dinin sadece kalpte yaşanması gerektiğine inananan ve müslümanım diyip de tam bir kafir gibi yaşayan kişilerin savunmaya geçtiklerinde sarfettikleri cümle.(bkz:
atatürk le benim aramda)
ölümden öcü gibi korkan, bir dine inanıp ama dinle irtibatı bulunmayanların sıkça kullandığı kelime öbeği.
-hafız sen o dövmeyi yaptırdın ama boy abdestin kabul olmaz bak senin..
-yaa o allahla benim aramda.. ben alırım abdestimi.. kabul eder etmez artık,nasip bunlar..
-+%+%+%+%+
-++%+%+%+% tabi yarraaam..
din konusunda kendisini tenkit edenlere kişinin verdiği cevaptır. inancın neye ve nasıl olduğu kendisi ile inandığı şey arasındadır, öyle olmalıdır. madem istisnalar hariç herkes kendi sevap ve günahlarından sorumludur, o zaman aritmetik sazanlık yöntemi ile inancını kendine göre yaşayan insanları sorgulamamalıdır, onları eleştirmemelidir. yok eleştirilcekse o zaman önce herkes kendi iç tutarlılığını yeniden gözden geçirmeli ancak ondan sonra başkaları hakkında konuşmaya başlamalıdır.
(ykrog, 17.01.2009 17:32)
din ve inanç konusunda, ota boka burunlarını sokmayı görev edinenlerin sevmediği bir laf bu. her şeyi en iyi onlar biliyor ya anasını satayım. söyleneni anlamak istemiyorlar. ben anlatayım. bu sözü sarfedenler, şunu söylemek istiyorlar aslında: "ben yaptıklarımın veya yapmadıklarımın hesabını allah'a veririm, sen kimsin ki benim inancımı nasıl yaşadığımı sorguluyorsun?". hala anlaşılmadıysa daha sert girelim: "sen kendini allah mı sanıyorsun da inancımı yaşayışıma laf ediyorsun?". oldu mu?
daha önce de söylemiştim bir yerlerde, yineleyeyim. cehennemde yanacak olan benim hacı, seni geren ne? hadi bakayım.