yaşar nuri öztürk'ün kitabı.
"
türkiye'yi
allah ile aldatma zehrinin panzehiri
islam gerçegidir." sözleri ile dikkat çekmektedir.
dini yalanlayanı gördün mü?(maun süresi 1.ayet)şeklinde tercüme edilen ayetin arapçası"biddiin"(din ile)şeklinde dogru tercüme edilmesiyle ulaşılan cümledir,dogru tercüme"din ile yalanlayanı gördünmü"şeklindedir.arapça"bi"harfi cerdir ve "ile" anlamı katar"bismillah"taki allahın ismiyle gibi,din ile yani din kisvesi altında insanları kandıranlardan bahsetmektedir,ama din ile yalanlayanlar herşeyi oldugu gibi bu ayetide yalanlamıştır.tüm meallerde "dini yalanlayanı gördünmü"olarak gecmektedir,surenin devamı da dinsizlerden değil,dinin içinde görünüp takiyye yapanlardan bahsetmektedir.burdan yola cıkan öztürk hoca bi kitap yazmış,iyi etmiş.
dün okumaya başladığım ve dincilere lanet yağdırılan kitap.
yaradanın insan için değerinin seviyesini ispat eden felsefi derinlikli kalıptır
ismiyle tersinleme mi yapıyor ne yapıyor anlamadım gitti dedirten kitaptır.
"aldatan, sizi allah ile aldatmasın" (
lokman-33,
fatır-5,
hadid-14)
tabi bu ayet
yaşar nuri öztürk için de geçerlidir.
yanlış yazar tarafından kaleme alınan kitaptır zira bu ülkede bu konu doktora yapmış onlarca siyasi vardır.
örnek:
allah ile aldatmak - recep tayyip erdoğan/ necmettin erbakan
ağlayarak aldatmak- fethullah gülen
bunu yapan insanlara diyeceğim tek söz ;sizin inandığınız allah size inanmıyor lütfen rol yapmayın.
tahminim o ki "ben bu işin kitabını yazdım" demek için yaşar nurinin yazdığı bir kitaptır.
zira haberlere göre amcamız, eşini aldatmıştır.
dedim ya, amaç ben bu işin kitabını yazdım teeey diyebilmek.
yayınevinin uyanık olması gereken kitap. bir dahaki basımında isminden allah'ı çıkartsınlar, kitap yok satar. ne de ol sa based on a true a story.
- aman
allahım, hem de bizim yatağımızda!
- ohööm, yatak benim. kul da benim aslında. ben yaptım hep bunları.