belki ilginizi çeker
  1. · 18 haziran 2002 japonya türkiye maçı
  2. · hayalimdeki resim
  3. · eylülde gel
  4. · hatıralar hayal oldu
  5. · okul servisi
  6. · cansel özalan
  7. · eylülde gel demiştim
  8. · melankolikler için playlist
  9. · gitme
  10. · evlenince mutlu olacağını sanan kız
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  2. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  3. · ezel
  4. · kurban bayramı vahşeti
  5. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  6. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  7. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  8. · özgürlük parkı
  9. · kaan tangöze

alpay  

1. 60'ların başından bu yana türk müziği'nin eskimeyen seslerinden biri olmuş; fabrika kızı, cennet yolu, hayalimdeki resim, eylülde gel, ayrılık rüzgarıgibi süper parçaları bulunan, hukuk fakültesi mezunu, soyadı nazikioğlu olan sanatçı ...
    (erdemetal, 22.08.2004 01:10 ~ 01:11)
  2. yıllarca sadece sesiyle insanlara ulaşmış, hiç bir yerde görüntü vermemiş gizemli bir sanatçı. aile tarafından zengin olduğu için hiç bir zaman para için sanat yapmamış bir kişi. bir futbolcu iken ve müzik adamı olmayı hiç düşünmez iken, bir kutlama sırasında söylediği norma isimli parçasıyla gönüllere taht kurmuş ve arkasından futbolu bırakıp müziğe devam etmiş, hayatının her baharında bir kez aşık olmuş şahsiyet. izmir'de verdiği konserde 74 yaşında olmasına rağmen delikanlılara taş çıkartacak bir performans göstermiştir. aynı konserde kadınlara olan saygısını dile getirmiş ve de hayatına giren tüm kadınlara teşekkür etmiştir.
    (abartma tozu, 19.12.2005 09:24)
  3. şarap gibi şarkıcı.yaz aylarında didimde tatil yapan,arada sıradatrt ye çıkarak insanı mutlu eden,şarap ile en güzel giden erkek vokal.
    (manha de carnival, 30.10.2006 23:26)
  4. aklıma hemen cansel ismini getiren isim
    (hplovecraft, 31.10.2006 00:07)
  5. (bkz: alpay erdem)
    (gudu bet, 31.10.2006 00:09)
  6. (bkz: teoman alpay)
    (sycrone one, 31.10.2006 00:12)
  7. aşk üzerine yazdığı ve söylediği şarkıları itina ile dinlenmesi gereken sanatçı. 70'li ve 80'li yıllardan kalan nadide bir değer. o'nun şarkıları ile aşk yaşayamamış olmak şansızlık.. samimiyeti ve tarzı gelecek nesiller için unutulmayacak bir hediye.. gelinecek en güzel zamanı onunla öğrendik.. eylülde gel
    (deniz büyücüsü, 22.06.2007 14:28 ~ 14:35)
  8. (bkz: yüreğine al)
    (bkz: eylülde gel)
    (gone with the sin, 24.10.2007 05:20 ~ 05:20)
  9. fecri ebcioğlu'nun başlattığı, yabancı besteleri türkçe sözlerle yorumlamak şeklinde karakterize edilen "aranjman şarkılar" döneminde söylediği şarkılarla tanınmış, bu dönemin nihayete ermesi ve ebcioğlu'nun vefatından sonra da kendini o sevdadan alıkoyamayarak eski tarzını önemli ölçüde sürdürmüştür.
    (naughtyboy, 13.11.2008 15:27)
  10. kendini dinletmesini ve özletmesini bilenlerden.
    fabrika kızı
    eylül'de gel
    gözlerin eski bir deniz mavisi
    (polikina, 08.01.2009 23:03)
  11. hani eski fotoğraflara bakarken '' aa bu fotoğrafı daha önce nasıl görmemişim? '' diye kendi kendinize sorarsınız ya, alpay işte öyle şarkılar yapan bir sanatçıdır. dinledikçe güzelleşir, şaşırttır.
    (deniz büyücüsü, 22.04.2009 11:42)
  12. dinlemeye doyamadığımdır, eşsiz bir yorumdur.

"madem ki benim için sen yoksun
    ardından oturup üzülürüm zannetme
    madem ki benim için sen yoksun
    geceler boyu hep seni düşünürüm zannetme
    ardından gözyaşı dökerim zannetme
    deliler gibi hep seni ararım zannetme"
    (polikina, 05.09.2009 22:29)
  13. sen sevme beni, sofia komşunun kızı, eylülde gel, hayalimdeki resim, ne dedim ki gibi parçalarla unutulmazlar arasında yerini çoktan almış yedi göbek istanbul’lu fakat ankara doğumlu sanatçı. soyadı nazikioğlu olan sanatçı çocukluğunda bu soyadından pek hoşlanmazmış. ancak büyüdükçe öğrenmiş ki; zamanında büyük büyük dedesine çok kibar olmasından dolayı padişah’ın “naziki” dediğini ve soyadı kanunu çıktığında bu soyadını aldıklarını. şimdilerde ise soyadından gurur duyuyor olduğunu biliyoruz.
    (voodoo kız, 27.10.2009 09:49)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil