belki ilginizi çeker
  1. · türbülansa giren uçakta ateist kalmaz
  2. · allaha inanmıyorum eksikliğini hissetmiyorum
  3. · quot nietzsche is dead quot god
  4. · ibret alınması gereken çaylaklık girileri
  5. · allah a inanmıyorum
  6. · süleymancılar
  7. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  2. · darwin i bitiren balık
  3. · google wave
  4. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  5. · günün tek şarkılık özeti
  6. · ugg düşmanı ezik kızlar
  7. · sözlük yazarlarının itirafları
  8. · din hocalarına sıkça sorulan sorular
  9. · acun firarda

allah a inanmıyorum  

sayfa  / 3
  1. (bkz: yapacak bir şey yok)

edit: bu gördüğünüz başıma kalmış bir başlık...
    (bakarsinbirigelirelimdekielmayiyer, 15.05.2007 14:16 ~ 21.09.2007 15:55)
  2. allah'ın varlığına inanmak ama allah'a yalancı demektir.
    (fakespeare, 15.05.2007 14:18)
  3. (azwepsa, 15.05.2007 14:38)
  4. (rise of legend, 15.05.2007 15:01)
  5. (yuziko, 15.05.2007 15:05)
  6. her türlü dini malzeme satan (tespih, cevşen, dini kitaplar vb..) insanlara söylendiği zaman inanılmayacak derecede iyi neticeler aldıran cümledir.

bir gün...

kapı çalar; "kim o" demeden mal gibi kapıyı açmam sonucu karşımda, apatmana bir şekilde girmiş, genç yaşlarda badem bıyıklı bir arkadaş bulurum.

+ iyi günler sevgili arkadaşım, çok değerli hocalarımızın yazmış olduğu çok değerli eserlerimiz var, acaba ilgilenir miydiniz? (adam gayet kibar, git lan denmezki şimdi buna)

- yok birader, ben almayayım sağolasın, bu arada ayıptır sorması sen nasıl içeri girdin?

+ ehm, bunun bir önemi yok efendim, siz bu güzel eserlere bir göz atın isterseniz, gerçekten çok yararını göreceksiniz.

- yok arkadaşım ben almıyorum, ayrıca bunları geç, sen nasıl girdin içeri onu söyle!

+ beyefendi, eğer almayacaksanız lütfen beni meşgul etmeyin.

- yahu sen beni meşgul etme, almıyorum dedim ya kaç kez, bu arada lütfen apartmandan da çıkın, satıcılar giremez bu apartmana.

+ anladım, demek almıyorsunuz. peki nedenini sorabilir miyim acaba, neden bu eserlerle ilgilenmiyorsunuz? (la havle!!)

- ben ateistim birader, anladın mı?

+ hö?

- allaha inanmıyom ben, dinsizin tekiyim lan, bu yüzden almıyorum.

+anladım, o zaman ben gideyim.

- neyi anladın lan, hadi dışarı, çık apartmandan.

not : bu olaydan iki hafta kadar önce, apartmana yine satıcı kisvesiyle gelen bir adam, bir apartman sakinini evinin önünde gasp etmiştir ve yaralamıştır; satıcılara öfkem bu yüzdendir.
    (strutter, 15.05.2007 15:17)
  7. en yakın arkadaşımın nikahından sonra, kayınpederinin "ee imam nikahını ne zaman kıyacağız" sorusuna verdiği cevap. kayınpederi suratı gerçekten görülmeye değerdi*.
    (kipti, 15.05.2007 20:36)
  8. + allaha inanmıyorum!
    - inanmıyor musun? yemin et...
    + ?!?!
    (höytfield, 15.05.2007 20:53)
  9. +allah a inanmıyorum.
    -oha berkcan çok kuulsun.
    +öyleyimdir allahıma bin şükür.
    (sos, 15.05.2007 20:59 ~ 13.08.2007 22:27)
  10. ''bizimle paylaştığın için saol ama bundan bize ne'' demek istediğimdir. neden bu ülkede kimse inancını kendi içinde yaşayamıyor merak etmekteyim. ben inanıyorum. bundan da size ne değil mi?
    (ichgeheindaskino, 15.05.2007 21:02)
  11. dindar insan, durduk yere "ben allah'a inanıyorum" demez. bunu söyleyecek kişi dinci bireydir. keza; aynı şekilde durduk yere "allah'a inanmıyorum" diyen kişi de bu dinci bireyle aynı amacı taşır. amacı ilgi çekmek, dikkati toplamaktan başka bir şey değildir.
    (thedewil, 12.06.2007 03:25)
  12. neden sözlükten bulunulduğunu anlayamadığım beyandır.

hayır bir giri girilir, mesela ramazan'da içki içmekle, türbanla bilmem neyle ilgili, orada olası bir yanlış anlaşılmayı engellemek amacıyla dipnot olarak belirtilir. ama burada "heyo, heyo, ben inanmıyorum! oh olsun, oh olsun!" diye bayrak sallamak ne işe yarar anlayamıyorum.
    (chaghdash, 12.06.2007 03:40)
  13. (kolektivist kedi koleksiyoncusu, 12.06.2007 03:42)
  14. - allah a inanmıyorum.
    + hadi canım!?
    - vallaha inanmıyorum.
    + hehehe... hani inanmıyordun...
    - yaaaa. çok kötüsüüüün.
    (hansvoralberg, 12.06.2007 22:02)
  15. (göster bakalım kaynanalar hamamda nasıl bayılır, 12.06.2007 22:04)
  16. dinden pek anlayan birisi değilimdir fakat şunları da söylemeden edemeyeceğim.

doğada olup biten herşeyin nedenini çözmüş,kainat hakkında bilinmesi gereken herşeyi yutmuş,yaşayan her canlının anatomisini ezberlemiş ve hatta kendin yaratır olmuş bir varlıkmısın ki bunu söylüyorsun.madem inanmıyorsun o zaman herşeyin daha iyisini sen yarat.eğer yapamıyorsan bugün bilimin ve insanlığın merak ettiği herşeyi dünyaya anlat. sözüm inanmayanlara değil,dikkat çekmek ve farklı görüneceğini düşünerek inanan insanları aptal yerine koymaya çalışanlaradır çünkü bu cümleyi durup dururken söylemek bence dikkat çekme isteğidir.inanmıyor olabilirsin, buna saygım sonsuz.kimsenin seni yargılamaya hakkı olamaz ama prim yapacağını sanarak inançsız olduğunu her yerde dile getirmen, bence senin konuşabileceğin başka şeyler olmadığını gösterir.

not: yukarıda da ifade ettiğim gibi sözüm inanmayan arkadaşlara değil,artı puan kazanmak isteyen ve inançlı insanları hedef alan denyolara söylenmiştir.üstüne alınan herkesin gözlerinden öperim.
    (ihtiyacım yok, 21.09.2007 02:27 ~ 22.09.2007 05:13)
  17. (kızkurusu, 21.09.2007 02:30 ~ 03:13)
  18. ateistlerin söylemeyeceği cümledir.
    zaten yok olan birşey için bir anlatma ihtiyacı hissetmezler.
    sadece bazı şeyleri anlayamayacak insanlara kendilerini anlatmak için kullanırlar bu cümleyi, o da belki.
    (everestk, 21.09.2007 02:31)
  19. (zagnem, 21.09.2007 02:34)
  20. inanmayan kişileri bağlayacak olan, buraya başlık olarak açıp propagandasını yaparak kişiye hiç bi bok kazandırmayacağını düşündüğüm söylev.

(bkz: inancını veya inançsızlığını kendi içinde yaşa) *
    (the artful dodger, 21.09.2007 02:34 ~ 02:35)
  21. dinden anlayan birisi sayılırım ve şunları söylemeden de geçebilirdim, dayanamadım lakin.

doğada olup biten her şeyi çözmedik, ancak çözmeyeceğimiz anlamına gelmez bu. yaşayan her canlının anatomisini çözemedik, ancak çözemeyeceğiz demek değil bu. kendim "yaratır" varlık olamam, olmayacağım da; zira benim düşüncemde hiçbir şey "yaratılmıyor". benim "allah yok" demem için ilah mı olmam gerekiyor? tapılmam, kullar edinmem mi icab ediyor? çıkıp 100 yıl önce, 21. yüzyılda her yerde bilgisayarlar olacak desem bana inanacak mıydınız örneğin?

amacımız dikkat çekmek değil. zaten dikkat çekmek için böyle bir şeyi kullanmak çok saçma. bugün bunu ateist olup da yapanlar elbette vardır; ancak musevi, hristiyan ve müslüman olup da dikkat çekmek için inançlarını dile getirenlerin yanında elbette azınlıktalar.

bugün evrenin sırlarına hakim değilsek, yarın da hakim olamayacağımızı kim bilebilir? insan neyi bilebilir ya da neyi bilemez konusu, çok daha başka bir tartışmanın konusudur ve ilgilenenlere john d. barrow'un "olanaksızlık: bilimin sınırları ve sınırların bilimi - impossibility: limits of science and the science of limits" isimli kitabını tavsiye edebilirim.

hoş gerçi; birazcık okusanız böyle garip tartışmalara da girmeyiz, ama neyse.

ana fikir: allah'a inanmıyorum.
    (asosyal demokrat, 21.09.2007 02:38 ~ 03.10.2007 14:31)
  22. bu da abartılmaması gerekilen bir konudur. sıradan bir başlıktır. bu kadar takılmanın anlamı olamaz diye düşünüyorum. ancak ülkemizde insanlar sürekli bir birlerine bir şeyleri kabul ettirmeye çalıştıkları için haydi bre kavgaya girip böğürmeyi okumaktan ,eleştirmekten, karşı tarafı önyargılı dinlemekten vazgeçemedikleri için ne hikmetse bir ''doğru yola itme'' içgüdüsü ile davranarak herkesin huzurunu kaçırırlar. herkesin doğrusu kendine saygı duymak eksikliktir esas olan...
    (special k, 21.09.2007 03:58)
  23. (mimbletonya, 03.10.2007 00:49 ~ 00:49)
  24. - allah a inanmıyorum.
    + boşver o da sana inanmıyor
    (celibon, 09.01.2008 22:00)
  25. (sos, 20.03.2008 15:00)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil