alman lisesi   

adana çık aradan

1. almanca adı deutsche schule istanbul olan, 1868 yılında eğitime başlamış okul. tünel'de tarık zafer tunaya kültür merkezinin hemen yanında bulunur. bir grup medya tarafından üal* ile birlikte "satanik öğrenci barınağı" olarak anılmaktadır
    (güzel abi, 20.04.2004 00:00)

2. bir sürü arkadaşımın mezun olduğu okul. sanıldığının aksine çoğu uçuk, bunalımlı insanlar da değildir.
    (koutali, 20.04.2004 00:13)
  3. 1868'de alman ve isviçreli temsilcilerden kurulu alman mektebi idare cemiyeti tarafından yabancı uyruklu öğrencilerin eğitimi için kurulmuş olan, günümüzde eğitimiyle değil olaylarıyla tanınan köklü bir okul. sanıldığı gibi çok disiplinli değildir, rahatlığıyla tatil köyüne benzetilebilcek,saat ikiye on kala biten bu okul istiklal caddesinin ortasında ne yapacağını bilmeden duran ve müzik grubu kuran öğrencileriyle (bkz. mor ve ötesi) tanınır.
    (mcimsit, 11.08.2004 22:24)
  4. bugüne kadar tanıştığım her alman liseli ben ve okul arkadaşlarımın* tüm iyi niyetine rağmen beni çıldırtmayı, nevizade, çiçek vs. vs. keyfimin içine etmeyi başarmıştır. öğrencilerinin yüzde doksanı sabah uyandığında her normal insanın verdiği "oyyhh ne uyudum", "aha kolum uyuşmuş", "ne güzel bi gün la" tepkileri yerine "her şey çok negatif", lanet olası güneş yine doğuyor", "buraya ait değilim, of lanet olsun" tadında denyoluklarla işe başladığı için hiç biri işi rast gitmez. içki masasını, önce bunalıma sokup, sonra sinire kestirir ve sonra da etrafa kusup ağlayabilirler.
    bugün kayıp kelimesini bu okul öğrencileri için rahatlıkla kullanabiliriz. ancak işin en güzel yanı bu okuldan mezun olan öğrencilerin bir kaç yıl içinde hidayete erip normal insan yaşantısına, ve toplum düzenine alışabiliyor olmasıdır. bu da okulun eğitiminin her türlü öğrenci kaprisine rağmen elle tutulur olduğuna delalettir. saygın bir okuldur, istiklalde konuşlanmıştır, festivalleri izlenesi ve dinlenilesi, öğrencileri ise mezuniyet diplomalarını ellerinde görmeden fazla yakınlaşılmayası insanlardır.
    bir çok ünlü de bu okuldan mezun olmuş, ama çok gariptir ki hiç bir mezununda almanların katı disiplinini görmek mümkün olmamıştır. hatta daha devlet okulu olan istanbul lisesi alman ekolünün iyi yönlerini almayı daha çok başarmıştır bu okula göre.

"her şey çok negatif", "lanet olsun sorunlarım var", "kimse beni farketmiyor o zaman gözümü karaya boyayıp saçımı da şekilsiz kestirip suratıma yapıştırayım"cılıktan kurtulması halinde bu ülkeye yine çok değerli mezunlar vermesini beklediğim eğitim yuvasıdır.
    (palanthaser, 25.10.2004 19:34 ~ 02.06.2005 17:21)
  5. diğer kolejlerden mezun olan *hatunlardaki önce bik bik et... kafa, beyin, dalak ne varsa taciz et..daha sonra ver mantığı yerine önce ver sonra kafa ütüle trip yap mantığıyla hareket etmeleri nedeniyle takdirimi kazanmış...mezunlarının pek azının* akıcı şekilde almanca konuşabildiğini gözlemlediğim ama buna raamen pek bir sevilesi eğitim yuvası..
    (radiance, 25.10.2004 19:46)
  6. ankara tunus caddesinde bir kolu bulunan okul.
    (sizofrenkedi, 25.10.2004 19:51)
  7. bünyesinden harun tekin gibi toplumsal duyarlılığı yüksek bireyler çıkarması bağlamında takdir edilebilecek bir eğitim kurumudur. hatta izninizle (bkz: hastayım şu harunun her şeyi bilen tavrına)
    (wondrous, 23.08.2005 00:22)
  8. erkin koray'ın da mezun olduğu lisedir.
    (hell guardian, 24.01.2006 00:24 ~ 00:24)
  9. uğruna şiirler şarkılar yazılmış lise. bir kısmı pek acı, yürek dağlayıcıdır... yalnız kuleye kurulmuş roketatar gibidir kimi zaman.

usulca yürüyordum tünelden yukarı
    peşimde sürüklüyordum lanetli karanlığı
    içimde yaşayan her şeyi terketmiştim
    ve seni bulmuştum işte gölgelerin içinde
    bakışınla sanki bileklerimi kesmiştin
    karanlığına çekmiştin beni alman liselim

yüzünde hayallerinden bir maske
    gözlerinde acı dolu küçük emrah bakışın
    yağmur gibi yağıyordu içime
    yanaklarından süzülen akmış makyajın
    gözlerinden yansıyan karanlık geçmişim
    gözlerimi dağladı alman liselim
    (radiance, 24.01.2006 00:28)
  10. (bkz: alman çeşmesi)
    (easy company, 24.01.2006 06:36)
  11. şu sıralar okulda erkek öğrencilere kravat takılmasını yasaklayan ama kendi yaptığı formayı satmak içinde sürekli kıyafet kontrolü yapan; içinde ilginç öğretmen ve öğrencilerin bulunduğu taksim tüneldeki okul.
    (impera, 20.03.2006 11:58 ~ 22.03.2006 08:32)
  12. asıl adi deutsche schule ıstanbul (dsi) olan ve yıllarımı çalan 'biricik' cehennemim! diplomamı aldıktan sonra bile, daha yokuşunun başından bile geçerken beni ürküten mekan. üstünden geçen yıllardan sonra anliyorum ki benim ben olmamı sağlamış.. bunu söylerken ne kadar zorlandığımı ancak yaşayanlar bilebilir. öyle bir yer hayal edin ki, oraya giderken sövüp sayıyorsunuz, içinde sövüp sayıyorsunuz, çıkıyorsunuz sövüp sayıyorsunuz.. eliniz kolunuz bağlı; nefret ettiğiniz bir binada, nefret ettiğiniz hocaların insafına bırakılmış vaziyette yıllarınızı geçiriyorsunuz. kızıyorsunuz para etmiyor, boş ver diyorsunuz bunlarda geçer, geçmiyor...
    bir gün bitiyor.. çelişkiler zinciride burada başlıyor. sevinmek mi lazım, üzülmek mi?

bir çok mezunumuz alkole düşkündür, bunun sebebide okuldan adımımızı attığımız anda istiklale düşüşümüzdür. başka öğrencilerin okullarından kaçıp geldikleri yere, biz bir kapıyı aşarak ulaşırız. benim gibi tembel ve nefsi kuvvetsiz kişiler her okul çıkışı içerler, cuma günleri özel olarak çok içerler. haftasonlarıysa mümkün olduğunca istiklalden uzak dururlar. benim bir türlü anlam veremediğim şey, dsi'li olduğumuzu öğrenen insanların bir anda bize olan bakış açılarının değişmesidir. tamam bir çoğumuz kaliteli insanlarızdır, hemen hemen hepimizde normal liselerdeki öğrencilerin pek çoğundan dünya görüşü olarak farklıyızdır. ama sadece geçmişindeki bir isme bakarak insanları yargılamk yanlıştır. bu konu benim bu güne kadar çok işime yaradı ama böyle bir durumu çok basit ve saçma buluyorum. bizimkilerin götünü kaldıranda budur. haksız sayılmazlar ama gerek olduğuna inanmıyorum. kızlarimiz pek güzel sayılmaz ne yazik ki ama rahattırlar ayıptır söylemesi. erkeklerimiz ise inek ve alkolik olarak ikiye ayrılır. alkoliklerle arkadaş olmanızı tavsiye ederim sizlere, çünkü bizler her konuda bilgiliyizdir. sonuç olarak ilerde çocuğumu yollar mıyım, yollamaz mıyım bilemiyorum.
    (witch king, 03.04.2006 23:58 ~ 02.05.2006 13:57)
  13. istiklal caddesi'nde tünelden sonra sağdaki ilk sokaktadır. öğrencilerinin neredeyse hepsi tikkydir, erkek öğrencilerinin kravat takma gibi bir zorunluluğu yoktur. başarı oranı yüksektir ve öğrencilerin çoğu müzikle uğraşır, değerli mezunlar vermiştir..
    (bkz: mor ve ötesi)
    (bkz: melih kibar)
    (bkz: alper maral)
    (bkz: erkin koray)
    ...
    (bambuk, 08.04.2006 09:40 ~ 10:34)
  14. (bkz: alman liselim)
    (comatose, 08.04.2006 09:44)
  15. öğrencilerini okulun imajını zedelemek suçu yüzünden disipline verebilen saçma bir sisteme sahip, saçma bir okul.
    (cheshire cat, 12.06.2007 20:29)
  16. ya ruh hastası yada müthiş arkadaş canlısı insanlar çıkaran ilginç okul
    (rafraf8, 12.06.2007 20:39)
  17. cem köksal da bu liseden mezun olmuştur.
    (whentheclockstrikesmidniteimontheprowloflove, 12.06.2007 20:50)
  18. zannımca özel okullar arasındaki en başarılı lisedir.
    (platin24, 02.08.2007 13:22)
  19. öğretmenlerine ödediği ders ücretinin saati, 45 ytl. çoğu kolej öğretmeninin hayalini süsleyen işyeri.
    (penceremdeserçeler, 02.08.2007 13:25)
  20. bu sene mezun olduğum, kimi zaman ömrümüzü yiyen, kimi zaman iyi ki burdayız dedirten, her cins öğretmen ve öğrencinin bulunduğu okul. cem uzanın da burdan mezun olduğunu öğrenince bir süre şoka girmiştim. türk müdürle sınıfta geçen konuşma, aynen aktarıyorum:

-hocam cem uzan'ın bu okuldan mezun olduğu söyleniyor, doğru mu acaba?
    -evet evladım, cem uzan da buradan mezun.
    -peki nasıl bir insandı hocam?
    -valla cem çok yaramaz bir çocuktu, sürekli öğretmenlerini arayıp tehdit ederdi....

bu kısımdan sonra koptuğumuz için gerisini hatırlamıyorum.
    (deanneise, 23.08.2007 17:08 ~ 19.12.2007 18:49)