamadım böyle birşeyi. neyleyim lisans eğitimimi sınıf geçme sistemi ile yaptım. sınıfta bile kaldım ama alttan ders alamadım. yüksek lisansta da hiç öyle bir lüksüm olmadı. alttan ders alamadan göçüp gideceğim bu dünyadan.
- girdiğiniz derste potansiyel inek olma durumudur. bu durum ister istemez koyar. söz konusu arkadaş çevreniz o dersten geçmiş ve siz kaldıysanız daha da çok koyar. hiç not almayan siz kendinizi birden not alırken bulursunuz. dönemin başından atıp tutarsınız, "vizeden şu kadar alıcam, finalden de şunu aldım mı yeter" diye. bu arada arkadaşlarınız da ara gazı vermekle meşguldür. "yaparsın, edersin... nasıl kaldın anlamadım zaten, sana güveniyorum." gibi gibi... dönem sonunda bu ara gazlar işe yaradıysa ne ala, yaramadıysa bu döngü tekrar eder durur. her tekrarda kişi biraz daha inek olur.*
(cala, 13.05.2007 18:18 ~ 22:08)
- zor derslerle inatlaşmak abestir. her aklı başında insan alttan alır.
- mazallah adamı repeat e kadar götüren durumdur..
- bir dönemde 21 ders almak zorunda kalırsanız alttan ders almayı bırakın alttan iki dönem almış olursunuz. garip bir duygudur ama. kaçıncı sınıf olduğunuzu bilemezsiniz, bir de hangi ders hangi yılın sürekli karıştırırsınız.
(bkz: deu iibf)
- devamsızlıktan kalınmışsa eğer baya bir koyar insana,niye gelmedim ki derslere diye sordurtur ardında da akla gelir hoca çok salak ama çekilcek gibi değildi ki..bu sene paşa paşa çekicez ama neyse uyuruz,kitap okuruz artık..
- öğrenci modeli eğer ki akademik* yemiş ise gerçekleşmesi son derece olağan bir durumdur. kendi senesindeki birkaç dersi alamamak da cabasıdır bu durumda. kimi zaman okulda dönem uzamasına, kimi zaman okulda sene uzamasına kimi zaman da okuldan atılmaya kadar gidebilen bir durumdur, şiddetle kaçınılması gerekir.
- eğer bölüm 60 kişiyse ve bölümden 55 kişi* aynı dersi alttan alıyorsanız,kendi kendinize bu kadroyla hep beraber üniversitedeki beşinci yılımı bu ders yüzünden yaşayacağım diye sinirlenirsiniz.
|