belki ilginizi çeker
  1. · duanla mı doğdum bedduanla öleyim
  2. · sertaç allah belanı versin
  3. · allah cızırtını versin
  4. · patlican
  5. · ilk duyuşta aşık olunacak şarkılar
  6. · patron
  7. · 13 yaşındaki çocuğun başbakana hakaret etmesi
  8. · sanatçı olmasaydım ressam olurdum
  9. · arkasından konuşup yüzüne gülmek
  10. · küfür etkisi yaratan şarkılar
gündem
  1. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  2. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  3. · yaran diyaloglar
  4. · boylumlama
  5. · hayatın iyi bilinmesi gereken kanunları
  6. · kaşlarını almayan kızlar
  7. · yazarların yapmak istediği saçmalıklar
  8. · fraktür
  9. · aşkböceği

allah belanı versin  

sayfa  / 3
  1. bir insanın başına kötü şeyler gelmesi için allahtan kötülük dilemek.
    (skuba, 11.05.2004 00:12)
  2. itü hocalarının sürekli maaruz kaldığı ifade.
    (skuba, 11.05.2004 00:12)
  3. insanın içindeki nefreti kusmasının en kutsal yolu , allahtan kötülük dileyerek şeytana uyma eylemi şeklinde de tanımlanabilir.
    (skuba, 27.06.2004 08:27)
  4. bela okuma döner dolaşır geri döner sana diye uyarılmaya sebep veren söz öbeği.
    (16 inç fileli çorap, 27.06.2004 10:24)
  5. (bkz. duanla mı doğdum bedduanla öleyim)
    (dydm, 13.07.2004 21:20)
  6. (bkz. allah cızırtını versin)*
    (invisibleruh, 22.07.2004 22:08)
  7. (bkz. allah cezan kurumasın)
    (selam kelamı, 22.07.2004 22:56)
  8. (bkz: sertaç allah belanı versin)
    (bkz: avrupa yakası)
    (easy company, 06.04.2005 12:16)
  9. özellikle ebeveynler tarafından sinirli anlarda,sarfedilmesi gereken durumlarda bela anmamak için (bkz: ana-babanın bedduası tutar) allah iyiliğini versin şeklinde dile getirilen cümle.
    (eddarosa, 09.04.2005 03:30 ~ 03:31)
  10. federasyon başkanısın
    cimbombomun uşağısın
    sen beşiktaş düşmanısın
    allah belanı versin, versin
    allah belanı versin, versin

(bkz: haluk ulusoy)
    (hansvoralberg, 25.06.2005 23:54)
  11. malatya yetiştirme yurdunda yaşanan olayları izlerken sarf edilen cümle...
    (kurufasulyepilav, 07.11.2005 21:27)
  12. orlando bloom'un truva filminde tüm filmde korkaklığını koruyup ,tüm truva halkının ağzına edilmesine sebep olup da sonunda gidip kahramanlığını brad pitti öldürerek kanıtlamasının ardından sinema salonundaki seyircilerden yükselen küfür dolu seslerden sadece bitanesi.
    (ataraksia, 30.11.2005 22:09)
  13. an itibari ile duyduğum ismail yk şarkısıdır.
    (halfelf, 05.05.2006 02:59)
  14. ismail yk nın son bombasıdır.hayvan gibi rock alt yapısıyla , arabesk sözleriyle legatolu , tappingli , eşşek gibi de alternate pickingli gitar solosuyla ortalığı yarmaktadır.

allah belanı versin diye şarkı ismi mi olur ya.bari başına "pu" sonuna da "emi" filan ekleseydi.
    (zaknafein, 21.05.2006 20:01)
  15. bu nasıl bir şarkıdır diye dumurlardan dumurlara sürüklenerek dinlediğim ismail yk şarkısıdır.
    sözleri:

benim icin hep sen vardin
    bunu hep senden senden duyardim
    iki gözüm kör olsun
    of nasil sana inandim

bin cefa gördüm
    bin defa öldürdün
    kahrolsun biktim ya artik
    beni benden aldin attin
    beni sattin yaziklar olsun

allah belani versin
    allah seni kahretsin
    bana gelen sana gelsin ya
    hayatimi sen mahvettin
    acimadin neler cektim
    kader seni de kör etsin

bombos yere yasiyorum
    her gün aci cekiyorum
    her dakika eriyorum
    yeter artik senden nefret ediyorum
    beni benden aldin attin
    beni sattin yaziklar olsun

allah belani versin
    allah seni kahretsin
    bana gelen sana gelsin ya
    hayatimi sen mahvettin
    acimadin neler cektim
    kader seni de kör etsin

icimdeki nefreti kimse alamaz
    isterse ölüm gelsin
    hala seviyorum seni
    allah belani versin

en son allah belanı versin kısmını öyle bir söylemiştir ki bu adama kim ne yaptı bu kadar sorusu akılları kurcalar.bir de çoğu kişi tarafında "bana gelen sana gelsin" kısmı.."bana giren sana girsin" şeklinde söylenmektedir.*
    (bkz: yaratıcılıkta son nokta)
    (atalante, 03.06.2006 20:44 ~ 05.07.2008 09:33)
  16. ismail yk adlı tuhaf şarkıcının kendi kadar tuhaf şarkısıdır.ilk önceleri şapur şupur öptüğü kıza daha sonrasında bomba bomba diyerek iltifatlarda bulunmuş ama karşılığını alamayınca böyle içten bir şarkı yazmıştır.
    (phantasma gory, 03.06.2006 21:11)
  17. nedendir bilinmez daha önce ismail yk dinlemeyenlerin de sevdiği bir şarkıdır. kanımca diğer saçma şarkılarından bir farkı olmasa da insanlar böyle birinden değişik tarzda şarkı duyunca ister istemez hoşlarına gitmişdir. bir de "ben metalciyim, adam da rock parça yapmış dinlerim tabi" diye düşünenler vardır.kınıyorum kendilerini. sadece 2 gitar girdi diye şarkıyı dinleyeceklerse eğer hiç dinlemesinler efendim..
    (buğra, 25.06.2006 10:16)
  18. ismail yk kardeşimizin sevdiğine sevgisini haykırmak için seçtiği yoldur. bu yolda herşey mübahtır mantığı güdülmüş sanırım.
    (troke, 26.06.2006 00:15)
  19. söylediğiniz zaman "öyle deme evladım bela döner dolaşır seni bulur" gibilerinden tepkilerle karşılaşacağınız bir beddua türü
    (justiceislost, 27.06.2006 22:09)
  20. hayvan gibi twinler barındıran (strange deja vu'da vardı böyle twin geçişleri. heyt be...), oha dedirten bir metal altyapısına sahip olan, solosundaki tekniklerle ortalığı yaran ve solonun sonundaki zılgıtla da işi bitiren son yıllardaki en ilginç şarkılardan biri...

bu arada soloyu ismail yk atıyormuş diyorlar, diyenlerin yalancısım, ben bilmem. ama o soloya steve vai ya da ne biliyim joe satriani falan yakışırdı bence

edit: elektrik gitarlar erdinç şenyaylar'ın işiymiş, jellyjam sağolsun, bilgilendirdi.
    (manticore, 06.07.2006 21:13 ~ 02.05.2008 22:36)
  21. ismail yknın bir şarkısıdır. bu şarkıdan sebep sokakta her an biri size "allah belanı versin" diyede asılabilir aman dikkat
    (albina, 06.07.2006 21:35)
  22. sürekli kendime söylediğim bir söz...
    (justiceislost, 06.07.2006 21:57)
  23. belli ki işi bilen birileri tarafından gitar solosu yazılmış bu şarkıya. sonra insan düşünmeden edemiyor: ismail yk bile şarkısında böyle maşaklı bir solo barındırabiliyorken, son dönemde mantar gibi biten "biz rock yapıyoruz grupları" neden koyamıyor şarkılarına böyle şeyler? bir arabesk şarkıda bile varken, kimse bana "prodüksüyon izin vermemiştir." demesin. ne? çalamıyorlar mı yoksa? yok canım daha neler. deja vu'dan oha dinleyip bütün şarkı boyunca kafamı sikeceiğime, ismail yk'dan allah belanı versin dinlerim, en azından 20 saniyelik solo kısmı haz verir.

not: evet solonun sonları bağlamaya bozuyor, ama gitarda onu yapmak da bir yenilik. soloyu yazana ve çalana helal olsundur.
    (jugis nomen, 07.07.2006 08:10)
  24. dinlemeden duramadığım bir rocker ismail yk şarkısı. çok başarılı.
    (bkz: oh ismail yk sen tam bir çılgınsın)
    (köylügüzeli, 09.07.2006 09:51)
  25. mükemmel bir rock altyapısı olan, bütün nefretime tercüman deli bi şarkı. gitar solosu ve sonundaki "helelele" ve de "hala seviyorum seni allah belanı versin !" kısmı bitiriyor.
    (bkz: tebrikler ismail yk)
    (nejoe, 12.07.2006 23:13)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil