belki ilginizi çeker
  1. · hatay
  2. · huriye küpeli
gündem
  1. · colin kazım richards
  2. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  3. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  4. · zongul ducks
  5. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  6. · okan bayülgen
  7. · beşiktaş
  8. · duygularını aldırmak
  9. · kitabın yerini tutmayan filmler

altınözü  

1. (rio, 29.05.2007 18:47)
  2. hatayın doğusundaki ilçesi olup, suriye sınırındadır. temiz havası bol gıdasında farklı kültürler sağlıklı bir biçimde bir arada filizlenmiştir. hristiyan, sünni alevi, ermeni, arap, türk süryani halklar bu coğrafyada renkli bir mozaik oluşturur. girintili çıkıntılı sınırdan dolayı bazı köylerde sınır koy misali köyün içine nüfuz eder. biberli daha doğru adıyla katıklı ekmekte bir numara olan ilçe hatay yemek kültürüne önemli ölçüde kaynaklık eder. en iyi künefeciler altınözü kökenlidir. birçok ürünün yatiştiği ilçede özellikle zeytin önemli gelir kaynağıdır halk için. kaliteli zeytin yağı üretimi de bu duruma bağlı olarak doğal bir sonuçtur. 7-8 bin nüfusa sahip ilçe antakya, iskendurun, kırıkhan başta olmak üzere diğer büyük ilçelere göre eldeğmemiş topraklara sahiptir. bu yönüyle de kafa dinlemek için birebirdir.
    (bilge, 13.10.2008 18:22 ~ 18:22)
  3. bayram tatilinde 3-4 gün altınözü'nün karsu köyü'nde kaldım. altınözü çevresi zeytinliklerle kaplı. her yanı zeytin ağaçlarını kapladığı bu ilçede küçük ve bakımsız gözüküyor. ilçede ilgimi çeken tek yapı fransızlar'ın yaptığı mimari açıdan çok hoş duran köprüydü. ana caddesinin arasına yerleştirlimiş çöp kutularıyla da beni şaşırtan bir yerdi burası. gerçekten ne yapmak istediklerini çok merak etmiştim. burada akşamleyin kimseyi göremiyoruz sokaklarda. ilçe merkezinin nüfusu 8000. antakya'dan altınözü'ne ilerleyen o kadar virajlı ve inişli çıkışlı ki bir an kendini yarış pistinde hissediyorsunuz. yolu iyi bilen yerliler sayesinde yol tehlikeli olmaktan çıkıyordu. devletin tarıma zarar verdiğinin çok açık bir gerçek olduğunu yine anladım. burada hayvancılık ve tütün ekimi yaygın olarak yapılırken artık sadece zeytin ve buğdayla uğraşıldığını gördüm.

antakya altınözü yolu duble çalışmaları sırasında iş makinesi operatörünün bir küp altın çıkarması nedeniyle yol çalışması artık jandarma gözetimi altında yapılıyor. altınözü isminin de kaynağı anlaşılıyor anlayacağınız.
    (normalbiri, 05.02.2009 02:03)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil