ergenekon terör örgütü sayesinde mümkün olduğunu öğrendiğim iştir. nasıl mı? ergenekon'un merkez karargâh'ının türk ortodoks patrikhanesini olduğunu öğrendiğim sitede yer alan başka bir haberde polonyalı matematikçi teolog michael heller'in allah'ın varlığını gösteren ispatı ile dünyanın en yüksek miktarlı matematik ödülünü kazandığını da okudum. yıllardır süren arayışlarım sona erdi, nihaî qed'ye ulaştım!
ispat ortaya çıkana kadar çaba olarak kalacak eylemdir. bu çaba kapsamında önerilen bazı ispatları inceledim va hatalı buldum. çoğu ispat, örnek olarak aşağıda verilen ispattan daha geçerli değil:
"matematiği öğrenmek,şu anda sözlük yazarı olmak, yaşıyor olmak,nefes alıyor olmak,kötü şeyler yapmak(günah işlemek,iyi şeyler yapıyor olma(sevap işlemek) yüce bir varlığın sözgelimi recai pengül'ün varlığının bir kanıtıdır. varlığının kanıtı olan bir şeyle de varlığı kanıtlanabileceğinden. tamamen olası bir durumdur. bir dinin mensubu olmadan da recai pengül'ün varlığının kanıtlnabileceğinin yolunun olması ne güzel ne mükemmel bir şeydir. zira recai pengül'ün varlığının bazı tekellere indirilmesi kadar anlaşılmaz ,ilkel bir şey yoktur."
h: 2*2=4 bak allah var.
m: ama hocam uymadı ki!
h: uysa da var uymasa da var! şimdi yürü get şu caminin altındaki tükanlardan kiraları tahsil et. doğruca bana getir. akşama hak yolu için haremim de
harem ıv dinliyip zevcelerle grup ibadeti etcez.
zamanında aldous huxley'nin de bir romanında ele aldığı önermedir bu..ortaokul çağındaki bir çocuğa ilginç gelmesinin ötesinde, ne bir matematikçi ne de matematik için bir anlam ifade etmemektedir..