belki ilginizi çeker
  1. · yetersiz milliyetçilik
  2. · sözlükteki başarılı yazarlar
gündem
  1. · erkekte ses tonu
  2. · her şey iyi giderken ayrılalım diyen sevgili
  3. · insanın içini bir anda acıtan sözler
  4. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  5. · hagi dünyanın en iyilerindendi yalanı
  6. · 100 opera
  7. · recep tayyip erdoğan
  8. · sıkılmak
  9. · içi geçmek

altlejant  

1. stil sahibi yazardır...
    "eski babil'de (yenisi var mıydı ki?) babil kulesi'nin dikilmesine itiraz edenler arasında olan muhalif kişi "anlamına gelir.
    eğer gelmiyorsa da onun derdi değil.
    (altlejant, 29.08.2007 14:26)
  2. dördüncü nesil yazarımız.*
    (itü sözlük e bir daha girersem alacağım nick budur, 02.10.2007 09:21 ~ 09:22)
  3. kumaşı çok iyi. özel hayatına dikkat ederse üç sene içinde avrupa'da yazar.
    (tembel, 18.10.2007 18:45)
  4. bakalım aylar önce ne yazmışız* altlejant için:

(bkz: @2021523)

o gün kendisiyle telefonda da görüşmüştüm. gururlu olduğu kadar heyecanlıydı da. "vallahi tesislerde yatıp kalkıyorum ağabey." diyordu, "herkes gittikten sonra iki saat daha bakınız tekniklerine çalışıyorum. inan tek düşüncem itü sözlük'ün başarısı."

ve işte yine dediğimiz çıktı, altlejant chelsea sözlük'ten astronomik bir transfer teklifi aldı. fakat duyduğuma göre forma aşkı ağır basmış. itü sözlük ile özdeşleşmek, buranın sembol yazarlarından olmak istiyormuş. keşke her genç yazar bu bilinçte olsa. gözlerinde o pırıltıyı görüyorum.
    (tembel, 10.01.2008 15:40)
  5. takım-futbolcu metaforuyla devam edersek:

ronaldinho gibi bir yazar. hani adamın çalım atabileceğini biliyorsunuz ama elinizden bir şey gelmiyor seyirci olarak (defansı düşünmek istemiyorum bile). yine de "oha lan ne çalım attı adam." diyorsunuz. işte aynı şekilde hangi başlıkta yazısını bulacağımı, yazacağı şeyleri az biraz kestirebiliyorum; ama her seferinde "oha çogzel yazmış." demekten kendimi alamıyorum.
    (twinkle, 11.01.2008 13:15 ~ 13:16)
  6. çevresi geniş, aranan, sevilen insan belli. evlerinde her gün; bayram kalabalığı var.
    (özlemce, 21.08.2008 12:53)
  7. cnbc, fox, hbo dizileri için harcadığı enerjinin, zamanın onda birini iki kitap okumaya, üç düşünce geliştirmeye ayırmış olsaydı bugün bir ludwig wittgenstein, bir karl popper kadar bir matthias altlejant'tan da bahsedilecekti düşünce tarihinde. popüler kültürü vip locasından izlerken kendine yazık etmiş bir değerdir.
    (tembel, 29.10.2008 17:17)
  8. şu sıralar oldukça mutsuz ve dertli bir yazar arkadaştır.
    onu böyle görmek pek alışkın olduğum birşey olmadığından önce bi bekledim, değişir dedim belki, herşey yoluna girer; ama o herşey bir türlü gelmek bilmiyor. zaman uzadıkça uzuyor, haliyle insan yıpranıyor.
    yanında onunla olan, onu artık yalnız bırakmayan kişiler var allahtan. bunun dışında aynı süreci yaşayan kendisinden başka sürülerce insan var, diyor ve yalnız hissetmemesi konusunda kendisini uyarıyorum. hayır, sürü psikolojisinin dışında bu söylediğim. güç alınız yalnızca. düştükçe çıktığımız için güneşli günler göreceğimiz aşikar. güçlü olunuz.
    neden böyle bir örnek geldi aklıma bilmiyorum ama, herhalde anlayacak nadir insanlardan olduğundan;
    hırsız, hırsızlık yapar, yakalanmaz, yer, içer, vicdani değerlerini de absorbe etmiştir, sorun yoktur, mutludur bu anlamda.
    ama memnun değildir.
    freddie mercury de mutluydu. sonunu bilerek, memnun muydu?
    benim yaşımın gençliği, senin planların, diğerinin yaşamı yakalamaya çalışması her zaman mutlu edecek şeyler olabilir, ama kim memnun ki?

en yakınındakine sarıl ve gülümse.
    (bu takımdan tuncay gitti, 25.11.2008 12:20 ~ 12:56)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil