belki ilginizi çeker
  1. · yedinci nesil yazara tavsiyeler
  2. · dedirten
  3. · hanım koş
  4. · altıncı nesil yazara tavsiyeler
  5. · itü sözlük
  6. · nesil muhabbetinin bayması
  7. · hırpalama kendini
  8. · altıncı nesil yazara tavsiyeler
  9. · nesilden nesile sirayet eden ezilmişlik içgüdüsü
  10. · altıncı nesil yazarların birbirlerini pohpohlaması
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  2. · tunceli alevileri dinsizdir
  3. · bir kadının bilmesi gerekenler
  4. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  5. · sözlük yazarlarının hayalleri
  6. · öğretmenler günü
  7. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  8. · istanbul alman başkonsolosluğu
  9. · hatırlanması gerekenler

altıncı nesil yazara tavsiyeler  

sayfa  / 6
  1. yedinci nesil yazara tavsiyeler” şeklinde bir başlık açıp taşak geçin. ne kadar zevkli olacağını sizler hayal edin artık. hadi bakalım gençler.
    (god, 01.01.2009 15:15 ~ 11.04.2009 14:18)
  2. her neslin yazarlarına yapılan tavsiyelerin altıncı versiyonudur. bu güruh dahilindekiler devrecilik yapanları şiddetle kınamaktadırlar. onlar ki kutsal kitaplarda müjdelenen nesildir. her birinden ayrı bi nur, ayrı bir huşu fışkırmaktadır.
    (no 1, 01.01.2009 15:26 ~ 05.01.2009 01:51)
  3. kiranızı/aidatınızı düzenli ödemeniz yeterli.
    unutmayın, siz de en-az eski kiracılar/ev sahipleri kadar hak sahibisiniz bu apartmanda. bu nedenle 4.kattaki recai bey'in mızmızlarını zerre sklemeyin.
    haa balkonda mangal keyfi yaparsanız herkesle papaz olursunuz ona göre.
    bu vesileyle hepinize hoşgeldiniz diyorum. (akşamcılar sizler iki kere hoşgeldiniz)
    (sinirliyim ezelden, 01.01.2009 15:27 ~ 10.01.2009 12:31)
  4. başlıktan alakasız olarak gelişen tuhaf geyiklere prim vermeyin.

ya da vazgeçtim lan siz de katılın, eğlenceli oluyor.
    (salazar, 01.01.2009 15:33)
  5. diğer nesillere yapılacak tavsiyelerden farkını henüz anlamadığımdır.

sürekli yeni bi şey mi söyleniyor sözlükte süpersonik değişmeler mi oluyor diye düşünüyorum. yıllardır sözlük formatı

vardır her nesil yazara göre "ana kuralları" değişiyormuş gibi algılanması ayrı ayrı nesle özel tavsiye girilmesi

nedendir bilinmez.

** ve portakal seneye(eğer uçmazsa) şu başlıklarda görülür;

-yedinci nesile tavsiyeler

-altıdan sonra sözlüğün boku çıktı

-bizim zamanımızda buralarda 'elit' bir yazar kitlesi vardı
    (portakal, 01.01.2009 15:35)
  6. rica ediyorum, anket yapmayın..
    (insansevmeyenhayvan, 01.01.2009 15:35)
  7. yeni neslin yapmaması gerekenleri öğrenmek için ekşi'nin yazar alımlarından sonraki haline göz atın. bu kısa inceleme çok şey katacak size emin olun.

(bkz: ekşi sözlük)
    (yazıyorum fütursuzca, 01.01.2009 15:36)
  8. sözlüğü bol bol okuyun. allahın adıyla okuyun.
    (amuda kalkan imam, 01.01.2009 15:37)
  9. bu da dahil olmak üzere bu gibi tavsiyelere kulak asmayın.
    (jugador, 01.01.2009 15:40)
  10. arada ocağa çay koymayı unutmayın. soğuk, puslu kış günlerinde iyi gider. siz koyamıyorsanız hanıma falan koydurmaya çalışmayın. ayıp olur.
    (bana bir nick bulun, 01.01.2009 15:41)
  11. sokaklarda yabancılarla konuşmayın. yabancı kişilerin verdiği gofretleri sakın almayın. alkolden ve uyuşturucu maddelerden uzak durun. hem bünyenize zararlı hem günahı çok büyük.
    (amuda kalkan imam, 01.01.2009 15:45)
  12. sözlükte uzun süre sağlıklı kalmalarını, kariyerlerini sağlam girilere oturtarak ilerlemelerini, meslektaşlarının gözünde daha bir özelleşmelerini sağlayacak küçük çapta büyük nimetlerdir.

- duyurular bölümünde soru ve isteklerinizi dile getirirken, çözümleme için teşvik edici forumvari öneriler sunmayın. (rep gücü, seri artılama, bilumum rüşvet girişimi vs.)
    - sözlüğün amacını ve bünyesinde döndürdüğü faaliyetleri, bunların uygulama şekillerini bir yazara yakışır nitelikte idrak edin, tabi bununla kalmayıp icraate de dökün.

son söz: hepinizi bağrımıza basıyor, orda burda uçuşan arı görmek istemiyoruz.
    (phillytominny, 01.01.2009 15:46)
  13. - büyüklerinizin ellerinden, yaşıtlarınızın yanaklarından, küçüklerinizin gözlerinden öpün. daha sizden (bizden) küçük bir nesil olmadığını fark edip de buhrana girmeyin. zaten göz öpüp ne yapacaksınız, saçma değil mi sizce de?

- dakka bir gol iki, moderasyonu eleştirmeyin. ben şahsen moderatör olsam ''kim la bu maymun geldiği gibi laf çarpıtıyo. sil gitsin amına koyim.'' der şutlardım öyle birini.

- birinci golü hakan şükür, 16. saniyede attı güney kore'ye. dünya kupaları tarihinin en erken golüdür bu, öğrenin.

- '?' tuşuna basıp değişik giriler beklemeyin. bu yazıyı cinnetteyken yazıyorum. şizofrenik oldum sinirden, altar egomun selamı var sana. bir şey konuşacakmış senle bana söylemedi.

- bana laf sokmayın (sözlük terminolojisinde ayar vermek deniyor). kinci bir insanım, yüzünüze karşı yavşak gibi sırıtır, sonra osaka'dan kahveden klanımı toplayıp üzerinize çökerim. yaparım bunu. yakarım bilirsin.

- kimseye kulap asıp da beyaz şarap-sprite kokteylini denemeyin, hiç güzel değil.

- bana kulak asıp viski-sprite kokteylini deneyin, on numara içki.

- kulağınızı asmayın korkunç gözüküyor.

- sakın giriye entry demeyin, admin çarpar. entri hiç demeyin ben de çarpabilirim. entari derseniz belki güneş çarpar ama o da belki.

- devamlı ekşi sözlüğü kötüleyin, güzel prim yapıyor.

- kimsenin tavsiyesine uymayın abi, manyak mısınız? bu dahil. ama buna da uymazsanız, 'tavsiyelere uyun'a geliyor iş. paradoks içinde kaldım lan. neyse gelin bana bir çözelim durumu, karıştı iş.

- baba gelirken bir ekmek, bir litre de kola kapsana. hadi canım.
    (oldskool samurai, 01.01.2009 15:51)
  14. aranızdan bir kayser sozer çıkartmayın.
    (zaylar, 01.01.2009 15:54 ~ 15:54)
  15. oy butonlarını bolca kullanın. ben bunu yazarsam millet ne düşünür diye takmayın, ne düşünüyorsanız onu yazın. sözlük kurallarının içine sıçmadan yazın yeter. eksi oy alabilirsiniz, normaldir çünkü herkes sizinle aynı düşünmüyor. eksi oy alır almaz yazdığınızı silmeyin, çok yapmacık oluyor.

eksi oy aldıktan sonra "ben de bundan sonra herkese eksi vericem muna koyıym" demeyin, adam olun.
    (gurugafa, 01.01.2009 15:57)
  16. akıllı olun*. gerisi gelir.
    (wildboy, 01.01.2009 16:12 ~ 16:45)
  17. kabeyi google earth te bulun. imleç ile etrafında 7 tur atın. attığınız turun kabe ile oluşturduğu yarı çap ne kadar büyükse o kadar sevap. ona göre.
    (amuda kalkan imam, 01.01.2009 16:22)
  18. @2772307 tarzında giriler bi tarafınıza kaçabilir. test edildi, onaylandı.
    (orc, 01.01.2009 16:37 ~ 17:27)
  19. suyu ısıtın akşama geliyom.
    (mihman, 01.01.2009 16:38)
  20. dinden kopmayın. din dogmatiktir sorgulamaya kalkmayın. allah yok diyenlere "dün bana vahiy gönderdikii" diyip nanik çekin.
    (amuda kalkan imam, 01.01.2009 16:43)
  21. (allegra, 01.01.2009 16:47)
  22. besmele çekmeden sözlüğe girmeyin, abdest almaya üşenmeyin.
    (amuda kalkan imam, 01.01.2009 16:50)
  23. -terli terli soğuk su içmeyin.

-iddaada 1,60 oranlardan uzak durun.

-bazıları gibi çok mesaj atınca birşey olacağını zannederek, sadece bakınızlarla, 2 kelimelik boş girilerle değil; az ama öz girilerle tanıtın kendinizi. bu şahsi düşüncemdir, isteyen istediği gibi olur orasına karışamam.

-size gereksiz yükleneceklere karşı dik durun, kendinizi ezdirmeyin, ama ayar vermeye kalkmayın. kendinizi temize çıkarmanız yeterli.

-akıllı bakınızları akıllı kullanın.

-altıncı nesil olmanız, diğer yazarlardan bir eksiğiniz olduğu anlamını taşımaz. bilginiz ön plandadır. en azından bilmediğiniz konularda çok iddialı olmayın.

-kurtuluş ve cumhuriyet serisini izleyin, 9 saat birşey sürer.

-yürüyen merdivenlerde merdivenin bir tarafını mutlaka boş bırakın, acelem olduğunda yalıkazığı gibi dikilenler ile çok güzel ilişkiler içine girebiliyorum.

-açık renkli kumaş cüzdan kullanmayın, pantolonun boyası geçiyor, çıkmıyor da meret.

-dişlerinizi yılda 3 kez fırçalayın.

-uçurulursanız üzülmeyin, ne demiş nietzsche; "yükseldikçe uçma bilmeyenlere daha küçük görünmemiz kaçınılmazdır."
    (hashus1099, 01.01.2009 16:51)
  24. cehennem azabının korkusuyla yaşayın. şeytana uymayın.
    (amuda kalkan imam, 01.01.2009 17:09)
  25. imlayı, sözlük formatını tam öğrenmeden başlık açmaya uğraşmayın. he tam öğrendiğinizi düşünüyorsanız ortam sizin: (güzel yazın)
    (kl7mu, 01.01.2009 17:11)
 sayfa  / 6

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil