belki ilginizi çeker
  1. · the sixth sense
  2. · 6 his
  3. · yedi kişi birleşip se7en izlemek
  4. · mehmet ali erbil in piç ettiği filmler
  5. · kırmızı balon
  6. · film ve kitapları on saniyede özetlemek
  7. · umutların yitirildiği anda hayata giren sevgili
  8. · felix felicis
  9. · unutulmaz film replikleri
  10. · ağlatan filmler
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  2. · yeşim salkım
  3. · ugg
  4. · insanın hayatına sıçan şeyler
  5. · disko kralı
  6. · annelerin yakışıklı anlayışı
  7. · dinde zorlama yoktur
  8. · yaran okul müdürü lafları
  9. · antares

altıncı his  

1. ön sezi
    (where is my mind, 17.05.2004 20:19)
  2. bir kişide kuvvetli bir şekilde bulunuyorsa,o kişinin kalp temizliğine yorumlanan,metafizik bir kuvvet
    (ışığım ve gölgem, 27.03.2007 16:23)
  3. (bkz: içine doğmak)
    (bkz: aklına gelen başına gelmek)
    (ellisande, 27.03.2007 16:28)
  4. manchester üniversitesinde yapılan araştırmalara göre bir ihtimal sadece abojinlerde ve çocuklarda görülebilecek bir his
    (snncr, 04.06.2008 21:26)
  5. aslında duygularla değil, tamamen deneyim ve mantıkla alakalı olmasına rağmen, insanoğlunun gerçekçiliği sevmemesinden zahir, halen duygularla veya kalp temizliğiyle açıklanmaktadır. oysa olay, tüm atalarımızın yaşadığı deneyimlerin arşivini tutan alt beynin, siz farkında olmasanız bile riskli benzeri durumları arşivden çıkarması ve size uyarı göndermesidir.

özetle, alt beyne sahip olan herkes, onu eğitmesini bildiği takdirde, aynı zamanda altıncı his sahibidir de.
    (feklavye, 19.03.2009 09:18)
  6. beş duyumun iyi değerlendirilmesi sonucu ortaya çıkan sezgi gücüdür. beş duyumla elde ettği bilgileri doğru algılayan yani zeki ve iyi gözlemci olan kişiler bir de işin içine sevgiyi katarlarsa öngörüleri tutar. şimdi burada sevginin ne işi var diyenlere yanıtım şu:
    duygusal zeka denilen kavram, empati yapabilmemizi yani karşıdakini iyi anlayabilmemizi sağlıyor ya. insan çok sevdiğini daha iyi anlamaya çabalar ya. duygusal yoğunluk da özellikle sevgi hissinde tavana vurur ya. realizmle romantizmi harmanlamak harikadır ya.
    o bakımdan.
    (çekirdekailem, 19.03.2009 10:14 ~ 10:17)
  7. garip biri, bazen sadece fısıldar, bazen konuşur adam gibi. ne mi der? alın size bir enstantene.

"wild karşındaki insan senin yanında sana seni hissettirecek ve senin de onu kendine hissettireceğin biri, ama farkındamısın bilmiyorum, halen kafanda net olmayan bir düşünce varsa o da onu gördüğünde onunla konuştuğunda sana olmayan şeyleri göstermesidir. acaba seni hiç bir şeyin etkilemediği fikri o an sarsılabilir mi?

rüyalar ve gerçekler arasında tek fark vardır, o da rüyadan uyanırsın ama gerçekten kaçamazsın. sen hiç bir zaman kafanı kuma gömemezsin, o yüzden güçlü olman gerekecek.

ben sana bir yere kadar yardım ederim wild, bir zaman sonra içinde hiç bir ses olmayacak ve kendi kendine kalacaksın, o an ayakta kalman için gereken dengeye saygın olsun. o senin en büyük gücün olacaktır."

sevilir tarafımdan, bol bol küfür yese de.
    (wildboy, 07.04.2009 00:14)
  8. çok garip bir şeydir. özellikle yeni tanıştığım ya da çocukluğumdan beri görüşmediğim biri hakkında yaşayacaklarımı söyler bana. evet lan söyledi. 'sen bununla çok şey yaşayacaksın' dedi ve oldu. bu sözü üzerine eni viçi vokke'yi ele alalım. kendisiyle uzun zaman görüşmemiştik ve bir gün bir arkadaşımız sayesinde tekrar konuşmaya başladık. sadece msn de konuşuyorduk. öss'ye hazırlandığımız zamanlardı ve çok yakın bir başka arkadaşıma eni viçi vokke'yi ayarlamaya çalışıyordum. buluşma kararı aldık 4 gece önceden. yalnız ertesi sabah dersaneye giderken kendisini göreceğimizi hiç düşünmemiştik. bir de baktım ki ne göreyim! karşıdan sallana sallana geliyor. işte tam o sırada konuştu benimle. dedi ki: sen buna aşık olcaksın kızaaammm! dedi. 'ne diyon lan' dedim. demedi deme dedi. 'ybsg!' dedim. 'alırım aşağıya seni' dedi. kendimle tartışırken 'naber yenge' dedi bana. 'iyidir eni viçi vokke' dedim sohbet ettik ayaküstü, dağıldık.
    devamı için
    (bkz: @3174781 )
    (aglayankekinvekankalarınınkankası, 19.04.2009 14:57 ~ 15:00)
  9. beşiinci his ile yedinci hise eşit uzaklıktaki his.
    (özgür özlem, 30.05.2009 23:42 ~ 09.06.2009 16:05)
  10. bana ışığını yansıtan gölgenin gizemiydi, sesin yankıların matemiydi sadece, dokunuşun hayali bir algı, kokun esrarengiz bir yanılsama ve tadın çekici bir aromaydı. sen bu kadar serapken, bu kadar yokken, seni gerçek yapan altıncı his miydi?

yeşil-sarı, karanlık bakışların nasıl bir his yaratmıştı ki böyle çekimine kapılıp savruluyordum bir sonbahar yaprağı, bir su damlası, bir güneş ışığı gibi? bazen de gerekirse tamamen karşında seni üzmek, yaralamak pahasına, gerekirse yanıbaşında bir anlık gülümsen uğruna ama hep sana bakarak, hep senden bakarak duruyordum, sadece duruyordum...

tahta sıralarda yan yana oturuken de ya da bir internet kafede dizin dizime değdiğinde, zafer meydanı’nda sana tekrar sarılabilmenin zaferini yaşarken de vardın, tenin tenime değidiğinde, terini vücudumda hissettiğimde, saçlarımız karışınca da birbirine ya da istiklal caddesi’nde kendimi kollarına bırakıp istiklalimi sana teslim ettiğimde, vardın, gerçektin, oradaydın... peki ya olmadığın ve olamayacağın seneler? peki ya şimdi? ne için, ne uğruna sadece rüyasın, hayalsin, sadece yoksun? daha iyi olması için? daha iyi olması ellerimin boş kalmasına, gözlerimin hep uzaklara bakmasına, kalbimin uzaklarda atmasına değer mi?

değer! evet haklısın sevgilim kendime anlatmak ne kadar zor olsa da hatta zaman zaman anladıklarımı, hak verdiklerimi , kabul ettiklerimi ve destek olma sözlerimi unutsam da, değer. sen de en değerli ödülsün bana bahşedilen. seni seviyorum aşk..!
    (cilekprenses, 02.06.2009 10:31 ~ 10:32)
  11. enteresandır.
    lakin kendimde yaptığım gözlemler sonucu zihinsel ve duygusal olarak neye yönlendiysem onunla alakalı şeylerde yaptığım tahminlerim çok büyük bir kısmının tuttuğunu gördüm. biraz yoğunlaşma ile alakalı bir şey. algılarının neye ya da kime yönelik olduğuyla alakalı.
    lakin bazı insanlarda bu sahiden ekstra bir yetenektir. etrafta telefon çalacağını belli eden hiçbir alet, manyetik düzenek olmamasına rağmen, kişi telefona bakar ve çalacağı anı kestirir. şimdi çalacak dediğinde telefon çalmaya başlar falan.

bir de bu altıncı his olayını ciddiye almak ya da almamak var tabii. yine algılama ile alakalı olsa gerek.
    (antik acılar çarşısı, 14.09.2009 21:56 ~ 21:57)
  12. bazılarında fena halde var. ablam gibi.
    _bak şimdi yarın gelecek görürsün
    +of ablaaa tmm tmm görürüm

yarınn
    _ben sana demedim mi
    + şeyy ıkk mkkk.

+ablaaaaaaa
    _ne var
    +sence xxxx beni seviyomu hıı
    _ne bilim kızım ya git ona sor....

durumudur..
    (zerya, 12.10.2009 17:20)
  13. spoiler

vay amına koyim adam da ölüymüş lan!

spoiler
    (alkolik2000vemüslümünkuzeni, 12.10.2009 17:33)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil