gündem
  1. · yılmaz özdil
  2. · okan bayülgen
  3. · günün tek cümlelik özeti
  4. · the twilight saga new moon
  5. · prison brake
  6. · darwin i bitiren balık
  7. · colin kazım richards
  8. · hollow
  9. · yardımı yanlış anlayan kız modeli

allah korkusu olmayan insan  

1. necip fazıl'a göre şaşırılacak insandır.

aşk korkuya peçedir, korku da aşka perde,
    allah'tan nasıl korkmaz, insan onu sever de...
    (suskungeveze, 03.01.2009 14:39)
  2. en fazla yaptığı iyiliği birinden/bişeyden korktuğu için yada; aman yanarım ben öbür tarafta-cılıktan değil içinden geldiği için yapan insandır. dahası yoktur.
    (kubrick, 03.01.2009 14:48)
  3. türk halkı bu lafı, imansızlığı değil, ahlaksızlığı nitelendirmek için kullanır. bu nedenle, tanrıya inanıp inanmadığı hakkında bir hüküm verilemeyecek insandır.

tanrıda korkmaya gelince. türk halkının komple yanlış anladığı bir laf olduğu için değerlendirmeye değmez ama... yine de şu kadarını yazalım; işin aslı tanrıdan korkmaktan kastedilmiş şey, babadan korkmak gibi bir şeydir. fakat türkçe'nin bunu ifade etmek için korkmak dışında bir fiili olmadığı için, köpekten korkmakla aynı şeyi anlama eğilimi ağır basmaktadır.
    (shimmering horizon, 03.01.2009 14:51)
  4. (bkz: ateist)
    (bkz: deist)
    (bkz: agnostik)
    (opsekik, 03.01.2009 14:59)
  5. lafın hangi durumda nasıl kullanıldığına göre değişir. hatta allahtan kork be ya da allahından kork şeklinde bir sitemdir. ama gerçek anlamda allah korkusu olmamayan insan kısaca ateistdir ve hayatta bir eksiklikten bahsedilecek olursa eksikliğin g noktası dır.

(bkz: ne dedim lan ben)
    (lie to me, 21.03.2009 22:45 ~ 22:46)
  6. akıllı adamdır..neresinden bakarsan bak, korkucağı şeyin sözümona diğer tarafta değil, iki adım ötesinde olduğunu öğrenmiştir..

eğitime falan ihtiyacı yoktur bunun..yaşamkalımının temel gereklilikleri üzerine fikir sahibidir..yaşamaktadır..insanın yanında yöresinde isteyeceği türden adamdır..
    (first breath after coma, 21.03.2009 22:56)
  7. asıl erdemin herhangi bir şeyden korkmadan doğru ve dürüst olmakta olduğunu bilen insandır.
    (arapbebek, 22.03.2009 12:14)
  8. korkunun ecele faydasının olmadığının farkında olan insandır.
    (nymphadora, 22.03.2009 12:17)
  9. korkulması gereken kişilerdendir.
    ne yapacağı hiç belli olmaz.
    (tersinir adyabatik, 22.03.2009 12:23)
  10. özgür insandır
    (aishe, 22.03.2009 12:32)
  11. insanoğlu çok aciz bir yaratıktır.yapabildikleri allah'ın izin verdiği ölçüdedir.inkar edilse bile bu korku herkeste hasıldır.yaratılandır çünkü,acizdir, ölüme çaresi yoktur.5 dakika sonra öleceksin dense, o korku içine öyle bir yerleşir ki;inansa da, inanmasa da..
    (cezayir menekşesi, 24.03.2009 14:31)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil