görseller
altıncı nesil gelince eski nesillerin yazmaması 

belki ilginizi çeker
  1. · itü sözlük
  2. · nesil muhabbetinin bayması
  3. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · annenin gençlik fotoğrafları
  2. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  3. · yeşim salkım
  4. · günün tek cümlelik özeti
  5. · okan bayülgen
  6. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  7. · kurban bayramı vahşeti
  8. · 12 mart 1995
  9. · ayrılırken sarf edilen son söz

altıncı nesil gelince eski nesillerin yazmaması  

1. protesto etmek değildir aslında. altıncı neslin gelişiyle "haydaaee sözlüğe geldik yazalım yazalım" gazının sönmesini beklemektir. zira günün başlıklarına bakılınca ota boka giri girildiği aşikardır. ama olsun. hoşgeldin altıncı nesil. haydi yaz yaz
    (sen benim bir külah dondurmam, 01.01.2009 22:19 ~ 22:19)
  2. protesto olduğu zannedilen bir miktar cenabet durum. ama mesele bu değil. mesele ortalığın sakinleşmesini beklemek. 6. neslin itüsözlükte hevesini almasını beklemek. bu hengamede göte gelip uçmamak.

bir hafta sonra eski haline döner sözlük.
    (mihman, 01.01.2009 22:19)
  3. (bkz: don't touch only watch)
    (kido, 01.01.2009 22:20)
  4. eski nesillerin yeni gelenlerin girilerini takip etmekten yazmaya vakit bulamamasıdır.
    (fittirifiti, 01.01.2009 22:21 ~ 06.01.2009 09:54)
  5. altıncı nesiller sakinleşince bitecek olan olgudur.
    ben normalde yazarım, sonra arada da bakarım oylanmış mı diye.
    bu akşam girdim sözlüğe dedim bi sol kanata* göz gezdireyim, sıradan baktım aşağı doğru, ilgimi çekenlere girdim falan, alta indim. sonra bugün butonuna tıkladım, sayfa olduğu gibi yenilenmiş, tamamiyle yeni başlıklarla dolmuş, daha bi kaç dakikada olmuş bu sadece. neyse dedim sonra yazdım bi kaç bir şey, evet butonuna tıklamamla 4. sıradan falan giriş yaptılar sol kanata, bi kaç dakika sonraysa sindirilip aşağı inip kayboldular. dedim yoğunluk güzel ama umarım oylanıyordur giriler. anladığım kadarıyla bir kaç popüler başlık dışında pek fazla okunup oylanmıyor giriler. haliyle ben sözlük durulana kadar pek yazmak istemiyorum. yani büyük konuşmayım ama altıncı nesil olsaydım da bu kalabalıkta kolay kolay yazmazdım. iyi aq, herkes yazsın, okunmadıktan sonra, oylanmadıktan sonra... diye düşünüyorum. mümkünse kimse sövmesin, sanırım en insanca arzudur, okunduğunu bilmek, istemek...
    (yaşlı çocuk, 01.01.2009 22:25 ~ 22:28)
  6. (bkz: sadece akıllılar görebilir)
    (ntcik, 01.01.2009 22:29)
  7. protesto olmayan, "yeni gelenler nasıl yazıyor"u öğrenmek için gözlemlerin yapıldığı bir süreçtir.
    (hayri potur, 01.01.2009 22:34)
  8. her yeni nesil yazar taze kan, heyecan ve bilgi getirsin umuduyla alınır ve yeni nesil yazarlarda bunu doğru çıkartır çoğu zaman. yeni nesil yazarlar içlerindeki şevk ile giri yazarken eski nesiller okur, gözler ve sohbet eder. çünkü çoğu zaman yeni nesillerin ilgi duydukları başlıklarda onlar çoktan sözlerini söylemiş ve kenara çekilmişlerdir. ne zaman ki yeni birşey söyleme veya bilgiyi paylaşma ihtiyacı hissedecekleri başlık gözlerine çarparsa o zaman uzanırlar klavyeye. durum bundan ibarettir. telaşa gerek yok asayiş berkemal.
    (jassmine, 01.01.2009 22:40)
  9. an itibariyle 2418 olan başlık sayısı ve içindeki girileri düşününce, onları okumaktan yazmaya fırsat bulamayan yazarların yaptığı şeydir. okumaya çalışırken zaten başlık çoktan sayfa değiştiriyorken bir de başlığa yazmaya kalkarsa işin içinden daha da çıkamayacağını bildiğinden bunu yaparlar. kimsenin altıncı nesillerin sallanmadığının sanmasına gerek yoktur. fazlaca sallandıkları için yazmazlar.
    (bana bir nick bulun, 01.01.2009 22:43)
  10. makul bir tercihtir.

yazar olduğunuz ilk günleri hatırlayın lütfen. herkes kucağındaki taşları dökmek, yeteneklerini sergilemek kaygısındaydı. dolayısıyla benim 9 ay kadar önceki "yazar oldum yazarım olm hahayt, acaba hangi başlığa yazsam" ataklığımın bir benzeridir cereyan eden durum. altıncı nesil de bir süre sonra beğendiği yazarları takip etmeye, oylamaya, yazmanın yanı sıra okumaya başlayacaktır.

yani; eski nesillerin yazmamasının sebebi, girilerin okunmamasıdır kanımca. okunma kaygısı gütmeyen adam zaten sözlük yazarı olmaz, açar günlüğüne yazar. yeni yazarlarımızın sadece yazmaya değil okumaya da vakit ayıracağı kadar sakinleşene kadar ortalık yazmamayı tercih eden eski nesilleri anlayışla karşılamak gerekir.

tepki değil bu yani, önlem... okunacağını bilerek yazmanın güveniyle yazmak istiyor insanlar.
    ha bir başka önlem de ilgi çeken başlıklara*, atıp tutan, bok atan giriler yazmaktır, bak onlar kesin okunur. iki ezik, üç asosyal, bi de korkak sözcüğü attın mı giriye tüm sorunlar çözülür, kaçıncı nesil olursan ol oylanırsın.
    (zinkafnun, 04.01.2009 21:50)
  11. gördüğüm kadarıyla geçersiz bir önermedir.
    başlığı açan kişi altıncı nesil olsaydı ve başlığın altında ki girilerin sahipleri altıncı nesil olsaydı geçerliliği bir miktar tartışılabilirdi.

bunları görmezden gelirsek; eski nesillerin yazmaması bizler için gerçek anlamıyla kayıptır. ortama yeni gelene, ortamı tanıtmak eskinin görevidir.
    (jarat, 04.01.2009 22:01)
  12. final dönemiyle bağlantılı olduğunu sandığım olaydır. zira olasılıklar üzerinden gidilirse, itülü olan yazar topluluğu için tabiki, final/ders yoğunluğu bakımından az birazcık(!) daha rahat olan yeni nesle on onbeş gün emanet edilmiştir sözlük.

ben öyle yaptım ordan biliyorum

emanetin gözü yerde, bilimum organı ortalıkta olabilir lütfen bu durumdan yararlanmayalım, demek ister nacizane gönlüm.
    ve bir süre daha ortalıklarda gözükmeden, bir şey var eklemek istediğim;

"biliyorsan konuş alim sansınlar, bilmiyorsan sus adam sansınlar..."
    (durugörü, 04.01.2009 22:55)
  13. erol evgin in bengü dinlemesi durumu.
    (bizberaberiz, 04.01.2009 23:09 ~ 05.01.2009 23:08)
  14. (bkz: altıncı nesil olmanın inanılmaz ezikliği)

(bkz: vurun kahpeye)
    (mel, 04.01.2009 23:18)
  15. zihnimizde şahika bulup klavyelere vurarak doldurduğumuz yekpare sözlüğümüze yeni gelen ve yazma azmiyle dolup taşan şükür sözlük yazarı olmuş genç nesile sözlük yazarlığı ne menem bir şeydir öğretmeden gitmek olurmuymuş?
    sonra bu sözlük çöplüğe dönmezmiymiş.eğitelim öğretelim sonra nereye gideceksek gidelim ki gittiğiniz yerden geliyorum pekte aydınlık değil şu sıralar.
    (quenya, 04.01.2009 23:33)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil