görseller
allegro 

belki ilginizi çeker
  1. · christoffer boe
  2. · adagio
  3. · dolce
  4. · la crise
  5. · ulrich thomsen
  6. · battlestar galactica season two soundtrack
  7. · az kişi tarafından bilinen şaheser filmler
  8. · allergo
  9. · yaran ev hayvanı isimleri
  10. · concierto de aranjuez
gündem
  1. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  2. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  3. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  4. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  5. · prison brake
  6. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  7. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  8. · bağımlılık yapan oyunlar
  9. · çocuklarla girilen komik diyaloglar

allegro  

1. bir müzük terimidir
    süratli ve canlı demek
    (16 inç fileli çorap, 01.04.2004 13:47)
  2. italyancada neşeli anlamına gelen kelima
    (galadriel, 01.04.2004 18:22)
  3. bir bestenin veya parcasinin canli,hizli ve neseli calinacagini ifade eden kelime
    (guanoapes, 06.04.2004 21:25)
  4. sanırım linuxta bir grafik kütüphanesi kendisi ayrıca
    (koutali, 06.04.2004 21:51)
  5. italyancadan türkçeye çevirisi neşeliden ziyade oynak, kıpır kıpır gibidir.
    (courvoisier, 15.01.2006 09:30)
  6. danimarka yapımı, içsel yolculuğun zaman, mekan ve mantıktan bağımsızlığını yüzümüze vuran; deneysel ve kişisel sorunları çözümler gibi gözüken film. yönetmenin imgelemi ve ironiyi kullanışı filmi izlemeye değer kılıyor. yapılan yada yapmak istenen şeyler zaman zaman göze kaçan toz gibi rahatsızlık veriyor. ama genel olarak deneysel tarzı izlenmeye değer.
    (luccy in the sky with the diamonds, 20.06.2006 10:59)
  7. ankara'da kocatepe yakınlarında bir stüdyo.
    (yedinin yedincisi, 23.11.2006 12:28)
  8. 138-168 metronomarası hızdaki parçalara verilen isim.

bir de bazı makarna tariflerinde az pişirme önerilerine de bu isim verilir.(az pişmiş makarna)
    (manha de carnival, 26.11.2006 23:54 ~ 23:55)
  9. (bkz: adagio)
    (raiser, 09.03.2007 19:58)
  10. christoffer boe'nin ikinci uzun filmi.geçmişine sünger çekerek müzikte mükemmelliğe ulaşan bir piyanistin, doğduğu şehre dönüş hikayesi.oldukça iyi kurgulanmış danimarka yapım bu film hesaplaşma içgüdülerini ve bunun çeşitli yollarını görmeyi sağlamasıyla etkileyici bir drama özelliği taşıyor.
    (etranger, 09.03.2007 22:40)
  11. uzun zamandır studyolarına uğrayamadığım için şimdilik çekimser oy kullanayım (ama iyi olduğuna eminim) fakat çok iyi düzeyde eğitim veren samimi bir müzik ve sanat atolyesidir, ankaradadır.

studyo açtık hadi gitar/bass/davul öğretelim daha bi para kazanırız değil küçük bir apartman dairesinden çıkmış, buralara gelmiş gerçek müzisyen ve kaliteli insanlardır
    (head trıp hero, 07.08.2007 09:18)
  12. gururlu ve aşık bir adamın, onu terkeden sevgiliyi unutmak için uzaklara gitmesini anlatır film. geri döndüğünde hatırlamak istedeği hiçbir şeyi hatırlayamaz ve asıl hezimet bundan sonra başlar.

eternal sunshine of the spotless mind'la kuram olarak benzer. kıyaslandığında ise birbirinden üstün gelemeyeceği açık ve nettir.
    (iii, 07.08.2007 09:25 ~ 09:26)
  13. entegre devre ve manyetik sensorler üreten bir firmadır.
    (bkz: http://www.allegromicro.com/...)
    (aquila, 11.03.2008 11:11)
  14. sanırım senfoniyle alakalı bir terim..

necip fazıl'ın meşhur çile şiiri ilk yayınlandığında allegro andante gibi bölümlere ayrılıyormuş sonra kendisi kitapta kaldırmış o bölümleri..sanırım bir kaç yıl önce orhan okay'dan öğrenmiştim bu bilgiyi..

iskender pala da son kitabı aşkname'nin bölümlerini böyle ayırmış..

müzikle alakalı tarafını bilenler bir aydınlatsa tam süper olacak..
    (gölgeningücü, 31.03.2008 18:40)
  15. ilk kez 1683 yılında kullanılmış italyanca müzik terimi. neşeli,canlı anlamındadır. bir müzik parçasının neşeli ve canlı çalınacağını belirtir. benzer bir anlam taşıyan alacrity de latince "alacer" sözcüğünden gelir; neşelilik, canlılık, heves, istek ve can atmayı ifade eder.
    (la vie en rose, 31.03.2008 20:30)
  16. iki kere test edip onayladığım, kaliteli ve şık montlar üretebilen güzide bir firmadır.
    (mavio, 07.04.2008 14:17)
  17. yönetmen koltuğunda christoffer boe' yu gördüğümüz danimarka yapımı dram.
    sakin başlar, lakin;

'karşınızda bir adam var ve bu adamın bir kadın tarafından sevildiğini anlayabilmesi için şairane bir tokat yemesi gerekir.'

cümlesiyle 'vay be!' dedirtir.
    (los amantes del circulo polar, 11.09.2008 23:40)
  18. seni seviyorum diyebilmek diye çevirmişlerdi bu filmi. neden böyle bir çeviri seçtiklerini filmi izledikten sonra anlarsınız. ayrıca filmin bazı kısımlarının christoffer boe'nun diğer bir yapıtı olan reconstruction a çok benzediğini göreceksiniz hatta aynı teknik kullanılmıştır.
    (dream of allegro, 04.01.2009 00:22)
  19. çocukluk? hiç terk etmez misin beni, bırakmaz mısın peşimi? o ufaklık sahiden ben miydim? unutsam daha iyi sanırım.

unutmak ne kadar mümkündür? hiçbir şey unutulmuyor, fakat en azından hatırlanmayabilirler. unutmak denilen şey hatırlamamaktan ibaret galiba. bastırabilirim belki o zaman rahatsızlık veren deneyimleri.

bastırabilir miyim?

hüzün, başbelası hüzün. yaka silktim senden. ama birgün aşkı bulacağım. o zaman seninle aramız bozulacak, nihayet.

yine de bana onu gerçekten sevip sevmediğimi sormasına gerek yoktu? tabi ki seviyordum; fakat benim hissettiklerimi bilemeyeceğini, o nedenle sözlere dökmemi istediğini söyledi. haklıydı aslında, empati denen şey külliyen yalanken.

sonra kendini denize attı.

boğuldu.

bense bilinçaltımın derinliklerinde boğuldum.

kopenhag'a döndüğüme değdi yine de.
    (katip, 21.08.2009 23:04 ~ 23.08.2009 11:17)
  20. söylerken dahi anlamı yüzde beliren kelime.
    (kopekbaliginingozundekibugu, 10.11.2009 13:49)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil